
Suolainen mukikakku? Ei, vaan jotain vielä parempaa. Gluteeniton "mukipizza" rakentuu sekoitettavasta pohjasta, täytteestä ja juustosta mikrossa yhdellä napin painalluksella. Pling, ja telkkarieväs on valmis!
Mikrossa kypsennettävät pikaiset mukikakut ovat monen ratkaisu äkilliseen makeanhimoon. Mutta tiesitkö, että voit tehdä samalla tekniikalla myös suolaiset leffaillan eväät?
Mukipizza on täydellisen helppo ja takuulla maistuva väli- tai iltapala, joka onnistuu myös lapsilta. Valitse mahdollisimman iso muki, ja sekoita pohjalla ensin taikinan kuivat ainekset. Kohotusaineita tarvitsee vain hyvin pienen ripauksen. Mukiin lisätään maito tai vesi ja öljy ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi.
Taikinan päälle lusikoidaan täytteet samassa järjestyksessä kuin pizzankin päälle. Ensin pari ruokalusikallista tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Sen jälkeen omat lempitäytteet, esimerkiksi tonnikalaa, salamia tai kinkkusuikaleita. Muutama halkaistu kirsikkatomaatti päälle ja ripaus pizzamaustetta tai oreganoa.
Sen jälkeen muki pariksi minuutiksi mikroon ja hetken jäähtymisen jälkeen pizzan himo on tyydytetty.
Mukipizza
Ainekset
Työvaiheet
- Ota suuri, mikronkestävä muki ja sekoita pohjalle annostaikinan verran kaurajauhoja, leivinjauhetta, ruokasoodaa ja suolaa. Lisää maito ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi mukiin tomaattikastike ja juustoraaste.
- Ripottele pinnalle täytteet, esimerkiksi suikaloitu kinkku tai salamiviipaleet. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne päälle. Mausta oreganolla.
- Kypsennä mukipizzaa mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen syömistä.
Minä söin tänään lautaspizzan. Sekoitin lautasella pelkät täytteet ja kuumensin mikrossa.