Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
12:46 | 12.1.2015

Pizzetti

Lisää omaan keittokirjaan
Teemu Leminen on lisännyt 38 reseptiä
Ohje ja kuva: Teemu Leminen

Enää ei tarvitse tyytyä vain toiseen, jos mieli tekee sekä pizzaa että spagettia. Neljän raaka-aineen pastavuoka "pizzetti" on yhdistelmä molempia!

Tämä spagettivuoka on varsinainen laiskan kokin unelma. Keitä spagetti ja kasaa se kerroksittain uunivuokaan valmiin tomaattikastikkeen, juustoraasteen ja pepperonimakkarasiivujen kanssa. Näin paistoksen pohja on pastavuokamainen, kun taas sen päällyksessä on pizzamaista meininkiä.

Perusreseptissä on raaka-aineita kokonaiset neljä kappaletta, mutta halutessasi voit lisätä paistokseen myös parmesaania ja basilikan lehtiä, kuten itse tein. Miksei pastavuoan väliin voisi ujuttaa vähän pestonokareitakin.

Tällä reseptillä ruokaa tulee aika paljon, eli annoksesta pitäisi riittää neljälle suursyömärille tai kuudelle pieniruokaisemmalle. Veikkaisin, että pizzetti maistuu aika hyvin etenkin lapsiperheissä.

Reseptin pohjana on käytetty tätä The Best Blog Recipes -sivuston ohjetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
30 min
Helppo

Pizzetti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
spagettia (tavallista tai rakettispagettia)
1000
g
valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
1
pss
raastettua mozzarellaa (150 g)
50-100
g
pepperonimakkarasiivuja

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Keitä spagetti lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta spagetti.
  2. Levitä korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle vähän juustoa. Kaada päälle puolet keitetystä spagetista.
  3. Kaada spagetin päälle puolet jäljellä olevasta tomaattikastikkeesta, puolet pepperonisiivuista ja puolet jäljellä olevasta juustoraasteesta.
  4. Kippaa päälle loput spagetit. Kaada pastan päälle loput tomaattikastikkeesta ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Päällystä paistoksen pinta pepperonimakkaroilla.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes paistos on kuumentunut läpikotaisin. Laita lopuksi uunin grillivastus päälle pariksi minuutiksi, että paistoksen pinta saa kauniin ruskean värin ja pepperonit rapeutuvat. Varo, ettei pinta pääse kärähtämään!
  6. Taputtele tarvittaessa pizzetin pinta talouspaperilla, jotta pääset eroon ylimääräisestä rasvasta. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!

Vinkki: Saat muutettua pizzetin makumaailmaa käyttämällä eri tavoin maustettuja tomaattikastikkeita. Itse raastoin paistokseen myös parmesaanin jämät, mikä olikin aika maukas ratkaisu. Kokeile lisätä pizzettiin myös pestonokareita tai hieman valkosipulia!

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pizza
spagetti
liha
pizzetti
Pastatehdas
Lasten suosikit

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Hasselbackan punajuuret

Broilerinmaksanuudelit

Suolakylpykana ja mangoldia

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini