
Älä ylenkatso kaupan pinaattilettuja! Ne ovat hämmentävän hyviä erilaisten herkkupäällysten kanssa, tapasten tapaan tarjottuna. Paistamalla letut voissa saat niistä rapeita ja erityisen herkullisia.
Pinaattiletut hamppupestolla ja graavilohella
Ainekset
Työvaiheet
-
Mittaa ½ dl öljyä paistinpannulle. Suikaloi lehtikaali. Pehmennä lehtikaalisuikaleita öljyssä muutama minuutti. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon loppu öljy, hampunsiemenet, sitruunan mehu ja parmesaaniraaste. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä jääkaappiin tekeytymään kolmeksi tunniksi.
-
Paista pinaattiletut rapeiksi pannulla tilkassa voita. Anna vähän jäähtyä ja lusikoi päälle hamppupestoa tai graavilohta, tuorejuustoa ja timjamia.