Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.

Amerikkalainen klassikko, mac and cheese, muuntuu näppäriksi, piknikille sopiviksi suupaloiksi. Maukkaan juustoiset mac and cheese -palaset kulkevat helposti mukana tai täydentävät kesäistä brunssipöytää. Varoitus: näihin iskee himo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 40 kpl (pienissä, 4-5cm minim
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mac & Cheese -palat

Ainekset

3
dl
tummia makaroneja
1
l
vettä
1
liha- tai kasvisliemikuutio
1
prk
(a´200 g) Arla Lempi Crème fraîche 28%
1
kananmuna
2
valkosipulinkynttä
1/4
tl
muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
150
g
Arla Heritage Label Cheddar -juustoa
ruohosipulia viimeistelyyn

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Keitä makaronit liha- tai kasvisliemessä. Raasta cheddarjuusto.

Kaada kulhoon Arla Keittiö Crème fraîche ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, muskottipähkinä, mustapippuri ja raastettu cheddar.

Valuta kypsät makaronit ja lisää ne Créme fraîche -munaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja täytä pienet muffinivuoat makaroniseoksella.  Kun asetat kaksi paperista vuokaa päällekkäin, vuoat pysyvät paremmin muodossaan.

Nosta täytetyt vuoat pellille ja paista 15–20 minuuttia, kunnes mac & cheese -palat ovat kauniin ruskeita ja pinnalta rapeita. Viimeistele hieman jäähtyneet palat hienonnetulla ruohosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Cookies Annen tapaan 15.12.2015

Ainekset

225
g
Voita
5
dl
Ruokosokeria
200
g
Valkosuklaata
2
kpl
Kananmunaa
1
tl
Vaniljasokeria
1
tl
Leivinjauhetta
6
dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Vatkaa munat sokeri. Lisää suklaa rouhe ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva pehmeänä.

Tee taikinasta tanko ja leikata samankokoisiksi paloiksi, helpottaa leikkaamista jos taikina on hetken kylmässä "kohmettumassa".
Pyörittele palloiksi ja laita pellille. Uuni hoitaa ne keksin muotoon.

Paista 175 ast/reilu 10 min

Suklaan sijaan voit käyttää pähkinää, kuivattuja hedelmiä tai marjoja tms...

ruokosokeri tekee keksit ihanan tahmeiksi...

Ystävältä saatu ohje.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  4. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Fish & chips -annoksesta inspiroituneessa perjantaiherkussa maistuvat savukala ja etikan puraisu. Etikka kannattaa pirskotella ranujen päälle pikkulusikan kautta, jotta ei tule vahinkolorausta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tikkuperunat ja savukalamajoneesi

Ainekset

10
keskikokoista kiinteää perunaa (esim. Annabelle)
1
l
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
tl
sormisuolaa
SAVUKALAMAJONEESI
2
dl
majoneesia (ks. ohje)
200
g
savusilakoita tai savusiikaa
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
½–1
rkl
punaviinietikkaa
10
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin majoneesi (ks. ohje). Poista kaloista nahka ja ruodot. Laita kalat ja majoneesi sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta ainekset. Purista sitruunamehu joukkoon. Nosta kylmään maustumaan.

  2. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa perunoista ohuita tikkuja tai höylää perunat keittiömandoliinilla. Kuivaa perunatikut huolellisesti talouspaperilla.

  3. Lämmitä rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Mittaa öljyn lämpötila elektronisella lämpömittarilla. (Pidä kansi käden ulottuvilla ja lämpö tasaisena lieden tehoa säätämällä.)

  4. Uppopaista perunoita kourallinen kerrallaan 4–5 minuuttia. Valuta ne talouspaperin päällä. Mausta sormisuolalla.

  5. Laita tikkuperunat vadille. Valuta päälle maun mukaan punaviinietikkaa. Hienonna lopuksi pinnalle ruohosipulia.

Pikamajoneesi

Ainekset

2
dl
rypsiöljyä
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
etikkaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista majoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Laita öljy, sinappi ja etikka sauvasekoittimen kulhoon. Riko päälle huoneenlämpöinen kananmuna.

  2. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon niin, että keltuainen jää terän alle. Käynnistä sekoitin ja anna sen käydä, kunnes majoneesi on tasaista ja paksua. Mausta suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun arkicurryn kypsentää kattilan sijaan uunissa annoskulhoissa, eivät kalapalat pääse hajoamaan sekoittelusta. Raikas kurkkuraita viilentää curryn makuja sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kalacurry

Ainekset

n. 500
g
kalakuutioita (pakaste, esim. seitikuutiot MSC)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
½
tl
suolaa
dl
kookosmaitoa (extra smooth)
2
dl
tomaattimurskaa
1
tl
fariinisokeria
2
tl
kalakastiketta
KURKKURAITA
1
dl
kurkkua raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
chilihiutaleita
2
tl
limetinmehua
1
rkl
minttua hienonnettuna
LISÄKSI
4
dl
basmatiriisiä
1
limetti lohkoina

Työvaiheet

  1. Jaa jäiset kalakuutiot ja tomaatit neljään, uuninkestävään annosvuokaan.

  2. Hienonna valkosipulit kulhoon. Sekoita öljy, currytahna ja suola joukkoon. Jaa seos vuokiin ja kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Sekoita kookosmaito, tomaattimurska, sokeri ja kalakastike keskenään. Nosta vuoat uunista ja jaa kastike päälle. Nosta vuoat takaisin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kastike kuplii reunoilta.

  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteeseen. Puristele raasteesta irtoava neste pois. Lisää loput kurkkuraitan ainekset.

  6. Tarjoa kalacurry riisin, kurkkuraitan ja limetinlohkojen kanssa.

Kommentit (2)

Raakaa seitiä

Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.

Vierailija

Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.