Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
15:10 | 2.3.2015

Hernepestopastaa ja paahdettua pekonia

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE: Raisa Laine KUVA: Sami Repo

Vartissa valmiin pikapastan pestokastike pyöräytetään pakasteherneistä. Annos viimeistellään raikkaalla sitruunaöljyllä ja rapsakalla pekonilla. Huom! Pekonin voit jättää myös kokonaan pois ja tehdä pastan vegenä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min
Helppo

Hernepestopastaa ja paahdettua pekonia

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
pastaa
170
g
pekonia
Hernepesto
200
g
pakasteherneitä
1/2
ruukkua
basilikaa
1/2
dl
raastettua parmesaania
1
rkl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
tl
suolaa
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
pastan keitinvettä
Sitruunaöljy
1/2
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
sitruunan kuori suikaleina
1/2
tl
sokeria
ripaus
suolaa
Lisäksi
parmesaania lastuina tai raasteena

Vaiheet

  1. Soseuta sulaneet herneet, basilikanlehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet monitoimikoneessa tai sauvasekoittajalla tasaiseksi tahnaksi. Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. Ohenna hernepestoa tarpeen mukaan pastan keitinvedellä.
  2. Paahda pekonit paistinpannussa matalalla lämmöllä rapeiksi.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita tällä välin sitruunaöljyn ainekset keskenään.
  4. Sekoita sitruunaöljy kypsään, valutettuun pastaan. Lisää hernepesto ja rapeaksi paistettu pekoni hieman murusteltuna. Ripottele parmesaania pinnalle.

Vinkki: Oletko kasvissyöjä? Kokeile pastan päällä kookospekonia! Reseptin löydät täältä!

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pekoni
Pasta
Pesto
liha
hernepesto
Mia: Tinto
Soppa365-tv
30 minuuttia
Pastatehdas
Soppa365-tv

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Omenasangria

Perinteinen hernekeitto

Lumivalkoinen sacherkakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini