Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
9:46 | 2.7.2015

Sieni-pekonipasta

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
Kuva: Pia Inberg

Sienien ja suolaisen pekonin yhdistelmä on fantastinen. Niiden makua ei kannata peittää kermalla, vaan kastikkeeksi riittää sitruuna ja pekonin paistorasva.

Sienet ja pekoni, onko parempaa loppukesään ja syksyyn sopivaa makuyhdistelmää? Nämä kaksi raaka-ainetta toimivat yhdessä niin lisukkeissa, padoissa, kastikkeissa, piirakoissa kuin pastoissakin.

Helppoakin helpompi, yksinkertaisia makuja kunnioittava pasta syntyy kourallisesta raaka-aineita. Sienet, esimerkiksi tämän hetken ykkösherkku kantarelli, ja pekoni eivät kaipaa rinnalleen runsasta kastiketta laimentamaan makuja.

Herkullinen pasta syntyy, kun kypsän pastan lisäksi kantarellien ja pekonin joukkoon lisää vain lorauksen keitinvettä sekä sitruunanmehua ja hiukan parmesaania. Tuoreista yrteistä tilli toimii tässä yhteydessä yllättävän hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 min
Helppo

Sieni-pekonipasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
spagettia
4
dl
kantarelleja tai siitakkeita
2
valkosipulinkynttä
100
g
pekonia
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
tilliä
1
dl
raastettua parmesaania

Vaiheet

  1. Puhdista sienet ja paloittele ne tarvittaessa. Hienonna valkosipuli. Pane pasta kiehumaan.
  2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista se kuumassa paistinpannussa. Lisää sienet, paista hetki silloin tällöin sekoitellen. Mausta pippurilla. Lisää sitruunan mehu ja hienonnettu tiilli.
  3. Valuta pasta, ota talteen 1-2 desiä keitinvettä. Sekoita pasta ja keitinvettä kastikkeeseen. Ripottele parmesaani pastan päälle.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pekoni
Pasta
liha
sienet
kantarelli
kesäpasta
30 minuuttia
Pastatehdas
nuuka kokki

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Kirsikka-suklaakakku

Vegaaninen suklaa-piparminttumousse

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini