Anselmin keittiössä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Paketti Siskonmakkaroita
Sipulia
Valkosipulia
Aurinkokuivattuja tomaatteja purkki, (ölyn voi käyttää paistamiseen).
Pussi Wok tai muita mielitiettyjä
Nuudeli, pidempi paketti 250g-280g
n.1/2dl vettä
Murennettu kasvisliemikuutio
Soijakastike
Mustapippurirouhe
Brovenssin mauste

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
n.45min

Siskonmakkara/Nuudeli/Wok

Työvaiheet

Laita Nuudelit kippoon ja kaada päälle kuuma vesi, maustetta. Sekoita sopivassa välissä.
Ota Tomaatit öljystä pois ja pilko ne, käytä öljyä paistamiseen.
Wokkipannu tai iso reunallinen paistokasari. Kuumenna pannu.
Kuori ja pilko sipulit, laita pannulle.
Purista siskonmakkaroista pieniä palleroita pannulle, käytä veistä apuna. Paista hetki paikoillaan ja pyöräytä pannulla makkaroita ja siirrä pannun reunaan. Jatka näin kunnes kaikki makkarat on pannulla. Pannulla siis Sipuli ja Makkarat, paistele vielä hetki.
Lisää Wok vihanekset, tomaatit, soijakastiketta, murenettu kasviliemikuutio, 1/2dl vettä, sekoita ja anna paistua kunnes kasvikset ovat kypsyneet, sekoita välillä lisää myös valkosipuli.
Kaada nuudeleista ylimääräinen vesi pois, saksi hieman ja kaada pannulle, lisää mausteet ja sekoita, paista vielä hetken aikaa.
Monta variaatioo olen kokeillut kaikki hyviä, erilaiset kasvikset jopa paistetut perunat joukossa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 706 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapuvokki

Ainekset

3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
  2. Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  4. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
  5. Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.

Kommentit (0)

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kypsennä ensin, marinoi sitten! Pannulla paahdettu siika saa maustua yrtti-kaprismarinadissa sillä aikaa, kun kasaat salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolapaahdettua siikaa kaprisöljyssä

Ainekset

600
g
siikafilettä
1
dl
karkeaa merisuolaa
MARINADI
1
salottisipuli
1
ruukku
persiljaa
1
prk
kapriksia
1
sitruunan mehu
2
rkl
sitruunan kuorta
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
2
pss
yrtti-salaattisekoitusta
1
pss
retiisejä
1
salottisipuli
1
dl
marjoja (esim. herukoita)

Työvaiheet

  1. Poista fileistä ruodot. Levitä suola paistinpannulle ja laita pannu liedelle, kuumenna. Laita fileet suolan päälle ensin nahkapuoli alaspäin noin 4–5 minuutiksi. Käännä fileet varovasti ja kypsennä 2–3 minuuttia.

  2. Raaputa ylimääräinen suola pois kalan piinalta. Laita kalat lautaselle tai matalaan vuokaan.

  3. Hienonna sipuli, persilja ja valutetut kaprikset. Sekoita niiden joukkoon sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Levitä marinadi kalafileiden päälle. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia.

  4. Huuhtele salaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja suikaloi sipuli. Lisää ne ja marjat salaattiin. Laita kalafileet marinadin kanssa salaatin päälle ja nosta tarjolle rapean leivän kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Laura Kaapro

Täytä bataattiveneet herkullisella linssi-kasvistäytteellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-linssiveneet

Ainekset

1
iso bataatti
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Täyte
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
pieni porkkana
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kypsiä vihreitä linssejä
1
tl
timjamia
2
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
½
dl
pekaanipähkinöitä
1
granaattiomena
(kourallinen tuoretta lehtipersiljaa)

Työvaiheet

  1. Pese ja harjaa bataatti huolellisesti. Halkaise kahtia pituussuunnassa. Aseta leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele oliiviöljyllä ja ripottele pintaan myös hieman suolaa.
  2. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Aseta sitten pinnalle kevyesti pala foliota ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia, tai kunnes bataatti on pehmeää.
  3. Bataatin kypsyessä kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja valuta säilötyt linssit siivilässä.
  4. Kuumenna aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pannulla. Lisää sipulit ja porkkana, paista 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit, kääntele 2–3 minuuttia.
  5. Lisää valutetut linssit, timjami, balsamiviinietikka, vesi, suola ja mustapippuri. Kypsennä pannulla niin, että seos kuplii kevyesti. Hauduta noin 10 minuuttia, tai kunnes seos on sopivan muhennosmaista.
  6. Ota bataattipuolikkaat uunista ja paina pehmeää sisusta lusikalla hieman alaspäin, jotta saat tilaa täytteelle. Jaa linssitäyte kukkuraiseksi keoksi bataattipuolikkaille.
  7. Leikkaa pekaanipähkinät veitsellä rouheiksi paloiksi ja ripottele pinnalle.
  8. Jatka paahtamista uunissa noin 5 minuuttia.
  9. Irrota siemenet granaattiomenasta.
  10. Annostele täytetyt kuumat bataattipuolikkaat lautasille ja ripottele pinnalle granaattiomenansiemenet. Viimeistele halutessasi tuoreella lehtipersiljalla.

Vinkki: Ripauta täytteeseen halutessasi hieman jouluisia mausteita, vaikkapa kanelia ja kardemummaa.

Kommentit (0)