Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Ihana alkukesän herkku! Suolaiset nokkosvohvelit sopivat iltapalaksi sellaisenaan ja salaattien kanssa. Paista vohvelit ulkona niin käryt jäävät pihalle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 30 min taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Nokkosvohvelit

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
3
munaa
4
dl
maitoa
1
dl
kivennäisvettä
½
dl
pullomargariinia tai voisulaa
1
dl
kiehautettuja ja valutettuja nokkosia (noin 2 l käsittelemättömiä nokkosen lehtiä)
Paistamiseen
pullomargariinia tai voisulaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola isossa kulhossa. Riko joukkoon munat ja lisää reilu puolet maidosta. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito, kivennäisvesi ja rasva. Anna taikinan turvota puoli tuntia. 
  2. Käsittele sillä aikaa nokkoset. Huuhdo nokkosen lehdet lävikössä. Keitä niitä väljässä vedessä noin 5 minuuttia ja valuta lävikössä. Jäähdytä vielä huuhtelemalla lehdet kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Ota nokkosista noin desin verran, hienonna ne ja lisää taikinaan.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja sipaise se rasvalla. Ota vajaa desi taikinaa pannulle ja paista rapeaksi vohveliksi. Paista vohveleita sitä mukaa kun niitä kuluu, sillä vohvelit ovat parhaimmillaan rapeina.

Vinkki! Lisukkeeksi sopii esimerkiksi tuoreella mintulla ja hunajalla maustettu tsatsiki.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Itse tehty linssi-pastaseos on retkiruokaa parhaimmillaan. Kuiva-aineet kipataan kattilaan ja lisätään vain vesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-linssipasta

Ainekset

2
dl
punaisia kuivattuja linssejä (halkaistuja)
200
g
kierrepastaa
1
dl
kuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja sieniä
1
dl
tomaattijauhetta
2
tl
kuivattuja yrttejä
1
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1,2
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kokoa kaikki ainekset pussiin kotona.

  2. Laita vesi kattilaan ja kaada pussin sisältö joukkoon.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grillissä paahtunut sokeri tekee valmisdonitseista ihanan kakkumaisia ja rapeita. Eksoottista vivahdetta saat käyttämällä thaibasilikaa hillon joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut donitsit

Ainekset

8
kaupan valmista sokeri- kuorrutettua donitsia
1
dl
vadelmahilloa
2
rkl
hienonnettua (thai)basilikaa
LISÄKSI
tuoreita vadelmia, kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Halkaise donitsit. Paista niille raidat kuumassa grillissä.

  2. Sekoita vadelmahillo ja hienonnettu (thai)basilika, sivele donitsien halkaisupinnoille. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuhan paikalle voi paistaa myös ahvenfileitä, jos on niin onnekas, että saa ahvenia mökkilaiturin nokasta. Jalapenot antavat särmää kurkkusalaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuhabriossit

Ainekset

700
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoja
½
dl
vehnäjauhoja
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
tl
sipulijauhetta
½
tl
cayennenpippuria
PAISTAMISEEN
öljyä
LISÄKSI
4
briossisämpylää
5
dl
salaatti- tai versoseosta
KURKKUSALAATTI
1
pieni kurkku tai 2 avomaankurkkua
1
pieni punasipuli
2–3
vihreää jalapenoa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
KASTIKE
1
dl
kermaviiliä
½
dl
majoneesia
1
rkl
kapriksia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkut juustohöylällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna jalapenot. Pese sitruuna, raasta kuori kalaa varten ja purista mehu tiiviskantiseen astiaan. Laita kurkkusalaatin ainekset astiaan, sulje kansi ja hölskytä noin 15 sekuntia.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Poista kuhafileestä ruodot ja leikkaa filee annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla. Sekoita jauhot, sitruunankuoriraaste ja mausteet. Pyörittele kalapalat jauhoseoksessa ja paista kypsiksi öljyssä pannulla, 2–3 minuuttia per puoli. Halkaise ja lämmitä briossit uunissa tai pannulla.

  4. Lusikoi kastiketta briossin sisäpinnoille. Kasaa pohjan päälle salaattiseosta, kuhaa ja kurkkusalaattia. Nosta kansi paikoilleen.

Kommentit (0)