Tuhti lohileipä kaipaa rinnalleen rapsakkaa fenkolia ja raikasta avomaan kurkkua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + paistaminen 3 min
Keskivaikea
Klubileipä lohesta
Ainesosat
500
g
lohta fileenä (mieluiten paksuimmasta päästä)
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1 1/2
dl
korppujauhoja
1/2
dl
seesaminsiemeniä
4
isoa romaine-salaatinlehteä
1/2
ruukkua mizunaa tai rucolaa
4
isoa viipaletta maalaisleipää
2
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
nokare voita paistamiseen
sitruunalohkoja
Vaiheet
- Tee ensin fenkoli-kurkkusalaatti ja currymajoneesi (ks. ohjeet alla).
- Leikkaa lohifilee 1 cm:n viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Yhdistä korppujauhot ja seesaminsiemenet. Pyörittele lohipalat seoksessa ja jätä odottamaan paistamista huoneenlämpöön.
- Voitele maalaisleipäviipaleet öljyllä. Grillaa leivät joko grillissä tai uunissa ritilän päällä kullanruskeiksi. Paista lohiviipaleita voissa noin 3 minuuttia välillä käännellen.
- Kasaa leiville salaattia, lohiviipaleita ja lopuksi currymajoneesia. Tarjoile fenkoli-kurkkusalaatin kanssa.
Fenkoli-kurkkusalaatti
Ainesosat
2
avomaankurkkua
1
iso fenkoli
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
1
tl
wasabia
1/2
tl
suolaa
2
rkl
paahdettua sipulia
Vaiheet
- Kuori kurkut ja leikkaa ne sekä fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Lisää muut aineet paahdettua sipulia lukuun ottamatta ja laita maustumaan jääkaappiin. Lisää paahdettu sipuli juuri ennen tarjoilua, jotta se säilyy rapeana.
Currymajoneesi
Ainesosat
1 1/2
dl
majoneesia (esim. Hellmans)
2
tl
dijonsinappia
1
tl
vahvaa curryjauhetta
ripaus sokeria
Lisäksi
Vaiheet
- Sekoita currymajoneesin aineet keskenään.