10:57 | 23.11.2018
Grönin paahtoporkkana-hodari
Helsinkiläisen ravintola Grönin Flow-festareille valmistama paahtoporkkanahodari oli kesän 2018 ruokahitti. Valitse hodareihin vain hyviä ja makeita porkkanoita ja anna niiden karamellisoitua kunnolla. Tätä vegeherkkua santsaavat kaikki!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
25 min
Helppo
Grönin paahtoporkkana-hodari
Ainesosat
6
pientä porkkanaa (á 30 g)
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
ruokosokeria
1
tl
sormisuolaa
omenaviinietikkaa
Lisäksi
6
hot dog -sämpylää
(majoneesia, täysjyväsinappia ja paahdettua sipulia)
Vaiheet
- Kuumenna uuni 235 asteeseen.
- Pese porkkanat ja leikkaa niistä päät pois. Älä kuori. Sivele porkkanat kauttaaltaan öljyllä.
- Murskaa suola ja sokeri keskenään morttelissa. Hiero seos porkkanoihin.
- Laita porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille, jätä väleihin tilaa, jotta porkkanat karamellisoituvat kunnolla. Paahda porkkanoita uunissa noin 20 minuuttia. Täydellinen porkkana on kunnolla karamellisoitunut pinnalta, mutta ei vielä muhjua sisältä.
- Suihkuta omenaviinietikkaa kypsien porkkanoiden päälle sumutepullosta, jotta etikka leviää tasaisesti.
- Täytä hot dog sämpylät porkka-noilla sekä esimerkiksi majoneesilla, täysjyväsinapilla ja paahdetulla sipulilla.