Vartissa valmiin pikapastan pestokastike pyöräytetään pakasteherneistä. Annos viimeistellään raikkaalla sitruunaöljyllä ja rapsakalla pekonilla. Huom! Pekonin voit jättää myös kokonaan pois ja tehdä pastan vegenä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min
Helppo
Hernepestopastaa ja paahdettua pekonia
Ainesosat
400
g
pastaa
170
g
pekonia
Hernepesto
200
g
pakasteherneitä
1/2
ruukkua
basilikaa
1/2
dl
raastettua parmesaania
1
rkl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
tl
suolaa
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
pastan keitinvettä
Sitruunaöljy
1/2
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
sitruunan kuori suikaleina
1/2
tl
sokeria
ripaus
suolaa
Lisäksi
parmesaania lastuina tai raasteena
Vaiheet
- Soseuta sulaneet herneet, basilikanlehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet monitoimikoneessa tai sauvasekoittajalla tasaiseksi tahnaksi. Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. Ohenna hernepestoa tarpeen mukaan pastan keitinvedellä.
- Paahda pekonit paistinpannussa matalalla lämmöllä rapeiksi.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita tällä välin sitruunaöljyn ainekset keskenään.
- Sekoita sitruunaöljy kypsään, valutettuun pastaan. Lisää hernepesto ja rapeaksi paistettu pekoni hieman murusteltuna. Ripottele parmesaania pinnalle.
Vinkki: Oletko kasvissyöjä? Kokeile pastan päällä kookospekonia! Reseptin löydät täältä!