16:50 | 27.11.2014
Brita-kakku
Marenki ja mansikat ovat Brita-kakun olennaiset osat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Keskivaikea
Brita-kakku
Ainesosat
Pohja
125
g
voita
1
dl
sokeria
2
keltuaista
1
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Marenki
2
valkuaista
3/4
dl
sokeria
3/4
dl
tomusokeria
50
g
mantelilastuja
Täyte
2
dl
kuohukermaa
2
dl
vaniljarahkaa
1
vaniljatanko
tomusokeria
tuoreita mansikoita
Vaiheet
- Valmista pohja. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja sekoita sokerin joukkoon. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele maidon kanssa vuorotellen taikinan joukkoon. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset keveyesti ja lisää sokeri. Vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Jatka vatkaamista vain hetki kunnes tomusokeri on sekoittunut marenkiin.
- Levitä marenki taikinan päälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 180 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes marenki saanut kauniin värin ja pohja on kypsä.
- Anna jäähtyä ja leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan.
- Valmista täyte. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja sekoita kuohukerman joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukoon vaniljarahka. Mausta tomusokerilla ja vatkaa tarvittaessa täytettä lisää. Viipaloi mansikat ja säästä muutama kaunis kokonainen mansikka kakun päälle.
- Kokoa kakku. Nosta toinen puolikas pohjasta tarjoiluastialle ja levitä 3/4 täytteestä pohjan päälle. Asettele mansikkasiivut täytteelle ja nosta toinen puoli pohjasta päälle. Koristele kakku lopulla täytteellä ja kokonaisilla mansikoilla.