parlau on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.

Helppo avokadopasta on muunnelma ihanasta Gullichsenin pastasta.

Avokadopasta sopii hyvin ihaniin illanviettoihin ja nautiskeluhetkiin. Pastan tekeminen on myös helppoa ja nopeaa. Tässä reseptissä on jätetty kokonaan pois korianteri, lisäksi parmesanjuusto on korvattu pehmeällä mozzarellajuustolla.

Huomioi, että pastan onnistumisen kannalta on tärkeää valita hyvin kypsyneitä avokadoja! Mikäli tämä ei ole mahdollista niin kannattaa jättää pastan teko suosiolla toiselle kerralle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo avokadopasta

Ainekset

Kastike
1
valkosipulinkynsi
1/2
punainen mieto chili
1
lime
2
avokadoa
1
dl
mozzarellaraastetta
kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Pasta
400-500
g
pastaa
reilusti suolaa

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulinkynsi sekä puolikas chili hienoksi kulhoon ja purista joukkoon limen mehu.
  2. Halkaise ja pilko avokadot kulhoon. Lisää tuore basilika ja juustoraaste, sekoita ainekset keskenään.
  3. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä -veden tulee maistua merivedeltä! Ota pastan keitinvettä talteen noin 1 dl. Lisää pasta ja noin 1dl keitinvettä kastikkeen joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä sämpylät ovat todella helppoja tehdä ja rapean maukkaita, sillä ne sisältävät myös terveellistä kuitua.
Tätä sämpylätaikinaa nostatetaan vain kerran ja loput hoitaa uuni. Taikina leivotaan suoraan taikinakulhosta sämpylöiksi pellille. Käytä mieluummin kuivahiivaa, sillä se kestää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + nost. 30 min ja paistaminen n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät ja helpot rukiiset sämpylät

Ainekset

2,5
dl
rasvatonta maitoa
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
dl
ruisjauhoja
1
rkl
öljyä
3
dl
sämpyläjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Älä laita vielä uunia päälle.

Lämmitä maito taikinakulhossa mikrossa 40 sekunttia. Lisää sitten hiiva, sokeri, suola ja sekoita hyvin, niin että hiiva liukenee nesteeseen.

Lisää ruisjauhot ja 1 rkl öljyä, sekoita hyvin.

Lisää sämpyläjauhot ja vehnäjauhot, sekoita ja vaivaa sitten käsin, niin kauan että taikina irtoaa astiasta.

Laita uuni päälle 50 asteeseen hetkeksi, niin että se tuntuu lämpimältä ja laita taikina kohoamaan uuniin 30 minuutiksi, 2 ritilälle uunin alaosaan, laita kulhon päälle leivinpaperi ja ota uuni pois päältä.

Leivo sitten 8 pyöreää sämpylää, onnistuu muuten helposti suoraan taikinakulhosta ja laita pellille leivinpaperin päälle sopivin välein.

Laita sämpyläpelti uuniin keskitasolle ja uuni päälle 200 asteeseen, paista n. 20 min, tarkista pohjasta ovatko hyvin paistuneet ja kauniin väriset sekä kevyet.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä
Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvällä ja pinjansiementen yhdistelyllä

Pinaattilasagnen parhaimmat puolet erottuvat hyväntuntuisella täysjyvälasagnelevyllä ja pinjansiementen rapeantuntuisella yhdistelyllä kesäkurpitsaan, sekä pehmeän hunnun tavoin peittyvään kermakastikkeeseen ujutetulla kirjolohella. Myös kasviskaviaari on mitä oivallisin ystävä tällä ruualle....

kesäkurpitsaa, pinaattia, pinjansiemeniä, ruokakermaa, kirsikkatomaatteja, täysjyvälasagnelevyjä, fetajuustoa (tähän ei käy salaattijuustokuutio, koska se menee uuniin), kirjolohisuikaletta(ei savustettua), kermaviili, kapris, suolakurkku, sinappi, persiljaa, paprikaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattilasagne kasviskaviaarisalaatilla

Ainekset

1-2
ps
tuoretta pinaattia
1
kesäkurpitsa
200
g
fetajuustoa(tähän ei käy salaattijuustokuutio kun se menee uuniin)
5
dl
ruokakermaa
9
täysjyvälasagnelevyä
100-200
g
pinjansiemeniä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
rs
Apetit kirjolohta (ei savustettua)
Kasviskaviaarisalaatti
1
prk
kermaviiliä
1
paprika
1
ruukku
persiljaa
3
rkl
kapriksia
1 1/2
dl
suolakurkkua
1
rkl
sinappia

Työvaiheet

Puhdista kesäkurpitsa ja viipaloi se pituussuunnassa. Huuhdo pinaatit, ja kuutio fetajuusto sekä kirjolohi. Sekoita ruokakermaan pinaatinlehdet. Voitele vuoka ja laita uuni päälle 200 asteeseen. Kaada voideltuun vuokaan ensin pinaatti- ruokakermaseosta puolet, ja sitten lasagnelevyjä ja niiden päälle puolet tomaateista, kesäkurpitsaviipaleista, fetajuustosta ja kalasta. Kaada taas päälle pinaatti-kermaseosta ja siihen taas lasagnelevyjä ja päälle puolet kirsikkatomaateista (joista osan voi jättää päälle aivan loppuvaiheeseen), ja fetakuutioista, sekä kirjolohesta. Peitä foliolla ja laita uuniin keskitasolle 40 minuutiksi. Tällä välin paahda pinjansiemenet pannulla öljyssä niin että aromia välittyy ja kun hieman ruskistuvat. Ota lasagne pois uunista ja painele päällimmäisiä lasagnelevyjä alaspäin että ne peittyvät kerma-pinaattiseoksella. Laita lasagnen päälle pinjansiemenet ja pieni määrä kirsikkatomaatteja. Laita vielä uuniin 10 minuutiksi ilman foliota. Tee tällä välin kasviskaviaarisalaatti kun lasagne on uunissa; Hienonna suolakurkkuviipaleet ja kuutioi paprika. Hienonna persilja ja sekoita ainekset yhteen kermaviilin joukkoon. Lisää sinne myös kapris, ja sekauta sinappi hyvin mukaan. Tarjoile yhdessä pinaattilasagnen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Aito kreikkalainen horiatiki-salaatti valmistetaan ilman lehtisalaattia. Oreganoa saa olla reilusti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Horiatiki-salaatti

Ainekset

2
häränsydän- tai pihvitomaattia
1
kurkku
1
vihreää paprikaa
1
pieni punasipuli
200
g
fetajuustoa
½
dl
kalamata-oliiveja
3
tl
oreganoa
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
¼
tl
sokeria
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaatit, kurkku ja paprikat reiluksi lohkoiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi puolikuiksi.

  2. Sekoita kasvikset ja punasipuli keskenään kulhossa. Lisää oliivit.

  3. Vatkaa oliiviöljyn joukkoon punaviinietikka, ja lisää oregano (2 tl), sokeri ja suola. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 10 minuuttia.

  4. Pyyhi feta juusto kuivaksi talouspaperilla. Painele juuston pintaan loput oreganosta (1 tl). Lohko feta paloiksi ja lisää ne salaatin joukkoon. Tarjoa lisäksi halutessasi rapeakuorista leipää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2278 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Makeantuliset kimchiletut maistuvat erityisen hyviltä oluen tai korealaisen riisiviinin makgeollin kanssa. Näiden lettujen taikinaan ei tule kananmunaa: taikinaa paistetaan riittävän kauan, kunnes se muuttuu lettumaiseksi ja sen voi kääntää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4 lettua
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchiletut

Ainekset

Taikina
225
g
kimchiä (n. 2½ dl kuutioituna)
2
rkl
kimchin lientä
3
kevätsipulia
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
½
tl
sokeria
Kastike
1
kevätsipuli
6
rkl
soijakastiketta
1
rkl
vettä
4
tl
miriniä (makeaa riisiviiniä)
4
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
n. 1
dl
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Leikkaa kimchi pieniksi kuutioiksi. Ota purkista 2 rkl kimchin lientä. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita taikinan aineet kulhossa.

  2. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa (Ø noin 22 cm). Kaada kauhallinen taikinaa pannuun ja levitä ohueksi letuksi. Voit paistaa letut myös pikkuletuiksi lettupannussa. Paista 3–5 minuuttia matalalla lämmöllä, kunnes pohja on kullanruskea ja rapea.

  3. Käännä lettu lastalla tai lautasen avulla. Valuta 1 rkl öljyä letun ympärille, nosta lastalla letun reunoja ja kääntele pannua, jotta öljy valuu letun alle. Paista 3–5 minuuttia.

  4. Paista loput letut samoin.

  5. Hienonna keväsipuli ja sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa lettujen kanssa.

Kommentit (0)