Enää ei tarvitse tyytyä vain toiseen, jos mieli tekee sekä pizzaa että spagettia. Neljän raaka-aineen pastavuoka "pizzetti" on yhdistelmä molempia!
Tämä spagettivuoka on varsinainen laiskan kokin unelma. Keitä spagetti ja kasaa se kerroksittain uunivuokaan valmiin tomaattikastikkeen, juustoraasteen ja pepperonimakkarasiivujen kanssa. Näin paistoksen pohja on pastavuokamainen, kun taas sen päällyksessä on pizzamaista meininkiä.
Perusreseptissä on raaka-aineita kokonaiset neljä kappaletta, mutta halutessasi voit lisätä paistokseen myös parmesaania ja basilikan lehtiä, kuten itse tein. Miksei pastavuoan väliin voisi ujuttaa vähän pestonokareitakin.
Tällä reseptillä ruokaa tulee aika paljon, eli annoksesta pitäisi riittää neljälle suursyömärille tai kuudelle pieniruokaisemmalle. Veikkaisin, että pizzetti maistuu aika hyvin etenkin lapsiperheissä.
Reseptin pohjana on käytetty tätä The Best Blog Recipes -sivuston ohjetta.
Pizzetti
Ainesosat
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Keitä spagetti lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta spagetti.
- Levitä korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle vähän juustoa. Kaada päälle puolet keitetystä spagetista.
- Kaada spagetin päälle puolet jäljellä olevasta tomaattikastikkeesta, puolet pepperonisiivuista ja puolet jäljellä olevasta juustoraasteesta.
- Kippaa päälle loput spagetit. Kaada pastan päälle loput tomaattikastikkeesta ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Päällystä paistoksen pinta pepperonimakkaroilla.
- Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes paistos on kuumentunut läpikotaisin. Laita lopuksi uunin grillivastus päälle pariksi minuutiksi, että paistoksen pinta saa kauniin ruskean värin ja pepperonit rapeutuvat. Varo, ettei pinta pääse kärähtämään!
- Taputtele tarvittaessa pizzetin pinta talouspaperilla, jotta pääset eroon ylimääräisestä rasvasta. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!
Vinkki: Saat muutettua pizzetin makumaailmaa käyttämällä eri tavoin maustettuja tomaattikastikkeita. Itse raastoin paistokseen myös parmesaanin jämät, mikä olikin aika maukas ratkaisu. Kokeile lisätä pizzettiin myös pestonokareita tai hieman valkosipulia!