Shakshuka on klassikko, jonka ruokaisempi versio tehdään linsseistä. Maustehyllyllä selviää edullisemmin, kun valitsee monen maustepussin sijasta yhden seoksen.
Linssi-shakshuka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhtele linssit siivilässä.
- Kuumenna pannulla öljy. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja ras el hanout -mauste. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Lisää linssit, tomaattimurska, säilötyt kirsikkatomaatit, vesi ja suola. Sekoita ja jätä hautumaan miedolle lämmölle 10 minuutiksi.
- Tee muhennokseen neljä munan mentävää koloa. Riko munat koloihin. Peitä pannu foliolla tai kannella. Kypsytä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet eli noin 7 minuuttia. Murusta päälle feta.
Kuuluuko levyn enään olla päällä kypsyttämisvaiheessa? Ainakin pasta carbonaraa tehdessä valkuaisen kuuluu hyytyä lämpöisen ruuan ympäröimänä, joten ihmettelisin että päteekö sama periaate tässä reseptissä? :)