AINEKSET
2 Kypsää banaania
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Ripaus vaniljasokeria
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
PINNALLE
2 dl Tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
saksanpähkinää rouhittuna
Banaani-pähkinäkakku
Työvaiheet
Muussaa banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää munat vaahtoon yksitellen ja hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja karkeasti rouhitut pähkinät.
Sekoita banaanisose voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Sekoita hyvin.
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran kakkuvuoka (voit käyttää korppujauhojen asemesta vuoan "jauhottamiseen" kookoshiutaleita). Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä 175 asteessa n. 1 t. Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä. Kakun maku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
Tee kakulle kuorrutus ennen tarjoilua. Sekoita tomusokeri ja sitruuna. Valele kakun päälle kauniisti ja lisää lopuksi rouhitut saksanpähkinät.