Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
Soppa365
Video: Juha Salminen

Vohvelirauta esiin! Valmis croissant-taikina kypsyy parissa minuutissa rapeaksi. Tarjoa crohvelit vastapaistettuina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vohvelit

Ainekset

1
tlk (240 g)
croissant-taikinaa (vegaanista, Danerolles)
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
Lisäksi
1
rs (125 g)
pensasmustikoita
1
dl
lakkahilloa
1
dl
kaurafraichea

Työvaiheet

  1. Irrota croissant-taikina varovasti purkista. Älä levitä taikinaa, vaan leikkaa pötkö terävällä veitsellä kuudeksi pyöreäksi kiekoksi.
  2. Laita sokeri ja kaneli laakealle lautaselle. Pyöräytä taikinakiekot mausteissa molemmin puolin.
  3. Paista kiekko kerrallaan kullanruskeaksi kuumalla vohveliraudalla. Aikaa kuluu 2–4 minuuttia.
  4. Tarjoile heti mustikoiden, hillon ja kaurafraichen (tai ranskankerman) kera

Alkuperäinen resepti: Anu Brask, Kodin Kuvalehti

Kommentit (4)

Pöpö

Käyköhän tähän hommaan myös voileipägrilli ?

Vierailija

ei käy missään nimessä täytyy olla ihan erikoisvalmisteinen crohveligrilli

Vierailija

Nuohan kuvassa ovat jopa pahasti palaneet.Kuka on ohjeen takana? Epamaaraisen nakoinen suttukasa.

Vierailija

Ei näytä yhtään palaneilta vaan tosi herkullisen näköinen annos. Usein käynti silmälääkärillä auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Munakas on ihanan helppo ja nopea ruoka, jota voi varioida loputtomiin. Tämä munakas on lainannut makumaailmansa kinkkupizzalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkkupizzamunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
pizzamaustetta
8
kirsikkatomaattia
2
dl
salaattipinaattia
dl
juustoraastetta
50
g
palvikinkku- tai kalkkunaviipaletta
mustapippuria
Paistamiseen
1
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon maito ja pizzamauste. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Huuhtele ja viipaloi kirsikkatomaatit. Huuhtele pinaatti lävikössä.
  3. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla tilkka öljyä. Lisää pannulle munakasmassa. Siirtele munakasmassaa paistamisen aikana pannun reunoilta keskelle päin, kunnes munakas alkaa hyytymään. Lisää päälle tasaisesti juustoraaste, kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja kinkkuviipaleet. Kypsennä vielä noin 1 minuutin.
  4. Jaa munakas kahteen osaan ja liuta puolikkaat lautasille. Rouhaise päälle mustapippuria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä on valmista vartissa! Vokkiin lisätään Beanit-suikaleita, joissa on mukana rypsiöljyä, minkä ansiosta ne voi kipata suoraan rasiasta pannulle ja paistaa hetkessä rapeiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkäpapu-nuudelivokki

Ainekset

200
g
pieniä parsakaalin nuppuja
1
pkt
Beanit-suikaleita
2
rkl
öljyä
Kastike
¾
dl
soijakastiketta
¾
dl
juoksevaa hunajaa
2
tl
raastettua inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
1
limetin mehu
tl
srirachaa
Päälle
2
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
200
g
riisinuudeleita
öljyä
4
kevätsipulin vartta
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja lorauta joukkoon hieman seesamiöljyä. Hienonna korianteri ja kevätsipulinvarret. Pidä lämpimänä.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Paista suikaleita noin 2 minuuttia kuumalla pannulla, lisää parsakaalin nuput joukkoon ja paista vielä minuutti. Kaada puolet kastikkeesta joukkoon ja kiehauta nopeasti niin, että suikaleista ja parsakaaleista tulee ihanan tahmaisia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa loppu kastike erikseen.
  3. Jaa nuudelit lautasten pohjalle. Nosta härkäpapuparsakaaliseosta päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kun jättää hunajan pois, niin resepti on vegaaninen... (Tai korvaa sen vaikka vaahterasiirapilla)