Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 223 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Bataattirösti paistetaan rapeaksi vohveliraudan välissä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattirösti

Ainekset

1
keskikokoinen bataatti
1
dl
parmesaaniraastetta
2
munaa
1
tl
timjamia
Salaatti
100
g
vuohenjuustoa
1
dl
saksanpähkinöitä
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
basilikaa
1
dl
lehtikaalia paloina
paistamiseen
voita

Työvaiheet

1. Tee ensin salaatti. Murusta vuohenjuusto ja rouhi pähkinöitä kevyesti. Sekoita kulhossa öljy, basilika ja lehtikaali. Lisää feta ja pähkinät.

2. Kuori ja raasta bataatti. Sekoita bataattiraaste, parmesaani, munat ja timjami kulhossa sekaisin.

3. Kuumenna vohvelirauta ja anna voin sulaa ja levitä rautaan. Nostele neljäsosa taikinasta vohveliraudalle tasaisesti ympäriinsä. Paina rauta kiinni ja anna röstin kypsyä kauniin ruskeaksi. Paista loput kolme röstiä samaan tapaan.

4. Tarjoile salaatin kera.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1714 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin arkibravuureihin kuuluva minestrone on melkein keitto ja melkein pata. Päälle ripotellaan reilusti pecorino-juustoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Melkein minestrone

Ainekset

1/2
savoijinkaali tai varhaiskaali
1
rasia
herkkusieniä
1 1/2
l
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
5
dl
pastaa (esim. simpukka tai penne)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
100
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna kasvisliemi valmiiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa, lisää kasvikset kattilaan ja kuullota pari minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee.
  3. Lisää kuuma kasvisliemi ja timjami. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kun liemi kiehuu, lisää pastat liemeen ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, 8–10 minuuttia.
  4. Mausta valmis ruoka mustapippurilla ja tarjoa raastetun pecorinojuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1714 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Tahmean tuliset kanavartaat voi joko tarjota varrastikuissa tai palat voi irrottaa vaikkapa nuudelisalaatin päälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Korealaiset kanavartaat

Ainekset

2
rkl
korealaista chilitahnaa, gochujangia
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
600
g
broilerin paistileikettä
Koristeluun
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Sekoita chilitahna, seesamiöljy, vaahterasiirappi, soijakastike ja suola hyvin sekaisin.
  2. Kuivaa kanapalojen pinnat talouspaperilla. Paloittele suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Pujota varrastikkuihin.
  3. Kuumenna grilli. Nosta vartaat grilliin. Sudi pintaan mausteseosta ja käännä. Jatka mausteseoksen lisäämistä ja kääntelyä kunnes broilerit ovat kypsiä ja saaneet pintaansa grilliraidat.
  4. Koristele valmiit vartaat tuoreella korianterilla.

VINKKI! Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ensin puoli tuntia, niin ne eivät pala paistettaessa.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 17 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Muutamalla aineksella munakas muuntuu japanilaisen okonomiyakin pikaversioksi. Napakoiksi paistetut kasvissuikaleet ja misotahna antavat munakkaaseen herkullisen maun. 

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Pika-okonomiyaki

Ainekset

1
rkl
öljyä
1
ps (200 g)
suikaloitua kaali-porkkana-purjoseosta (tuore, esim. IsoKaski)
1
rkl
misotahnaa
1–2
tl
teriyakikastiketta
2
munaa
Tarjoiluun
sriracha-kastiketta ja tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Paista kaali-porkkana-purjoseosta pannulla öljyssä melko kovalla lämmöllä muutama minuutti käännellen, kunnes se on napakan kypsää.
  2. Sekoita joukkoon misotahna ja teriyakikastike.
  3. Riko päälle munat ja alenna lämpöä. Muotoile munakas reunoiltaan tasaiseksi letuksi niin, että munat sitovat kasvikset yhteen. Anna kypsyä kääntämättä, kunnes munat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Viimeistele yrteillä.

Vinkki: Jos otat misotahnan keittoainespakkauksesta, jossa on mukana kuivattua merilevä-kevätsipuliseosta, ripottele se munakkaan päälle (kuvassa).

Kommentit (0)