Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Tarja ja Henri Laamanen KUVA Pia Inberg

Täytetyistä paprikoista saa hauskan värikkään kattauksen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt paprikat

Ainekset

4
eriväristä paprikaa
1
punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
polentasuurimoita
4 ½
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
100
g
valkohomejuustoa
½
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprikat pituussuunnassa halki. Ota siemenet pois ja pese.
  2. Laita voideltuun uunivuokaan.
  3. Tee täyte. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle hienonnettu punasipuli, polenta, vesi ja lihafondi.
  4. Anna kiehua viisi minuuttia. Lisää juusto ja anna sulaa.
  5. Täytä paprikat polentalla.
  6. Gratinoi 200-asteisessa uunissa niin, että pinta saa vähän väriä ja paprikat kypsyvät pehmeiksi.
  7. Tarjoa lisänä raikasta vihreää salaattia.
Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (2)

Vierailija

Juu perunat ei kyllä hauduttamalla oikeen tykkää kypsyä joten suosittelen ensin niiden keittämistä.

Kaisu P.
Seuraa 
Liittynyt12.4.2016

Eihän tässä ohjeessa ole edes perunoita (:

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kiinalaiset ovat keksineet paperin, ruudin ja kompassin. Ei siis ole ihme, että kiinalaisittain valmistettuna jauhelihakastikekin muuttuu aivan uudenlaiseksi – ja entistä paremmaksi.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kiinalainen jauhelihakastike

Ainekset

400
g
jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (500 g)
maa-artisokkaa
1
ps (250 g)
vihreitä haricot- eli tarhapapujavihreitä hari
2
rkl
öljyä
3
dl
kanalientä
3
rkl
hoisin-kastiketta (esim. Spice Up)
3
rkl
soijakastiketta
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
2
rkl
maissijauhoa
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipulit, hienonna kevätsipulit. Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Pilko pavut neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista jauheliha. Lisää valkosipulit, sipulinvarret, maa-artisokkakuutiot ja pavut ja paista vielä 3 minuuttia. Lisää kanaliemi, hoisin -kastike, soijakastike ja seesamiöljy. Mausta neilikalla ja keitä kastiketta kasaan 8–10 minuuttia.
  3. Sekoita maissijauho pieneen vesitilkkaan. Kaada seos kastikkeen joukkoon samalla sekoittaen. Kiehauta. Tarjoa kastike riisin kanssa.

Vinkki Paahda koristeeksi 3 rkl seeseminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Annoksia
2-3 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto

Ainekset

1/2
Kpl
myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
3
Rkl
Oliiviöljyä
4
Dl
Vettä
N.1
Tl
Suolaa
Ripaus
Mustapippuria
2
Dl
Vispikermaa
4
Rkl
Sulatejuustoa
Pinnalle:
Kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Hienonna sipuli.
Kuullota kurpitsaa ja sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja pippuri. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tällaisille resepteille on aina tilausta. Pilko, lado pataan, hauduta hetki ja käy pöytään. Helppo ja herkullinen kanapata ei kaipaa edes lisukkeita.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden padan sitruunakana

Ainekset

1
pkt (500 g)
broilerin rintafileitä
4-5
(500 g)
perunaa (jauhoinen lajike)
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
(400 g)
kesäkurpitsa
1
rkl
öljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
1
prk (120 g)
smetanaa
1
kanaliemikuutio
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1/2
dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Pinnalle
tuoretta timjamia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Ota broileri ajoissa jääkaapista huoneenlämpöön. Paloittele fileet reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja pilko kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi.
  3. Kuumenna öljy padassa ja paista broileripalat nopeasti pinnaltaan kauniin ruskeiksi. Kumoa lautaselle.
  4. Lisää pataan vesi, smetana, kanaliemikuutio, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa joukkoon kasvikset, mausteet ja hunaja.
  5. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kanapalat ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Viimeistele timjamilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Vain 2dl vettä?