Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Tarja ja Henri Laamanen KUVA Pia Inberg

Täytetyistä paprikoista saa hauskan värikkään kattauksen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt paprikat

Ainekset

4
eriväristä paprikaa
1
punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
polentasuurimoita
4 ½
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
100
g
valkohomejuustoa
½
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprikat pituussuunnassa halki. Ota siemenet pois ja pese.
  2. Laita voideltuun uunivuokaan.
  3. Tee täyte. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle hienonnettu punasipuli, polenta, vesi ja lihafondi.
  4. Anna kiehua viisi minuuttia. Lisää juusto ja anna sulaa.
  5. Täytä paprikat polentalla.
  6. Gratinoi 200-asteisessa uunissa niin, että pinta saa vähän väriä ja paprikat kypsyvät pehmeiksi.
  7. Tarjoa lisänä raikasta vihreää salaattia.
Eija V. on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Nopeaakin nopeampi ja maukkaan ruokaisa kasvisruoka syntyy esikeitetyistä linsseistä. Kastikkeen täyteläisyyden salaisuus on erityisesti ruoanvalmistukseen soveltuva rahka.

Annoksia
4-6
Vaikeustaso
Helppo

Linssicurry

Ainekset

1
sipuli
2 - 3
valkosipulin kynttä
2 cm
tuoretta inkivääriä
1
rkl
currytahnaa
1
rkl
paistorasvaa
400
g
tomaattimuskaa
2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
n. 500
g
esikeitettyjä punaisia linssejä
350
g
RuokaRahkaa
Lisäksi:
basmati -riisiä

Työvaiheet

Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Kuullota ne ja curry kasarissa tai korkeareunaisessa paistinpannussa rasvassa.
Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja kaada myös vesi kattilaan.
Valuta linssit, lisää ne kattilaan. (Voit myös käyttää kuivattuja linssejä (n. 2 dl), tällöin kypsymisaika on hiukan pidempi.) Anna kiehua keskilämmöllä n. 10 min. Mausta sokerilla ja suolalla.
Lisää lopuksi rahka. Sekoita ja kuumenna. Tarjoa basmatiriisin ja vaalean leivän kanssa

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Nokkoskeitto

Ainekset

25
g
voita (saattopa tuota lirvahtaa vähän enemmänkin...)
1 1/2
l
tuoreita nokkosia (tai 150 g pinaattia)
3/4
dl
vehnäjauhoja
7 - 8
dl
kevytmaitoa (riippuen kuinka paksu keitto on just sun mieleen)
200
g
Koskenlaskijaa
suolaa

Työvaiheet

Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) nokkosenlehdet. Sekoita kuumentaen pari min
Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
Lisää sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes tasaista. Lisää suola.
Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.

NOKKOSENLEHTIEN KERÄYS JA ESIKÄSITTELY
* Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
* Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Suolainen mukikakku? Ei, vaan jotain vielä parempaa. Gluteeniton mukipizza rakentuu sekoitettavasta pohjasta, täytteestä ja juustosta mikrossa yhdellä napin painalluksella. Pling, ja telkkarieväs on valmis!

Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mukipizza

Ainekset

4
rkl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
ripaus
leivinjauhetta
ripaus
ruokasoodaa
1/4
tl
suolaa
3
rkl
maitoa
1
rkl
oliiviöljyä
Päälle
3
rkl
valmista tomaattikastiketta
3/4
dl
juustoraastetta
2-3
rkl
pizzatäytteitä (esim. suikaloitua kinkkua, salamiviipaleita tai meetvurstia)
2-3
kirsikkatomaattia
1/2
tl
oreganoa

Työvaiheet

  1. Ota suuri, mikronkestävä muki ja sekoita pohjalle annostaikinan verran kaurajauhoja, leivinjauhetta, ruokasoodaa ja suolaa. Lisää maito ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi mukiin tomaattikastike ja juustoraaste.
  3. Ripottele pinnalle täytteet, esimerkiksi suikaloitu kinkku tai salamiviipaleet. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne päälle. Mausta oreganolla.
  4. Kypsennä mukipizzaa mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen syömistä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 115 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Perunarieska

Ainekset

5
Dl
Vettä
1 1/2
Dl
Perunasosejauhetta
Tai
5
Dl
Perunamuusia
---
1
Tl
Suola
1
Kpl
Kananmuna
2,5
Dl
Hiivaleipäjauhoja
1
Dl
Kaurahiutaleita
Pinnale:
Voita

Työvaiheet

Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskuitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Voitele pinta. Nauti heti.

Kommentit (0)