Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kevyempi burgeri lastataan harissamarinoiduilla broilerinleikkeillä, maitorahkaisella tsatsikilla sekä ketsuppidipillä. Tarjoile kanneton burgeri palsternakkaranskisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Harissalla maustettu kanneton kanapurilainen

Ainekset

Marinadi
1
limetin kuori ja mehu
1
rkl
hunajaa
4
tl
harissaa
1
valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
2
tl
oliiviöljyä
8
broilerin ohutleikettä
Paistamiseen
2
tl
oliiviöljyä
Porkkanatsatsiki
2
valkosipulinkynttä
2
pientä porkkanaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
sormisuolaa
1
tl
hunajaa
tl
cayennepippuria
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
Pikadippi
¾
dl
kevytmajoneesia
1
dl
ketsuppia
Lisäksi
4
hampurilaissämpylää (vain pohjat)
salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Marinoi ohutleikkeitä parin tunnin ajan. Paista öljyssä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli.
  2. Paahda porkkanatsatsikia varten valkosipulin kynsiä kuorineen uunissa 10 minuuttia (yhdessä palsternakkaranskisten kanssa, ranskisten ohje alla). Jäähdytä, kuori ja soseuta maitorahkan ja jugurtin joukkoon. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, valuta puolen tunnin ajan ja lisää joukkoon. Lisää loput ainekset.
  3. Sekoita keskenään majoneesi ja ketsuppi. Täytä hampurilaissämpylät broilerilla, tomaatilla, salaatilla, porkkanatsatsikilla ja pikadipillä.

Vinkki! Valuta halutessasi tsatsikia siivilässä muutaman tunnin ajan, jotta se kiinteytyy.

Palsternakkaranskikset

Ainekset

600
g
palsternakkaa
1
tl
hunajaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
merisuolaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja harjaa palsternakat, kuoriminen ei ole tarpeen. 
  2. Leikkaa ranskanperunan kokoisiksi suikaleiksi uunipellille. Kääntele loput ainekset joukkoon. Paahda uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tee pikaversio Pekingin ankasta ja tarjoa se seesamiöljyllä sipaistujen lettusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Ainekset

Taikina
1
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
seesamiöljyä voiteluun
Hoisin-ankka
3–4
ankanrintaa
1
rkl
rypsiöljyä
dl
hoisinkastiketta
2
tl
agave- tai vaahterasiirappia
½
tl
kiinalaista viismaustetta
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia, kurkkua ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Sekoita vesi, jauhot, öljy ja suola tiiviiksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tasaantua 30 minuuttia.

  2. Poista ankoista nahka ja rasva veitsellä, viipaloi lihat. Leikkaa lisukkeiksi tuleva kevätsipuli renkaiksi ja kurkku pitkiksi tikuiksi.

  3. Vaivaa lettutaikina käsin pehmeäksi, muutama minuutti. Muotoile pötköksi ja leikkaa 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja kauli mahdollisimman ohuiksi.

  4. Sipaise kuudelle letulle hieman seesamiöljyä ja laita toiset kuusi niiden päälle. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Paista kutakin lettuparia molemmilta puolilta noin 20 sekuntia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita täpliä. Avaa lettupari, käännä paistopinnat vastakkain ja laita liinan alle odottamaan.

  5. Paista ankkaviipaleet öljyssä pannussa lähes kypsiksi, muutama minuutti. Lisää hoisin, siirappi, viismauste ja pippuri. Anna lämmetä. Tarjoa heti lettujen, kevätsipulin, kurkun ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki Kiinalainen viismauste sisältää sichuaninpippuria, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja fenkolinsiemeniä.

Kommentit (0)