Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 187 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Bataattirösti paistetaan rapeaksi vohveliraudan välissä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattirösti

Ainekset

1
keskikokoinen bataatti
1
dl
parmesaaniraastetta
2
munaa
1
tl
timjamia
Salaatti
100
g
vuohenjuustoa
1
dl
saksanpähkinöitä
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
basilikaa
1
dl
lehtikaalia paloina
paistamiseen
voita

Työvaiheet

1. Tee ensin salaatti. Murusta vuohenjuusto ja rouhi pähkinöitä kevyesti. Sekoita kulhossa öljy, basilika ja lehtikaali. Lisää feta ja pähkinät.

2. Kuori ja raasta bataatti. Sekoita bataattiraaste, parmesaani, munat ja timjami kulhossa sekaisin.

3. Kuumenna vohvelirauta ja anna voin sulaa ja levitä rautaan. Nostele neljäsosa taikinasta vohveliraudalle tasaisesti ympäriinsä. Paina rauta kiinni ja anna röstin kypsyä kauniin ruskeaksi. Paista loput kolme röstiä samaan tapaan.

4. Tarjoile salaatin kera.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Muutaman aineksen perunasalaatissa maistuvat uuden sadon peruna ja rapsakka retiisi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-retiisisalaatti

Ainekset

1
l
varhaisperunoita
150
g
broccolinia tai parsakaalia
1
l
pinaattia
2
kevätsipulinvartta
1
nippu
retiisiä
Kastike
2
rkl
dijoninsinappia
1 1/2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Keitä perunat tai käytä edelliseltä päivältä ylijääneet kypsät perunat. Lohko jäähtyneet perunat.
  2. Leikkaa broccolineista kuivat kannat pois tai jos käytät parsakaalia, irrota siitä nuput ja viipaloi varsi. Kiehauta paistinpannussa pari senttiä vettä. Keitä broccolinejä tai parsakaalia pannussa noin 4 minuuttia eli kunnes ne ovat napakan kypsiä. Jäähdytä ja pilko ne pienemmiksi paloiksi.
  3. Huuhtele pinaatti. Hienonna kevätsipuli. Poista retiiseistä kannat ja lohko retiisit.
  4. Tee kastike. Sekoita ainekset yhteen. Kaada kastike perunalohkojen päälle.
  5. Yhdistä kaikki salaattiainekset. Viimeistele salaatti rouhitulla mustapippurilla ja sormisuolalla. Tarjoa grillimakkaran kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Maailman helpoin pizza tehdään flatbread-taikinasta ja paistetaan pannulla. Maukkauden salaisuus on pesto, joka toimittaa nyt tomaattikastikkeen virkaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
35
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pannupizza

Ainekset

Taikina
7-8
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jogurttia
2
rkl
oliiviöljyä
Päälle
1 1/2
dl
tomaatti- tai basilikapestoa
100
g
salamia
2
palloa
mozzarellaa
1
ruukku
rucolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Vaivaa taikinaa kimmoisaksi 5-10 minuuttia, kunnes muodostuu hyvä sitko. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  2. Valuta mozzarellat ja kuivaa pinta. Ota muutkin täytteet esille.
  3. Kuumenna paistinpannu. Paloittele taikina kulhossa neljään osaan. Öljyä kädet ja venyttele yksi paloista pannuun sopivaksi pizzapohjaksi.
  4. Paista pohjaa 2-3 minuuttia toiselta puolelta. Käännä ja levitä pesto, salami ja mozzarella päälle. Jatka paistamista 2-3 minuuttia. Paista loput pizzat samaan tapaan.
  5. Viimeistele pizzat rucolalla ja pippurilla.

Vinkki! Pizzat onnistuvat mainiosti myös grillissä. Jos haluat, voit hyvin jättää salamin pois täytteistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Aasialainen congee on kulhoruoka, jossa puuromaisen pehmeäksi keitetylle riisille lasketaan kasviksia, broileria ja kananmunaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen riisipuuro eli congee

Ainekset

4
dl
jasmiiniriisiä
1
l
mietoa kana- tai kasvislientä
4
broilerin rintafileetä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
rouhittuja suolapähkinöitä
Lisäksi
sushi-inkivääriä
riisiviinietikkaa
soijakastiketta
seesamiöljyä
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kana- tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin niin, että riisi jää tavallista lisäkeriisiä löysemmäksi. Jos haluat todella löysää puuroa, lisää nesteen määrää.
  2. Viipaloi rintafileet. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa 2−3 minuuttia. Lisää broilerit ja paista kypsiksi, fileen paksuudesta riippuen 5−10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kananmunat veteen kattilaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä munia noin 6 minuuttia. Tällöin keltuaiset jäävät hieman löysiksi. Jäähdytä, kuori ja puolita munat.
  4. Hienonna kevätsipulit ja korianterit. Rouhi suolapähkinät.
  5. Lusikoi riisi annoskulhoihin. Asettele broileria, kevätsipulia, korianteria ja kananmunanpuolikkaat riisin päälle. Lisää suolapähkinät. Kata pöytään sushi-inkivääriä, etikkaa, soijakastiketta, seesamiöljyä ja chilikastiketta.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kukkakaalikeitto yllättää nokkosella, fenkolilla ja rakuunalla.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-nokkoskeitto

Ainekset

1
l
tuoretta nokkosta
2
l
vettä
1
sipuli
1
kukkakaali
1
fenkoli
1/2
dl
tuoretta rakuunaa
2
rkl
voita
1
l
kana- tai kasvislientä
2
dl
ranskankermaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä ½–1 minuuttia. Siivilöi ja hienonna.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko kukkakaali ja kuutioi fenkoli. Hienonna rakuuna.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää sipulit, kukkakaalit ja fenkolit. Kuullota 3 minuuttia. Lisää liemi ja nokkonen. Keitä 10 minuuttia.
  4. Lisää ranskankerma kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita rakuuna joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

Kommentit (0)