Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Suklaa-tomaattileipä syödään lämpimänä voinokareen ja rucolan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea suklaa-tomaattileipä

Ainekset

10
g
tummaa suklaata (80 %)
5
kirsikkatomaattia
3
dl
vehnäjauhoja
1 ½
tl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
40
g
kylmää voita
1
dl
kylmää turkkilaista jogurttia
1
dl
kylmää vettä
Lisäksi
voita
rucolaa
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa terävällä veitsellä. Viipaloi tomaatit.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Paloittele kylmä voi jauhoseokseen. Nypi sormin nopeasti murumaiseksi. Sekoita jogurtti ja vesi joukkoon. Lisää suklaa ja tomaattiviipaleet taikinaan viimeisinä, vältä vaivaamista.
  3. Taputa taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) tai leivinpaperille uunipellille. Paista 15–20 minuuttia.
  4. Jäähdytä hetki. Tarjoa lämpimänä voin ja rucolan kanssa. Halutessasi ripottele pinnalle sormisuolaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Herkullisin hauki paahtuu pikaisesti uunissa. Sen pintaan sipaistaan mausteöljyä ja kastikkeena tarjotaan raikasta tahinisoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulihauki

Ainekset

800
g
haukifileetä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa fileestä pois evät ja vatsaruodot. Poista y-ruoto: viillä terävällä veitsellä melkein nahkaan asti aivan ruotorivin vierestä ruotoja veitsellä tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella. Irrota ruotorivi. Leikkaa filee annospaloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita valkosipuli, rosmariini ja öljy pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja levitä kalapaloille. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia palojen koosta riippuen. Tee sillä aikaa tahini-kurkkukastike ja annostele sitä reilusti valmiille kalapaloille.

Tahini-kurkkukastike

Ainekset

1
kurkku
1
ruukku
korianteria
1/2
sitruunan mehu
2
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1/2
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja purista sitruunan mehu. Kuori pistaasit.
  2. Yhdistä tahini, vesi, öljy ja suola. Lisää kurkut, yrtit ja pistaasit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun chori eli makkara ja pan eli leipä kohtaavat, syntyy argentinalainen choripan. Kastikkeen paikkaa pitää hapokkaan puraiseva chimichurri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Argentiinalaiset choripánit

Ainekset

8
chorizo-tuoremakkaraa
8
hotdog-sämpylää
Tomaattinen chimichurri
100
g
luumukirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
persiljaa
1/2
ruukku
korianteria
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1/2
punainen chili
1/2
dl
punaviinietikkaa
1/2
sitruunan mehu
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
oliiviöljyä
Lehtikaalislaw
200
g
lehtikaalia
1
tl
suolaa
2
tl
oliiviöljyä
1
hapokas omena (esim. Granny Smith)

Työvaiheet

  1. Tee ensin chimichurri. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Hienonna yrtit ja chili. Yhdistä aineet kulhossa. Sekoita joukkoon etikka, sitruunamehu, sokeri ja suola. Anna seoksen mehustua 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa lehtikaalislaw. Huuhtele kaalinlehdet ja poista lehtiruodit. Revi lehdet kulhoon. Lisää suola ja öljy ja hiero kaalia ronskilla otteella muutama minuutti, kunnes se pehmenee ja tummuu. Kuori omena ja leikkaa se tikuiksi. Sekoita omenatikut lehtikaaliin.
  3. Lisää oliiviöljy chimichurriin koko ajan sekoittaen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Säilytä chimichurri jääkaapissa.
  4. Grillaa tai paista makkarat kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä kääntäen. 
  5. Kostuta sämpylät vedellä ja lämmitä ne nopeasti grillissä tai mikrossa, tai höyrytä sämpylät kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.
  6. Täytä sämpylät makkaroilla ja tarjoa chimichurrin ja lehtikaalislawn kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teellä maustettu kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
600
g
broilerin paistileikettä
1
tl
suolaa
2
rkl
gryère-juustoa
1
ruukku
sitruunamelissaa
1
dl
maapähkinöitä
Teesiirappi
1
dl
vettä
1
ps
mustaa teetä
1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pilko kesäkurpitsat ja broileri 3–4 cm:n paloiksi. Nosta ne pellille, mausta suolalla ja valuta päälle öljyä. Paahda paloja uunissa 20 minuuttia.
  2. Keitä teesiirappi. Kiehauta vesi ja uuta teepussia siinä pakkauksen ilmoittama aika. Lisää sokeri ja keitä seosta 10 minuuttia.
  3. Raasta juusto, hienonna sitruunamelissa ja rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita teesiirappi paahtuneiden kesäkurpitsojen ja broilerin joukkoon. Ripottele päälle juusto, sitruunamelissa ja pähkinät.

Kommentit (0)