Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
16:50 | 27.11.2014

Brita-kakku

Lisää omaan keittokirjaan
Ravintola X on lisännyt 79 reseptiä
Ohje ja kuva: RavintolaX

Marenki ja mansikat ovat Brita-kakun olennaiset osat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Keskivaikea

Brita-kakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
125
g
voita
1
dl
sokeria
2
keltuaista
1
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Marenki
2
valkuaista
3/4
dl
sokeria
3/4
dl
tomusokeria
50
g
mantelilastuja
Täyte
2
dl
kuohukermaa
2
dl
vaniljarahkaa
1
vaniljatanko
tomusokeria
tuoreita mansikoita

Vaiheet

  1. Valmista pohja. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja sekoita sokerin joukkoon. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele maidon kanssa vuorotellen taikinan joukkoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset keveyesti ja lisää sokeri. Vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Jatka vatkaamista vain hetki kunnes tomusokeri on sekoittunut marenkiin.
  3. Levitä marenki taikinan päälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 180 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes marenki saanut kauniin värin ja pohja on kypsä.
  4. Anna jäähtyä ja leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
  5. Valmista täyte. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja sekoita kuohukerman joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukoon vaniljarahka. Mausta tomusokerilla ja vatkaa tarvittaessa täytettä lisää. Viipaloi mansikat ja säästä muutama kaunis kokonainen mansikka kakun päälle.
  6. Kokoa kakku. Nosta toinen puolikas pohjasta tarjoiluastialle ja levitä 3/4 täytteestä pohjan päälle. Asettele mansikkasiivut täytteelle ja nosta toinen puoli pohjasta päälle. Koristele kakku lopulla täytteellä ja kokonaisilla mansikoilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
ravintola x
brita-kakku

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini