
Keitetyistä perunoista, kypsistä punajuurista ja vegemakkarasta paistuu mielettömän maukas pyttipannu. Maun viimeistelee tuoreella piparjuurella höystetty kastike.
Helppo ja nopea pyttipannu voidaan koota monista erilaisista jääkaapin tähteistä. Tässä versiossa perunat, punajuuret ja mausteinen vegemakkara paistetaan pannulla rapeaksi ja tarjotaan raikkaan kastikkeen kera.
Tuoreesta piparjuuresta makunsa saava kastike sekoitetaan ja laitetaan jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun pyttis valmistuu pannulla. Kuutioituja kasviksia paistetaan pannulla ensin, mikä jälkeen pannun keskelle tehdään tilaa makkaralle. Mausteinen vegaaninen chorizo sopii pyttipannuun erityisen hyvin.
Makkarapalat ruskistetaan öljyssä, minkä jälkeen ne sekoitetaan perunapaistoksen kanssa. Lisämakua tuovat kaprikset ja piparjuurikastike viimeistelee tämän arjen pelastajan.
Vegemakkara-punajuuripyttis
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita piparjuurikastikkeen ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan pyttipannun valmistuksen ajaksi.
- Leikkaa perunat ja punajuuret kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi vegemakkarat.
- Kuumenna 3 rkl öljyä isossa paistinpannussa. Lisää perunat, punajuuret ja sipulit. Paista sekoitellen, kunnes kasvikset ovat lämpimiä ja hieman ruskistuneet. Mausta hienonnetulla rosmariinilla ja suolalla. Siirrä paistos pannun reunoille.
- Lisää pannun keskelle tilkka öljyä ja vegemakkarat. Paista, kunnes makkarat ovat ruskistuneet. Sekoita perunapaistos ja makkarat. Lisää kaprikset ja rouhaise päälle mustapippuria.
- Tarjoa pyttis piparjuurikastikkeen kanssa. Raasta vielä päälle halutessasi piparjuurta.
Voiko tämän reseptin tehdä halutessaan myös oikeaan chorizo-makkaraan?
Moikka! Voit hyvin käyttää tässä myös jotain muuta makkaraa, sitä mikä itsellesi on mieluisin.