
Sardinialaiseen tyyliin tehty helppo ja raikas kesäinen herkku.
Kesäkurpitsa-minttu-ricotta pasta
Ainekset
Työvaiheet
Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja pannu kuumenemaan. Pilko sillä aikaa kesäkurpitsat. Älä tee liian pientä silppua tai liian isoja lohkoja. Paitsa kuumalla pannulla oliiviöljyssä.
Sillä aikaa, kun kesäkurpitsat paistuvat pannulla ja pasta kiehuu, hienonna yrtit ja raasta juusto.
Kun kesäkurpitsat ovat ruskistuneet, mutta ovat silti vielä rapeita, siirrä pannu pois levyltä ja lisää hunaja, ricotta ja yritit. Joukkoon voi silputa myös esimerkiksi pinaattia.
Sekoita kastike paistinpannulla ja kaada valutetun pastan päälle lautasille. Ripottele päälle juustoraaste. Itse emme käytä juuri suolaa ruoanlaitossa, joten suolaa voi lisäillä maun mukaan keitinvesiin jne.