
Karitsa, rosmariini ja appelsiini sopivat täydellisesti yhteen. Mikä parasta, viikonlopun paras pannu on vartissa valmis.
15 minuutin karitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lihat huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen paistamista. Poista pienellä, terävällä veitsellä ohuet, sitkeät kalvot fileiden pinnalta.
- Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna rosmariinin lehdet. Purista appelsiinin mehu ja viillä kuoresta neljä ohutta suikaletta.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää voi ja anna kiehahtaa. Laita fileet pannuun ja ruskista 2 minuuttia välillä kääntäen. Ota fileet pannusta.
- Laita sipulit, rosmariini ja marjat pannuun. Lisää appelsiinimehu ja -kuorisuikaleet, vesi, etikka ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Ripottele maissitärkkelys kastikkeeseen, vatkaa tasaiseksi. Lisää lihat kastikkeeseen. Keitä 2–3 minuuttia ja tarjoa heti esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.