
Sämpylätaikina minuutissa? Kyllä! Sekoita ainekset kulhossa ja unohda jääkaappiin yön ajaksi. Jaa taikina lusikalla nokareiksi pellille ja paista. Rapeakuoriset aamiaissämpylät maistuvat kaikille.
Superhelpot aamiaissämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
- Kauhaise taikina kahdella isolla lusikalla nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle halutessasi siemeniä tai jauhoja.
- Paista 225-asteisessa uunissa sämpylöiden koosta riippuen 10–15 minuuttia.
Vinkki! Kuivahiiva todella sekoitetaan kylmään veteen. Kun sillä on yö aikaa toimia, se herättää kylmänkin taikinan.
Ihanan pehmeitä ja maukkaita sämpylöitä sekä kaiken lisäksi helposti! Suosittelen.
Ihana ohje, täytyypäs kokeilla <3
Ihanan ihana
Lisätkää ohjeeseen, että kannattaa antaa taikinan lämmetä hetken aikaa, ennen uuniin laittoa. Suihkun ajaksi kulho pöydälle ja uunin lämmetessä vielä sömpylöinä pellillä.
minuutessa ja kuitenkin yön yli jääkaapissa??
Miksi näihin ohjeisiin ei laiteta millä tasolla uunissa paistetaan? Olen aikaisemminkin laittanut saman kysymyksen.
Paista alatasolla
Eikö oikeasti sekoiteta veden ja öljyn lisäämisen jälkeen?
Olisiko tämä kuitenkin Sikke Sumaron kehittämä resepti?
Sekoitetaanko kuivat aineet neste ennen jääkaappiin laittoa?
Niin käy kuin aina. sinne lensi roskiin kuin leppäkeihäs tästä talosta
Täällä on kummallisia sisälukutaidottomia ihmisiä taas viinipäissään leiponu, jos ei oo onnistunu? Lukekaa ja Sisäistäkää(!) ne annetut ohjeet.. Herraisä taas.
Yksi kommentoija sanoi, että kannattaa annattaa taikinan lämmetä ennen uuniin laittoa.
Miksi näin?
Enkä todellakaan kysy kyseenalaistaakseni, vaan oppiakseni.
Littanoiksi jäi jo toisen kerran. Poistakaa tai parantajaa ohjetta.
Helposti tulee nämä sämpylät! Muutaman kymmentä kertaa tehny ja aina maistuu... Näistähän ei mitään kuntopallon kokoisia tule, vaan aika rieskoja. Hyviä kylläkin! Pellillä ja pöydällä makuuttaminen käsittääkseni kohottaa lisää. Ja kannattaa kokeilla lisätä valkosipulia, porkkanaraastetta you name it. Niin ja oon tehny aina ilman noita sienemiä... :)