
Vöner on tietenkin dönerin kasvisversio. Vegemessujen järjestäjän Suvi Auvisen reseptissä vöner tarjoillaan pitaleivän välissä.
Vönerpitat
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jogurtti, oliiviöljy ja sitruunamehu kulhossa. Hienonna korianteri ja lisää se jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita kastike jääkaappiin tekeytymään.
- Kuutioi tomaatit ja kurkku ja siirrä ne kulhoon. Hienonna persilja joukkoon.
- Paista vönersiivut pannussa tilkassa öljyä, kunnes ne saavat vähän väriä ja rapeutta.
- Lämmitä pitaleivät uunisssa ohjeen mukaisesti.
- Täytä lämmitetyt pitaleivät jogurtilla, tomaatti-kurkkusekoituksella sekä Vönerillä. Koristele korianterilla.
Vinkki Osa maustamattomaksi merkityistä soijajogurteista sisältää vaniljaa. Tarkista pakkaus.