Itse tehtyjen tortillojen vääntäminen on todella helppoa, ja kun niitä kerran on paistanut, ei tee mieli palata kaupan tyhjiöpakattujen pahvilättyjen pariin.
Itse tortillalättyjen ohjeessa on käytetty durumvehnäjauhoa, mutta sen voi osittain korvata tavallisella vehnäjauholla (esim. 2 dl vehnäjauhoa, 4 dl durumjauhoa).
Tämä reseptikokonaisuus tehtiin sillä silmällä, että yksi ruokavieraista oli 3-vuotias, joten tortillojen mausteisuutta pystyi itse säätelemään chilisoosilla.
Sekä täytteet että soosit ovat täysin varioitavissa. Täytteenä kannattaa testailla esimerkiksi chilipapuja tai nyhtöpossua, toimii toimii.
Kotitekoiset tortillat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista soosit ja laita ne jääkaappiin maustumaan.
- Valmista tortillat. Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan. Pyörittele osista palleroiset ja jätä ne kostutetun keittiöpaperin alle lepäämään.
- Pilko haluamasi täytteet (tomaatti, kurkku, avokado, salaatti jne.) kulhoihin.
- Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja pienessä määrässä öljyä paistinpannulla molemmin puolin niin, että niiden pintaan tulee rusehtavia pilkkuja (n. 1-2 min per puoli).
- Paista jauheliha ja mausta makusi mukaan.
- Tarjoile ja nauti!