Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Shakshuka on klassikko, jonka ruokaisempi versio tehdään linsseistä. Maustehyllyllä selviää edullisemmin, kun valitsee monen maustepussin sijasta yhden seoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min

Linssi-shakshuka

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
dl
punaisia linssejä
2
tl
ras el hanout -maustetta
400
g
tomaattimurskaa
400
g
säilykekirsikkatomaatteja
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
4
munaa
150
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhtele linssit siivilässä.
  2. Kuumenna pannulla öljy. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja ras el hanout -mauste. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  3. Lisää linssit, tomaattimurska, säilötyt kirsikkatomaatit, vesi ja suola. Sekoita ja jätä hautumaan miedolle lämmölle 10 minuutiksi.
  4. Tee muhennokseen neljä munan mentävää koloa. Riko munat koloihin. Peitä pannu foliolla tai kannella. Kypsytä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet eli noin 7 minuuttia. Murusta päälle feta.

Kommentit (1)

Epävarma opiskelija

Kuuluuko levyn enään olla päällä kypsyttämisvaiheessa? Ainakin pasta carbonaraa tehdessä valkuaisen kuuluu hyytyä lämpöisen ruuan ympäröimänä, joten ihmettelisin että päteekö sama periaate tässä reseptissä? :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ihanan kesäinen salaatti yhdistelee takuuvarmoja makuja, kuten mansikkaa, halloumijuustoa sekä pähkinöitä. Hennon sitruksinen kastike viimeistelee raikkaan salaatin.

Sitruunamelissaöljy syntyy mittaamalla 3 dl rypsiöljyä ja 1 iso ruukku sitruunamelissaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja antamalla koneen käydä täysillä pari minuuttia. Siivilöi lasipurkkiin ja säilö tulevia salaattihetkiä varten. Öljy säilyy jääkaapissa viikkoja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-halloumisalaatti ja sitruunamelissakastike

Ainekset

1
ruukku
salaattia
500
g
(1 litra) mansikoita
250
g
kirsikkatomaatteja
200
g
retiisejä
1
dl
saksanpähkinöitä
2
pkt
halloumia
(sitruunamelissan lehtiä)
SITRUUNAMELISSAKASTIKE
½
dl
valmista sitruunamelissaöljyä (ohje yllä)
1
rkl
hunajaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Revi salaatti ja nosta pinaatti kulhon pohjalle. Perkaa ja puolita mansikat. Puolita kirsikkatomaatit. Nosta salaattipedille. Huuhdo retiisit ja leikkaa niistä ohuita viipaleita päälle. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla ja ripottele pinnalle.

  2. Leikkaa halloumista ohuita viipaleita ja grillaa tai paista pannulla nopeasti molemmin puolin. Lisää salaattiin.

  3. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1457 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tervehdi elämäsi parasta possu-purilaista! Savuisa ja mehevä burgeri ei kaipaa kylkeensä muuta kuin raikasta hapankaalia ja appelsiini-majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplapossupurilainen ja hapankaalia

Ainekset

400
g
porsaan jauhelihaa
1
pkt (140 g)
pekonia
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
5
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
suolaa
2
tl
savupaprikaa
4–6
hampurilaissämpylää
PAISTAMISEEN
voi-öljysekoitusta
APPELSIINIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
appelsiinin mehua
1
tl
raastettua appelsiinin kuorta
LISÄKSI
hapankaalia

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinimajoneesi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Purista sekaan appelsiinin mehu ja raasta appelsiinin kuorta. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat, varo polttamasta! Sekoita majoneesin joukkoon.

  2. Kuori ja hienonna tai raasta sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin pieneksi. Hienonna pekoni hyvin pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile kostutetuin sormin 6 pientä tai 4 suurta pihviä.

  3. Kuumenna rasvat pannulla ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli. Lämmitä sämpylät ja täytä possupihveillä ja appelsiinimajoneesilla ja lusikoi hapankaalia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Siika ja tavallinen kurkku ovat tämän annoksen tähtiä. Kurkkua valmistetaan kahdella tapaa, ja siika höyrytetään juuri ja juuri kypsäksi, jolloin filee pysyy napakasti koossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Höyrytettyä siikaa, kurkkua ja kevätsipulia

Ainekset

800
g
ruodotonta, suomustamatonta siikafileetä1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
5
kevätsipulia varsineen
MARINOIDUT KURKUT
½
kurkku
1
rkl
öljyä
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
¼
tl
suolaa
KURKKULIEMI
3
kevätsipulia varsineen
1
rkl + 75 g
voita
kurkkua
dl
valkoviiniä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
4
dl
versoseosta

Työvaiheet

  1. Aloita marinoimalla kurkku. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Paista viipaleita öljyssä pannulla noin minuutti molemmin puolin. Kaada viipaleet pieneen kulhoon ja purista joukkoon sitruunamehu. Lisää hunaja ja suola, sekoita. Anna maustua huoneenlämmössä ruoan valmistumisen ajan.

  2. Täytä höyrykattilan kattilaosa vedellä niin, ettei sen pinta osu höyrytysosaan. Kuumenna kiehuvaksi. Poista siikafileistä nahka ja mausta fileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Leikkaa kevätsipulit pitkittäin puoliksi ja lado ne kattilan höyrytysosan pohjalle. Laita siikafileet sipuleiden päälle ja nosta höyrytysosa kattilan päälle. Anna kalan kypsyä 8–10 minuuttia, tai kunnes fileet ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Hienonna kevätsipulit ja paista kattilassa ruokalusikallisessa voita parin minuutin ajan. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan yhdessä valkoviinin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Soseuta ja lisää samalla 75 g voita nokareina joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Nostele kevätsipulit ja siikafileet lautasille ja lado marinoituja kurkkuviipaleita fileiden päälle. Kaada kuumaa kurkkulientä annoksille. Viimeistele annokset versoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jos sushiriisiä on jäänyt yli, siitä on kannattaa tehdä paistetun riisin ja omeletin yhdistelmä, eli riisilettu. Tämä nopea lounas saa makua norista, sienistä ja kevätsipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Riisilettu

Ainekset

400
g
keitettyä sushiriisiä (keittämättömänä 1 1⁄4 dl)
100
g
siitakesieniä
100
g:n pala
suippokaalia
3–4
kevätsipulia
2–3
merilevälevyä (nori)
1
kananmuna (M-koko)
1
keltuainen
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Ota keitetty riisi huoneenlämpöön.

  2. Suikaloi sienet, kaali ja kevätsipuli. Leikkaa merilevälevyt saksilla suikaleiksi.

  3. Vatkaa kulhossa muna ja keltuainen keskenään. Lisää soija, mirin ja seesaminsiemenet.

  4. Lisää munaseokseen riisi, suikaloidut kasvikset ja merilevä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  5. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keskilämmöllä ja lisää 1 rkl seesamiöljyä. Kumoa puolet taikinasta pannulle ja tasoita lastalla paksuksi letuksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Lisää seesamiöljyä, kun käännät letun. Paista loput taikinasta samoin. Tarjoa lisäksi garia eli sushi-inkivääriä.

Kommentit (0)