Tuhti lohileipä kaipaa rinnalleen rapsakkaa fenkolia ja raikasta avomaan kurkkua.
Klubileipä lohesta
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin fenkoli-kurkkusalaatti ja currymajoneesi (ks. ohjeet alla).
- Leikkaa lohifilee 1 cm:n viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Yhdistä korppujauhot ja seesaminsiemenet. Pyörittele lohipalat seoksessa ja jätä odottamaan paistamista huoneenlämpöön.
- Voitele maalaisleipäviipaleet öljyllä. Grillaa leivät joko grillissä tai uunissa ritilän päällä kullanruskeiksi. Paista lohiviipaleita voissa noin 3 minuuttia välillä käännellen.
- Kasaa leiville salaattia, lohiviipaleita ja lopuksi currymajoneesia. Tarjoile fenkoli-kurkkusalaatin kanssa.
Fenkoli-kurkkusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori kurkut ja leikkaa ne sekä fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Lisää muut aineet paahdettua sipulia lukuun ottamatta ja laita maustumaan jääkaappiin. Lisää paahdettu sipuli juuri ennen tarjoilua, jotta se säilyy rapeana.
Currymajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita currymajoneesin aineet keskenään.