Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 783 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Sämpylätaikina minuutissa? Kyllä! Sekoita ainekset kulhossa ja unohda jääkaappiin yön ajaksi. Jaa taikina lusikalla nokareiksi pellille ja paista. Rapeakuoriset aamiaissämpylät maistuvat kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
5 min + 12 t kohottaminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Superhelpot aamiaissämpylät

Ainekset

3
dl
kaura- tai ruishiutaleita
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
1/2
dl
siemensekoitusta
1
ps
kuivahiivaa
1 1/4
tl
suolaa
4
dl
kylmää vettä
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja öljy, sekoita. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön ajaksi. 
  2. Kauhaise taikina kahdella isolla lusikalla nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle halutessasi siemeniä tai jauhoja.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa sämpylöiden koosta riippuen 10–15 minuuttia.

Vinkki! Kuivahiiva todella sekoitetaan kylmään veteen. Kun sillä on yö aikaa toimia, se herättää kylmänkin taikinan.

Kommentit (22)

Vierailija

Ihanan pehmeitä ja maukkaita sämpylöitä sekä kaiken lisäksi helposti! Suosittelen.

Vierailija

Ihana ohje, täytyypäs kokeilla <3

Karava

Ihanan ihana

Vierailija

Lisätkää ohjeeseen, että kannattaa antaa taikinan lämmetä hetken aikaa, ennen uuniin laittoa. Suihkun ajaksi kulho pöydälle ja uunin lämmetessä vielä sömpylöinä pellillä.

pekk07

minuutessa ja kuitenkin yön yli jääkaapissa??

Ihmettelijä

Miksi näihin ohjeisiin ei laiteta millä tasolla uunissa paistetaan? Olen aikaisemminkin laittanut saman kysymyksen.

Vierailija

Paista alatasolla

Vierailija

Eikö oikeasti sekoiteta veden ja öljyn lisäämisen jälkeen?

Keiku

Olisiko tämä kuitenkin Sikke Sumaron kehittämä resepti?

Taava

Sekoitetaanko kuivat aineet neste ennen jääkaappiin laittoa?

Ei onnistu

Niin käy kuin aina. sinne lensi roskiin kuin leppäkeihäs tästä talosta

Onni on osata lukea

Täällä on kummallisia sisälukutaidottomia ihmisiä taas viinipäissään leiponu, jos ei oo onnistunu? Lukekaa ja Sisäistäkää(!) ne annetut ohjeet.. Herraisä taas.

Keltanokka keittiössä

Yksi kommentoija sanoi, että kannattaa annattaa taikinan lämmetä ennen uuniin laittoa.

Miksi näin?

Enkä todellakaan kysy kyseenalaistaakseni, vaan oppiakseni.

U

Littanoiksi jäi jo toisen kerran. Poistakaa tai parantajaa ohjetta.

Is

Helposti tulee nämä sämpylät! Muutaman kymmentä kertaa tehny ja aina maistuu... Näistähän ei mitään kuntopallon kokoisia tule, vaan aika rieskoja. Hyviä kylläkin! Pellillä ja pöydällä makuuttaminen käsittääkseni kohottaa lisää. Ja kannattaa kokeilla lisätä valkosipulia, porkkanaraastetta you name it. Niin ja oon tehny aina ilman noita sienemiä... :)

Näytä kaikki kommentit (22)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2182 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2182 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda varsiselleri, purjo ja valkosipulit uunissa ja soseuta ne perunoiden kanssa suloiseksi sopaksi. Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Retroklassikko, lämmin voileipä, taipuu intialaiseen tunnelmaan, kun naanleivän päälle pyöräyttää nopean broilericurryn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 15 min + uunissa 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleivät intialaisittain

Ainekset

1
pieni sipuli
1
keltainen paprika
200
g
broilerin fileesuikaleita
1
tl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
tomaattipyreetä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
vettä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
5
dl
babypinaattia
100
g
leipäjuustoa (rasvaa 17 %)
2
pientä naanleipää (Santa Maria)
2
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Paista broilerisuikaleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, paprika, currytahna ja tomaattipyree pannulle. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Raasta inkivääri ja lisää pannulle yhdessä jogurtin ja veden kanssa. Mausta broilerimuhennos suolalla ja pippurilla. Lisää pinaatti joukkoon. Nosta pannu syrjään liedeltä.

  2. Halkaise naanleivät pellille. Jaa muhennos puolikkaille. Suikaloi leipäjuusto ja lado päälle. Kypsennä leipiä uunissa 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Lusikoi päälle turkkilaista jogurttia.

Kommentit (0)