
Japanilainen misotahna antaa rapeaan suikalesalaattiin ihanan umamisen maun.
Misolla maustettu kesäkurpitsa-seesamisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Kuori porkkanat. Leikkaa kasvikset spagettimaisiksi suikaleiksi julienne-raudalla tai kasvisleikkurilla. Voit myös höylätä kasvikset lastuiksi juustohöylällä ja suikaloida lastut veitsellä. Laita suikaloidut kasvikset suureen kulhoon.
- Paahda seesaminsiemeniä 1–2 minuuttia kuivassa, kuumassa pannussa. Anna jäähtyä.
- Tee kastike. Kuori pieni pala inkivääriä ja raasta se. Yhdistä kaikki kastikeainekset.
- Kaada kastike kasvisten joukkoon. Pöyhi kasviksia kevyesti, jotta ne maustuvat kauttaaltaan. Nostele ilmavasti tarjoiluvadille ja viimeistele seesaminsiemenillä.