Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
13:42 | 12.3.2015

Arkinen feta-avokadopasta

Lisää omaan keittokirjaan
Teemu Leminen on lisännyt 38 reseptiä

Tämä pastaohje syntyi lennossa ja jääkaapissa lojuneiden raaka-aineiden sanelemana. Tällä kertaa sattuma oli suosiollinen, ja ruuasta tuli niin mainiota, että se pääsee luottopastalistalleni.

Tämän pastareseptin takana oli klassinen kolmiyhteys: kiire, nälkä ja laiskuus. Toisin sanoen ruokaa oli saatava äkkiä ja niistä aineksista, mitä kotona sattui olemaan.

Avattu tuorepastapaketti veteli jääkaapissa viimeisiään. Herkkusienirasiassa lojui neljä sientä. Puolison ostamasta vuohengoudasta oli jäljellä niin pieni kannikka, ettei sitä olisi iljennyt syödä yksikseen. Smoothieita varten ostettu avokado taas lojui keittiön pöydällä sen näköisenä, että se muuttuisi pian muusiksi.

Tuorepastan ja avokadon sanelemilla ehdoilla päädyin pyttipannumaiseen avokadopastaan, jonka "kastikkeen" mössäsin avokadosta ja fetajuustosta. Nämä survotaan lautasen pohjalle sillä aikaa, kun sienet ja sipulit paistuvat ja pasta kiehuu.

Fetasta ja avokadosta muussattu tahna siis toimittaa tässä pastasetissä kastikkeen virkaa, kun taas sieni-sipuli-tomaattiseos on eräänlainen ripote, joka tuo pastalle lisää makua ja purutuntumaa. Uskoisin, että pannutettuja ripotteita voi soveltaa vapaasti sen mukaan, mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Ja tämä pasta on varmasti hyvää pelkällä feta-avokadoyhdistelmälläkin.

Minä en ole minimalisti, vaan pikemminkin "vähän kaikkea" -ihmistyyppiä, joten kun löysin kuivakaapista vielä sitruunalla maustettua oliiviöljyä ja seesaminsiemeniä, en tietenkään voinut vastustaa kiusausta ripotella niitä pasta-annokseni päälle. Siis sen raastetun vuohengoudakannikan ja persiljasilpun lisäksi.

Onneksi kahden ripotteen feta-avokadopasta maistui erinomaiselta, koska kolmanneksi ripotteeksi turautettu ketsuppitöräys olisi jopa tällaisen "kaikki mausteet" -kaverin mielestä ollut liioittelua.

Suosittelen kokeilemaan pastan perusversiota (pasta, avokado, feta, lime, suola ja pippuri) sellaisenaan ja sitten lisäämään annokseen mieleisiä tai saatavilla olevia lisukkeita. Vartissa valmiille ja vielä hyvänmakuisille ruuille kuin tuntuu olevan aina tarvetta.

Tällä ohjeella tulee yksi iso annos. Kuten kuvasta näkyy, söin yksin sohvalla läppärin ääressä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 annos
15 min
Helppo

Arkinen feta-avokadopasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
tuorepastaa
Sieni-sipulipaistos
1
tl
voita
1/2
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
5
kirsikkatomaattia
suolaa
pippuria
Lisäksi
1
avokado
fetajuustoa
sitruunalla maustettua oliiviöljyä
vuohengoudaa (tai muuta maukasta juustoa)
lehtipersiljaa
seesaminsiemeniä
limen mehua
4
herkkusientä

Vaiheet

  1. Laita reilusti suolalla maustettu pastavesi kiehumaan.
  2. Lohko sienet ja sipulit viipaleiksi. Sulata voi paistinpannussa. Ruskista sienet ja sipulit.
  3. Lisää pannuun puolitetut kirsikkatomaatit. Paista, kunnes tomaatit näyttävät "kärsineiltä" eli kuori hieman tummuu ja meinaa irrota tomaatista. Suolaa ja pippuroi.
  4. Kaiva avokadon liha syvälle lautaselle. Purista päälle tiraus limen mehua, ettei avokado tummu. Lisää muutama palanen fetaa. Muussaa haarukalla avokadon sekaan.
  5. Keitä pasta. Lisää avokado-fetamössön päälle. Kippaa pinnalle sieni-sipuli-tomaattiseos.
  6. Ripottele pasta-annokselle silputtua persiljaa ja lusikallinen seesaminsiemeniä. Raasta päälle vähän vuohengoudaa (tai parmesaania). Viimeistele tilkkasella sitruunaoliiviöljyä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pasta
avokadopasta

Suosituimmat

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini