Salaatti sopii juhlapöytään ja arkeen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Granaattiomena-varsisellerisalaatti
Ainesosat
250
g
varsiselleriä
(1 karambola)
1
pkt
(70 g) vuonankaalia
1/2
granaattiomenaa
Kastike
1
rosmariinin oksa
2
sardellifileetä
n. 2
tl
mietoa chilijauhetta
1
dl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Kuori sellerinvarret ja suikaloi ne erittäin ohuiksi. Täytä iso kulho jäävedellä ja laita selleripalat veteen rapeutumaan. Jos käytät karambolaa salaattiin, viipaloi myös se veteen.
- Valmista kastike. Hienonna rosmariini. Jauha rosmariini, sardellit ja chili tahnaksi esimerkiksi morttelissa. Lisää öljy parissa erässä niin, että kastike sekoittuu tasaiseksi. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja kokonaisen mehu tahnaan. Mausta pippurilla.
- Valuta ja kuivaa selleri. Sekoita kastike joukkoon. Aseta vuonankaali tarjoiluvadille, nostele varsisellerisalaatti päälle ja ripottele granaattiomenan siemenet pinnalle.