Vesa Hartikainen on lisännyt 52 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/broileripata

1 pkt (1,2 kg) Pirkka broilerin koipireisiä, marinoitu
1tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2(220 g) sipulia
2 rkl öljyä
2 dl kiehuvaa vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondi
2 tlk(à 2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15%)
1 sitruuna
2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 dl(70 g) Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl tuoretta persiljaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4

Broileripata

Työvaiheet

Huuhdo koipi-reisipaloista marinadi, poista nahka ja kuivaa palat. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Jätä maustumaan puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.

Kuori ja lohko sipulit.

Ruskista koipipalat öljyssä ja ota sitten sipulilohkoihin pannulla hieman väriä. Siirrä koipipalat ja sipulit uunipataan tai uunivuokaan.

Yhdistä keskenään kiehuva vesi ja kana-annosfondi. Purista sitruunanmehu. Sekoita joukkoon kerma, sitruunanmehu (1/2 dl) ja hunaja. Kaada uunipataan.

Leikkaa valutetut aurinkokuivatut tomaatit puoliksi ja lisää pataan.

Nosta pata keskitasolle uuniin ja paista 200 asteessa noin 1 h 20 minuuttia. Anna padan vetäytyä 10 minuuttia uunista nostamisen jälkeen ja viimeistele hienonnetulla persiljalla.Tarjoa rapean leivän sekä salaatin tai keitetyn basmatiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla