
Japanilainen misotahna antaa rapeaan suikalesalaattiin ihanan umamisen maun.
Lisukesalaatit ovat usein tylsiä kasvisraasteita, mutta niihinkin saa huimasti makua, jos kaapista löytyy aasialaiset perusmaustekastikkeet.
Tähän salaattiin saat upotettua kaksikin kesäkurpitsaa, jotka on tarkoitus leikata hyvin ohueksi lastuksi tai suikaleeksi. Mikäli keittiöstäsi löytyy ”kasvisteroitin” voit tehdä kesäkurpitsoista pitkiä pastamaisia nauhoja. Kesäkurpitsan lisäksi salaattiin suikaloidaan porkkanaa.
Kastike on tasapainossa oleva yhdistelmä happamuutta, umamisuutta, suolaisuutta ja makeutta, mistä huolehtivat muun muassa misotahna, limetti, soija sekä hunaja. Salaatti sopii lisukkeeksi sekä erinomaisesti erilaisiin kulhoruokiin.
Misolla maustettu kesäkurpitsa-seesamisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Kuori porkkanat. Leikkaa kasvikset spagettimaisiksi suikaleiksi julienne-raudalla tai kasvisleikkurilla. Voit myös höylätä kasvikset lastuiksi juustohöylällä ja suikaloida lastut veitsellä. Laita suikaloidut kasvikset suureen kulhoon.
- Paahda seesaminsiemeniä 1–2 minuuttia kuivassa, kuumassa pannussa. Anna jäähtyä.
- Tee kastike. Kuori pieni pala inkivääriä ja raasta se. Yhdistä kaikki kastikeainekset.
- Kaada kastike kasvisten joukkoon. Pöyhi kasviksia kevyesti, jotta ne maustuvat kauttaaltaan. Nostele ilmavasti tarjoiluvadille ja viimeistele seesaminsiemenillä.