
Helsinkiläisen ravintola Grönin Flow-festareille valmistama paahtoporkkanahodari oli kesän 2018 ruokahitti. Valitse hodareihin vain hyviä ja makeita porkkanoita ja anna niiden karamellisoitua kunnolla. Tätä vegeherkkua santsaavat kaikki!
Grönin paahtoporkkana-hodari
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 235 asteeseen.
- Pese porkkanat ja leikkaa niistä päät pois. Älä kuori. Sivele porkkanat kauttaaltaan öljyllä.
- Murskaa suola ja sokeri keskenään morttelissa. Hiero seos porkkanoihin.
- Laita porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille, jätä väleihin tilaa, jotta porkkanat karamellisoituvat kunnolla. Paahda porkkanoita uunissa noin 20 minuuttia. Täydellinen porkkana on kunnolla karamellisoitunut pinnalta, mutta ei vielä muhjua sisältä.
- Suihkuta omenaviinietikkaa kypsien porkkanoiden päälle sumutepullosta, jotta etikka leviää tasaisesti.
- Täytä hot dog sämpylät porkka-noilla sekä esimerkiksi majoneesilla, täysjyväsinapilla ja paahdetulla sipulilla.