Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Keitetyistä perunoista, kypsistä punajuurista ja vegemakkarasta paistuu mielettömän maukas pyttipannu. Maun viimeistelee tuoreella piparjuurella höystetty kastike.

Helppo ja nopea pyttipannu voidaan koota monista erilaisista jääkaapin tähteistä. Tässä versiossa perunat, punajuuret ja mausteinen vegemakkara paistetaan pannulla rapeaksi ja tarjotaan raikkaan kastikkeen kera.

Tuoreesta piparjuuresta makunsa saava kastike sekoitetaan ja laitetaan jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun pyttis valmistuu pannulla. Kuutioituja kasviksia paistetaan pannulla ensin, mikä jälkeen pannun keskelle tehdään tilaa makkaralle. Mausteinen vegaaninen chorizo sopii pyttipannuun erityisen hyvin.

Makkarapalat ruskistetaan öljyssä, minkä jälkeen ne sekoitetaan perunapaistoksen kanssa. Lisämakua tuovat kaprikset ja piparjuurikastike viimeistelee tämän arjen pelastajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegemakkara-punajuuripyttis

Ainekset

500
g
kypsiä kuorittuja perunoita
300
g
kypsiä kuorittuja punajuuria
1
sipuli
1
pkt (280 g)
vegechorizomakkaraa
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hienonnettua rosmariinia
1
tl
suolaa
1
dl
isoja kapriksia
mustapippuria
Piparjuuurikastike
1
prk (200 ml)
kauraranskankermaa
2–3
rkl
raastettua piparjuurta
1
rkl
sinappia
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita piparjuurikastikkeen ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan pyttipannun valmistuksen ajaksi.
  2. Leikkaa perunat ja punajuuret kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi vegemakkarat.
  3. Kuumenna 3 rkl öljyä isossa paistinpannussa. Lisää perunat, punajuuret ja sipulit. Paista sekoitellen, kunnes kasvikset ovat lämpimiä ja hieman ruskistuneet. Mausta hienonnetulla rosmariinilla ja suolalla. Siirrä paistos pannun reunoille.
  4. Lisää pannun keskelle tilkka öljyä ja vegemakkarat. Paista, kunnes makkarat ovat ruskistuneet. Sekoita perunapaistos ja makkarat. Lisää kaprikset ja rouhaise päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa pyttis piparjuurikastikkeen kanssa. Raasta vielä päälle halutessasi piparjuurta.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko tämän reseptin tehdä halutessaan myös oikeaan chorizo-makkaraan? 

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Moikka! Voit hyvin käyttää tässä myös jotain muuta makkaraa, sitä mikä itsellesi on mieluisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.