Amerikkalainen klassikko, mac and cheese, muuntuu näppäriksi, piknikille sopiviksi suupaloiksi. Maukkaan juustoiset mac and cheese -palaset kulkevat helposti mukana tai täydentävät kesäistä brunssipöytää. Varoitus: näihin iskee himo!
Mac & Cheese -palat
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Keitä makaronit liha- tai kasvisliemessä. Raasta cheddarjuusto.
Kaada kulhoon Arla Keittiö Crème fraîche ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi, muskottipähkinä, mustapippuri ja raastettu cheddar.
Valuta kypsät makaronit ja lisää ne Créme fraîche -munaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja täytä pienet muffinivuoat makaroniseoksella. Kun asetat kaksi paperista vuokaa päällekkäin, vuoat pysyvät paremmin muodossaan.
Nosta täytetyt vuoat pellille ja paista 15–20 minuuttia, kunnes mac & cheese -palat ovat kauniin ruskeita ja pinnalta rapeita. Viimeistele hieman jäähtyneet palat hienonnetulla ruohosipulilla.