Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahda valkosipuli pannulla, sekoita joukkoon kerma ja pesto: täyteläinen ja maukas soosi on valmis.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen pestopasta

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
4
rkl
pinjansiemeniä
1
rkl
öljyä
2
dl
kermaa
4
rkl
pestoa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaaniraastetta
Lisäksi
400
g
pastaa (esim. tagliatelle)
2
l
vettä
1
rkl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Paahda ensin pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla 2 minuuttia. Laita sivuun.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista kokonaisia valkosipulinkynsiä keskilämmöllä 5 minuuttia niin, että kynnet ruskistuvat ja pehmenevät. Muussaa kynnet suoraan pannulle haarukalla tai paistinlastalla.
  4. Kaada kerma pannuun ja kiehauta. Lusikoi joukkoon pesto ja keitä kastiketta kasaan 3 minuuttia. Mausta mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan.
  5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla. Laita pasta veteen ja keitä 8 minuuttia. Siivilöi pasta ja kumoa se lämpimän kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin.
  6. Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä ja raasta joukkoon parmesaania.

Kommentit (1)

Vierailija

Vielä kun tähän lisää kevyesti höyrytetyt parsakaalin nuput sekaan niin on hyvää!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Taivaalliseen punajuuripastaan tarvitset vain 5 raaka-ainetta ja 20 minuuttia.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-gorgonzolapasta

Ainekset

4
punajuurta
1
rkl
öljyä
2
rkl
balsamicoa
150
g
gorgonzola-sinihomejuustoa
400
g
pastaa
Koristeluun
50
g
gorgonzola-sinihomejuustoa

Työvaiheet

 

  1. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Leikkaa punajuurista kannat. Kuori punajuuret, ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää punajuuriraaste ja kuullota sitä 5 minuuttia. Lisää balsamico ja laske levyn lämpötilaa.
  4. Suolaa pastavesi, ja laita pasta kiehumaan.
  5. Murenna juusto pannulle. Sekoita. Nosta kypsä pasta pannulle. Anna sen kiehua hetki kastikkeessa. Jaa lautasille. Viimeistele juustolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Suomalainen ja japanilainen ruokakulttuuri sopivat mainiosti yhteen! Karamellisoidut teriyakimuikut nautitaan raikkaan oluen kera. Kokeile vaikkapa japanilaista Asahia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakimuikut

Ainekset

400
g
pieniä perattuja muikkuja
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
Teriyakikastike
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
tamarisoijaa
4
rkl
miriniä (esim. Blue Dragon)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pieniä muikkuja. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.

  2. Sulata voi pannussa ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin
    10 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

  3. Tee teriyakikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen aineet pannuun ja kiehauta.

  4. Siirrä muikut takaisin pannuun. Pyörittele kaloja kastikkeessa, kunnes ne hieman karamellisoituvat pinnaltaan. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Nopeasti valmistuvaa lohturuokaa! Tölkit ja pakasteet pelastavat äkkinälältä. Keitä nopea kastike tomaateista ja lisää kypsät säilykepavut lopuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin papupata

Ainekset

1
pss (250 g)
soijapapuja (pakaste)
2
tlk (à 310/ 250 g)
käyttövalmiita papuja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
1
pkt (180 g)
pekonia
2
rkl
öljyä
3
dl
lihalientä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata soijapavut esimerkiksi siivilässä kylmän veden alla. Valuta säilykepavut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana. Huuhtele tomaatit. Hienonna minttu. Viipaloi pekoni.
  2. Paista pekonit öljyssä rapeiksi ja siirrä pois pannusta. Paista sipuli, valkosipuli ja porkkanakuutiot samassa pannussa, pekonista jääneessä rasvassa, noin 3 minuuttia. Lisää liemi ja puolet tomaateista. Keitä kasaan 5 minuuttia.
  3. Lisää pavut, suola ja mustapippuri. Keitä vielä 5 minuuttia. Soseuta muutama papu haarukalla kastikkeeseen suurusteeksi. Lisää loput tomaatit ja minttu. Ripottele pekoni päälle.

Kommentit (0)