
Nizzalaistyylisen pan bagnat -leivän vegeversio on on kuin tehty evääksi. Maku vain paranee ja leipä mehevöityy, kun kasvikset, kaprikset, juusto ja dijoninsinappi sulautuvat yhteen.
Vegen pan bagnat
Ainekset
Työvaiheet
- Tee täyte. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat puolikkaiksi tai isoiksi lohkoiksi.
- Aseta kasvikset leivinpaperilla vuoratulle pellille, paprikat kuoripuoli ylöspäin. Sivele kesäkurpitsaviipaleet kevyesti oliiviöljyllä.
- Paahda 220–240-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat paahtuneet. Voit myös grillata kasvikset grillissä, jolloin kypsennysaika lyhenee. Anna kasvisten jäähtyä hieman, ja poista sitten lämpimistä paprikoista kuoret. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa juusto paksuhkoiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Pilko oliivit. Irrota basilikasta lehdet.
- Halkaise sämpylät ja sivele leikkuupinnat dijoninsinapilla. Jaa kaprikset päälle.
- Pinoa sämpylöille paahdetut kesäkurpitsat ja paprikat, juusto- ja tomaattiviipaleet, oliivit ja basilikanlehdet. Paina kansi tiiviisti päälle. Kääri voipaperiin tai laita eväsrasiaan. Leipä saa vetäytyä ja maustua rauhassa.