Me Naiset on lisännyt 809 reseptiä.
Linkitetty 191 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Bataattirösti paistetaan rapeaksi vohveliraudan välissä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattirösti

Ainekset

1
keskikokoinen bataatti
1
dl
parmesaaniraastetta
2
munaa
1
tl
timjamia
Salaatti
100
g
vuohenjuustoa
1
dl
saksanpähkinöitä
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
basilikaa
1
dl
lehtikaalia paloina
paistamiseen
voita

Työvaiheet

1. Tee ensin salaatti. Murusta vuohenjuusto ja rouhi pähkinöitä kevyesti. Sekoita kulhossa öljy, basilika ja lehtikaali. Lisää feta ja pähkinät.

2. Kuori ja raasta bataatti. Sekoita bataattiraaste, parmesaani, munat ja timjami kulhossa sekaisin.

3. Kuumenna vohvelirauta ja anna voin sulaa ja levitä rautaan. Nostele neljäsosa taikinasta vohveliraudalle tasaisesti ympäriinsä. Paina rauta kiinni ja anna röstin kypsyä kauniin ruskeaksi. Paista loput kolme röstiä samaan tapaan.

4. Tarjoile salaatin kera.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmistuva nuudeliruoka, joka vetää suun hymyyn. Muikean maun takaajia ovat tähtianis ja soossi, jossa on limettiä, minttua, chiliä, soijaa ja aasialaista kalakastiketta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudelia ja nautaa vietnamilaisittain

Ainekset

4 annosta 15 min
1
rs (300 g)
naudan minuuttisuikaleita
1
rs (300 g)
naudan minuuttisuikaleita
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
200
g
riisinuudelia
1
iso paksoi-kaali tai ½ kiinankaalia
1
punainen chili
4
rkl
tähtianista
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
2
valkosipulikynttä
1
limetin mehu
1
dl
ruukku minttua
½
dl
soijakastiketta
½
dl
sweet chili -kastiketta
1
tl
kalakastiketta
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää riisinuudelit. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, peitä kannella ja anna nuudeleiden kypsyä 5 minuuttia. Valuta nuudelit.
  3. Hienonna kaali ja chili. Jauha tähtianikset morttelissa hienoksi.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja paista lihasuikaleita ja chiliä 2–3 minuuttia. Lisää kaalit ja paista vielä 2 minuuttia. Mausta tähtianiksella ja suolalla ja laita sivuun.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista limetin mehu ja hienonna minttu. Yhdistä kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Sekoita siivilöidyt riisinuudelit ja paistetut lihat joukkoon.

Kommentit (0)

Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (2)

Vierailija

Juu perunat ei kyllä hauduttamalla oikeen tykkää kypsyä joten suosittelen ensin niiden keittämistä.

Kaisu P.
Seuraa 
Liittynyt12.4.2016

Eihän tässä ohjeessa ole edes perunoita (:

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kiinalaiset ovat keksineet paperin, ruudin ja kompassin. Ei siis ole ihme, että kiinalaisittain valmistettuna jauhelihakastikekin muuttuu aivan uudenlaiseksi – ja entistä paremmaksi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen jauhelihakastike

Ainekset

400
g
jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (500 g)
maa-artisokkaa
1
ps (250 g)
vihreitä haricot- eli tarhapapujavihreitä hari
2
rkl
öljyä
3
dl
kanalientä
3
rkl
hoisin-kastiketta (esim. Spice Up)
3
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2
rkl
maissijauhoa
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna kevätsipulit. Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Pilko pavut neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista jauheliha. Lisää valkosipulit, sipulinvarret, maa-artisokkakuutiot ja pavut ja paista vielä 3 minuuttia. Lisää kanaliemi, hoisin -kastike, soijakastike ja seesamiöljy. Mausta neilikalla ja keitä kastiketta kasaan 8–10 minuuttia.
  3. Sekoita maissijauho pieneen vesitilkkaan. Kaada seos kastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Kiehauta. Tarjoa kastike riisin kanssa.

Vinkki Paahda koristeeksi 3 rkl seeseminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Annoksia
2-3 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto

Ainekset

1/2
Kpl
myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
3
Rkl
Oliiviöljyä
4
Dl
Vettä
N.1
Tl
Suolaa
Ripaus
Mustapippuria
2
Dl
Vispikermaa
4
Rkl
Sulatejuustoa
Pinnalle:
Kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli.
Kuullota kurpitsaa ja sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Kommentit (0)