
Haukipurilainen tuo mieleen kesäloman. Mausta mehevät pihvit sitruunalla ja tillillä ja vaihtele lisukkeita makusi mukaan.
Haukiburgerit
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista haukipihvit.Sekoitakulhoon kerma, korppujauhot ja muna. Anna ainesten turvota 5 minuuttia.
-
Pese ja raasta sitruunan kuori ja silppua tilli. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi.
-
Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle rasva. Lusikoi massasta kuusi kekoa pannulle. Taputtele ne lusikalla pihveiksi. Paista pihvejä noin 4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä ja ovat mehevän kypsiä.
-
Valmista lisukkeet. Sekoita majoneesiin sinappi. Revi salaatti. Viipaloi tomaatit ja punasipuli. Silppua tilli. Paahda hampurilaissämpylät.
-
Kokoa hampurilaiset. Sipaise sämpylöille majoneesia. Täytä haukipihveillä ja kasviksilla.
Vinkki! Hampurilaisesta tulee rapea, kun paahdat halkaistut sämpylät leivänpaahtimessa, uunissa tai pannulla. Mikroaaltouuni tekee sämpylöistä veteliä.