
Jos pidät klassisesta Bloody Mary -drinkistä, niin tulet rakastumaan tähän pastaan.
Bloody Mary -drinkkiin tarvitaan tomaattimehua, vodkaa, sitruunaa sekä worcester- ja tabasco-kastiketta. Tunnusmerkillinen elementti drinkissä on lehtisellerin varsi, joka upotetaan lasiin lopuksi koristeelliseksi sekoitusvälineeksi.
Oheinen pastaohje on inspiroitu kyseisestä klassikkodrinkistä. Kastikkeeseen tarvitaan myös vodkaa, joka antaa makuun syvyyttä. Lähes kaikki alkoholi haihtuu keittämisen aikana, mutta on varminta muistuttaa, että tämä pasta on aikuiseen makuun.
Vahvan tomaattisen kastikkeen makuun sopivat katkaravut, jotka lisätään joukkoon vasta aivan loppuvaiheessa. Ennen tarjoilua kastike imeytetään pastan joukkoon ja ruoka viimeistellään sellerin lehdillä.
Bloody Mary -pasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä 2 minuuttia. Hienonna sellerin varret ja lisää ⅔ joukkoon. Jatka kuullotusta toiset 2 minuuttia.
- Lisää worchesterkastike, vodka, sitruunamehu ja tomaattimurska, anna kiehua kevyesti ilman kantta 5 minuuttia. Lisää ravut ja loput sellerit joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja tabascolla. Kuumenna, älä enää keitä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, kääntele joukkoon. Koristele sellerin lehdillä.
Tabasco ei ole kovin hyvää, siinä on liikaa etikkaa. Artikkelissa ei edes mainita, mitä Tabasboa, kun niitä suomalailllakin hyllyillä on kolmea sorttia: vihreä jalapeno, tavallinen ja habanero. Meillä on kotona kaikkia kolmea, babaneroa on mennyt pari pulloa, alkaa kyllästyä. Pulverimuodossa cajennea joka päivä. Pian teen chutneytä itse viljellyistä chileistä, joita tänä vuonna vain neljää lajia. Aikuiseen makuun, nääs. Tarvii vähän makua ruokaan, suomalainen on mautonta ravintoloissakin yleensä. -tosin tuo mustapippuri samanaikaisesti tabascon kanssa vähän parantaa asiaa.