Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 320 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen

Tonnikalapurkki muuntuu juhlaruuaksi lasagnen täytteenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalalasagne

Ainekset

2
tlk (à 200 g)
tonnikalapaloja öljyssä
1–2
sipulia
1–2
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita tai tonnikalapurkin öljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2–3
rkl
pieniä kapriksia
1
tl
oreganoa
1
tl
mustapippuria
1–2
kalaliemikuutiota
1
tl
sokeria
1
dl
tillisilppua
suolaa maun mukaan
noin 250
g
lasagnelevyjä
Juustokastike
50
g
voita tai margariinia
1
dl
vehnäjauhoja
8–9
dl
maitoa
3
dl
emmentaljuustoa
1
tl
suolaa
½
tl
viher- tai mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Pinnalle
noin 2 dl emmentalraastetta

Työvaiheet

  1. Valuta tonnikalat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa tai tonnikalapurkin öljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska, kaprikset, mausteet ja silputtu tilli.
  3. Hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
  4. Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Kypsennä jauhoja minuutti pari koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada maito kahdessa erässä kattilaan sekoittaen. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes se on sulanut. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
  6. Kaada voidellun, 2–3 litran vetoisen lasagnevuoan pohjalle tonnikalakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Levitä päälle lasagnelevyjä. Tee seuraava kerros samoin.
  7. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  8. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. 
  9. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos sinulla on pieni, korkeareunainen vuoka, tee lasagneen useampia kerroksia. Jos käytät viherpippuria, murskaa se sormin hienoksi ja lisää vasta sen jälkeen kastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihanan sakea ja makoisa tomaattikeitto valmistuu puolessa tunnissa. Soppa maistuu taivaalliselta yrttisten uunileipien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja yrttipatongit

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
Rosamunda-peruna
2
tomaattia
1
punainen paprika
1
tlk (400 g)
(kokonaisia) säilyketomaatteja
4
dl
vettä
½
tuubi (noin 70 g)
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
siemeniä, minitomaatteja ja fetaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele peruna. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa noin 2 minuuttia. Lisää perunakuutiot. Kuutioi tomaatit ja paprika. Lisää ne kattilaan. Sekoita.

  2. Lisää säilyketomaatit, huuhtele tölkki vedellä ja kaada vesi kattilaan. Lisää tomaattipyree ja kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Valmista yrttipatongit keiton kiehuessa (ks. ohje alla).

  3. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää pippuri sekä vettä, jos keitto on liian paksua. Tarjoa keitto yrttipatonkien kanssa. Laita tarjolle myös siemeniä, minitomaatteja ja fetaa. Tarjoa yli jäänyt öljy keiton mausteena.

Yrttipatongit

Ainekset

1
pieni patonki
4
rkl
raastettua parmesaania
YRTTIÖLJY
½
ruukku
basilikaa
¼
ruukku
lehtipersiljaa
1
rkl
timjaminlehtiä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa patonki pituussuunnassa puoliksi ja sitten poikittain neljään osaan.

  2. Hienonna yrttiöljyn yrtit ja sekoita ne muiden aineiden kanssa yhteen. Valele yrttiöljyä patonginpaloille. Raasta parmesaania päälle ja laita uuniin noin 5 minuutiksi. Tarjoa patongit keiton kanssa. Tarjoa loppu yrttiöljy keiton lisukkeena.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1203 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Granolan ja myslin valmistuksessa hunaja on ykkönen, sillä se sitoo hiutaleet ja pähkinät yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-hunajagranola

Ainekset

½
dl
juoksevaa hunajaa
½
dl
vettä
½
dl
sulatettua kookosöljyä (noin 3 rkl kiinteänä)
tl
raakalakritsijauhetta
3
dl
kaurahiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa hunaja, vesi ja kookosöljy kattilassa melkein kiehuvaksi. Sekoita lakujauhe joukkoon.

  2. Kääntele seos kaurahiutaleiden ja auringonkukansiementen joukkoon ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 25 minuuttia, välillä käännellen, jotta granola ei jää isoiksi kokkareiksi. Varo, ettet polta!

  3. Tarjoa jogurtin ja kurkuma-hunajapäärynöiden tai marjojen kanssa.

Kurkuma-hunajapäärynät

Ainekset

3
päärynää
dl
vettä
¾
dl
hunajaa
½
limetin mehu
¼
tl
jauhettua kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät, mutta jätä karat paikoilleen. Poista kanta terävällä veitsellä.

  2. Mittaa vesi, hunaja, limetin mehu ja kurkuma pieneen kattilaan. Laita päärynät kattilaan ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Siirrä levyltä ja jätä päärynät hunajaliemeen jäähtymään. (Voit tarjota ne myös lämpimänä.) Tarjoa jogurtin, hunajan ja lakugranolan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Kotoisia makuja pullisteleva hotpot saa ruokaisuutta possupyöryköistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possuhotpot

Ainekset

1
l
lihalientä
3
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
timjamia tai oreganoa hienonnettuna
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
Possupyörykät
200
g
porsaanjauhelihaa
1
keltuainen
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
suolaa
Kulhoon
2
porkkanaa
1
pieni (150 g)
palsternakka
200
g
punakaalia
½
dl
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin possupyörykkätaikina. Sekoita kulhossa porsaanjauheliha, keltuainen, rosmariini ja suola. Vaivaa nyrkillä, kunnes taikina on kiinteää ja tasaista. Pyörittele leivinpaperin päälle pieniä peukalonpään kokoisia pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin.
  2. Mittaa kattilaan lihaliemi, tomaattipyree, hienonnettu timjami tai oregano, laakerinlehti ja kaneli. Kiehauta, ja keitä 5 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Nosta liemen joukkoon possupyörykät ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia.
  3. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi lastuiksi juurestenkuorimaveitsellä. Pese punakaalinpala ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  4. Nostele keittokulhoihin porkkana- ja palsternakkalastuja sekä punakaalia. Lisää päälle kuumaa mausteista lihalientä ja possupyöryköitä. Ripottele päälle paahdettua sipulia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamihärkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)