Hyvä terveys on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaupan valmis grillikana sopii keventäjänkin lautaselle, kun broilerista irrottelee rasvaisen nahan pois. Lisäproteiinia salaattiin tuovat ravinteikkaat kikherneet ja pähkinät. Mausta maukkaaksi makeansuolaisella teriyaki-kastikkeella ja sitruunalla.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä kikherne-kanasalaatti

Ainekset

2
(450 g)
grillattua broilerinrintaleikettä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
tlk (290 g)
kikherneitä
1/2
sitruunan mehu
2
porkkanaa
200
g pala
hunajamelonia
1
mieto chili
1/2
dl
cashewpähkinöitä
1
ps (100 g)
salaattisekoitusta

Työvaiheet

  1. Revi rintaleikkeistä luut ja nahka pois. Paloittele suupalan kokoisiksi paloiksi. Nosta broileripalat kulhoon. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  2. Huuhtele kikherneet lävikössä. Sekoita broileripalojen joukkoon. Purista joukkoon sitruunanmehua.
  3. Kuori porkkana ja suikaloi kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Kuori hunajameloni ja leikkaa paloiksi.
  4. Huuhtele chili, poista siemenet ja viipaloi. Huuhtele salaatinlehdet lävikössä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  5. Levitä salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle porkkanasuikaleet, hunajamelonit, broileri-kikherneseos, cashewpähkinät ja chilit.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos et ole vielä kokeillut riisin tapaan kypsyviä jyviä, tee se nyt! Maitorahkasta sekoitettu kastike antaa jyväsalaattiin raikasta hapokkuutta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä jyvä-kikhernesalaatti

Ainekset

2
dl
ateriajyviä
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
tlk (380/230 g)
kikherneitä
1/2
kurkkua
300
g
kuorittua vesimelonia
1
ruukku
lehtisalaattia
Kastike
1/2
prk (à 200 g)
maitorahkaa
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
tahinia
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa ateriajyvät ja vesi kattilaan. Kiehauta. Lisää suola. Keitä keskilämmöllä noin 12 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt jyviin ja ne tuntuvat pehmeiltä (rakenne saa jäädä kuitenkin rouskuvaksi). Lisää tarvittaessa vettä. Purista sitruunanmehu kypsien jyvien joukkoon.
  2. Hienonna yrtit. Valuta kikherneet liemestä ja huuhtele kylmällä vedellä lävikössä. Huuhtele kurkku ja kuutioi. Kuutioi myös vesimeloni. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
  3. Sekoita ateriajyvien joukkoon yrtit, kikherneet, kurkku- ja vesimelonikuutiot.
  4. Nosta annoskulhoihin salaatinlehtiä. Kaada päälle jyväsalaattia. Sekoita kastikkeen aineet keskenään pienessä kulhossa. Tarjoile salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Maidottomat blinit ja savukatkarapulevite
Maidottomat blinit ja savukatkarapulevite

Herttaiset pikkublinit savustetuilla katkaravuilla on maukas sormisyötävä. Nämä savukylvyn läpi käyneet rapujen "pikkuserkut" maistuvat ihanan vahvasti savulle. Tällä ohjeella teet maukkaat alkupalat juhliin.

Hyvin varustelluista marketeista löydät ainakin Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja. Nämä katkaravut maistuvat ja tuoksuvat mahtavan voimakkaasti savulle ja niistä saa kyllä runsaasti aromikasta makua niin salaatteihin, piiraisiin kuin perinteiseen rapujuhla-tapaan nautittuna majoneesin kanssa...

Annoksia
16
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maidottomat blinit ja savustetut katkaravut

Ainekset

3
rkl
maustamatonta soijajogurttia
50
g
aiolia (tulee katkarapupakkauksen mukana) tai 3-4 rkl tavallista majoneesia
2
tl
sinappia
4
rkl
puna- tai keltasipulia hienonnettuna
4
rkl
ruohosipulia silputtuna
tilliä ja persiljaa oman maun mukaan
mustapippurihouhetta oman maun mukaan
1
pkt
Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja 350 g, josta katkarapuja on 300 g + aiolia 50 g

Työvaiheet

Yhdistä soijajogurtti, aioli (tai tavallinen majoneesi) ja sinappi. Silppua mukaan ruohosipulia, sipulia, tilliä ja persiljaa oman maun mukaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Savustetut katkaravut

Kuori pakkauksen kaikki savukatkaravut. Säästä kauneimmat pyrstöt koristeeksi blinien päälle ja loput voit hienontaa veitsellä pikkupaloiksi.

Kaada hienonnetut katkaravun pyrstöt levitteeseen ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilliä, persiljaa tai sipulia.

Laita pikkulusikallinen katkarapulevitettä jokaiselle blinille ja lisää päälle koristeeksi kuorittu katkaravun pyrstö. Koristele tillillä.

Kommentit (1)

Mr. Shoe

Miten ne blinit siihen ilmestyy? Miksei ole blineille mitään ohjetta. Millaisella pannulla noin pieniä blinejä voi paistaa? Vajaaksi jäänyt ohje.

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mehevä ja maistuva makaronilaatikko ilman maitotuotteita
Mehevä ja maistuva makaronilaatikko ilman maitotuotteita

Mehevä jauhelihamakaronilaatikko valmistuu yhtä hyvin ilman maitotuotteita. Mukaan tulee hyvin sulavaa kasvisjuustoa ja riisikermaa. Jauhelihan lisäksi väriä ja makua antavat porkkana ja sipuli.

Arkinen makaronilaatikko taipuu monenlaiseen reseptimuunnokseen. Olen käyttänyt tässä ohjeessa perinteiseen tapaan kananmunia, mutta voit jättää ne pois jos haluat. Silloin laatikko ei ole ihan niin leikkautuvaa, mutta se ei vaikuta makuun mitenkään. Tämä "arjen pelastaja" -herkku on myös...

Annoksia
7
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paras maidoton makaronilaatikko

Ainekset

1
l
vettä makaronien keittämiseen
5
dl
makaroneja
400
g
naudanjauhelihaa
3
tl
lihaliemijauhetta
0,5 - 1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
1
kpl
iso sipuli
1
kpl
iso porkkana
2
dl
riisikermaa (muukin kasviskerma sopii)
3
dl
kasvisjuustoa raastettuna, esim. Violife Block sulaa hyvin
2
kpl
kananmunaa
5
dl
makaroneista jäänyttä keitinvettä
n. 0,5
dl
ruokaöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

Työvaiheet

Ohje

Laita ensin uuni lämpiämään 200 C asteeseen, tasalämmölle.

Makaronit
Keitä makaronit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. On hyvä, että makaronit eivät ole ihan kypsiä sillä ne pehmenevät vielä uunissa ollessaan. Kaada kiehuneet makaronit lävikköön odottamaan, älä huuhtele vedellä ja säästä makaroneista jäänyt keitinvesi.

Jauheliha, sipuli ja porkkana
Ruskista jauheliha pannulla öljytilkassa, mausta lihaliemijauheella ja rouhitulla mustapippurilla. Kaada paistettu jauheliha pannulta isohkoon kulhoon odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli sekä porkkana (porkkanan voi raastaa). Lisää öljyä vähän pannulle ja kuullota sipuli-porkkanasilppu.

Raasta kasvisjuusto.

Ainesten yhdistäminen ja paistaminen

Yhdistä ainekset kulhossa jauhelihan mukaan: kaada kulhoon myös kuullotettu sipuli-porkkanasilppu, keitetyt makaronit, kasvisjuustoraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja tarkista maku. Jos kaipaat enemmän makua, lisää mukaan suolaa, silputtua ruohosipulia ja rouhittua mustapippuria.

Kaada kulhoon myös kasviskerma ja makaronien keitinliemi ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Voitele uunivuoka ruokaöljyllä, kaada makaroniseos vuokaan ja tasoita pinta.

Paista makaronilaatikkoa uunin alatasolla 200 C asteessa 45 -50 minuutin ajan tai kunnes makaronilaatikko on täysin hyytynyt ja pinta on kullan ruskea. Uunin alatasolla laatikko kypsyy myös pohjasta, eikä pinta pääse palamaan.

Tarjoa makaronilaatikon kanssa ketsuppia ja raikasta salaattia. Ohjeen kuvineen löydät myös täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1755 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka grillattuja portobellosieniä voisi verrata pihviin, emme tee sitä. Mehevyys ja maku ovat nimittäin omaa luokkaansa. Tarjoa portobellot kikhernetsatsikin ja karamellisoidulla purjolla höystetyn perunasalaatin kanssa, niin lautaseltasi ei puutu mitään.

Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut portobellot ja lämmin perunasalaatti

Ainekset

4
portobellosientä
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
800
g
uusia perunoita
1
pieni
purjo
3/4
dl
öljyä
2
tl
sokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
12
retiisiä
Kikhernetsatsiki
1
dl
kikherneitä (käyttövalmiita, esim. Go Green)
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunanmehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (paista jalat halutessasi esimerkiksi munakkaaseen). Tee terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin että marinadi leviää tasaisesti sienille. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan perunoiden keittämisen ajaksi.
  2. Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia.
  3. Perunoiden kypsyessä hienonna purjo. Laita öljy, purjo ja sokeri paistinpannuun ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja suola ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  4. Leikkaa retiisit 4 osaan.
  5. Tee kikhernetsatsiki. Valuta kikherneet siivilässä. Soseuta kaikki tsatsikin aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Litistä keitetyt perunat kevyesti esimerkiksi reikäkauhalla, kaada tarjoilukulhoon ja sekoita kuuma purjo ja retiisit joukkoon.
  7. Grillaa portobellosieniä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin ajan. Tarjoa pihvit tsatsikin kanssa.

Kommentit (0)