Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kasvishampurilaiset

Ainekset

Uunissa paahdetut porkkanat:
2-3
kpl
porkkanaa
1/2
dl
oliiviöljyä
himalajan vuoristosuola
2
rkl
hunajaa
Lisäksi:
4
kpl
sämpylää
4
rkl
paprikamajoneesia (esim. auran-vegaani-paprikamajoneesi)
100
g
lehtisalaattia
1
kpl
sipuli
1
dl
rucolan versoja
1
dl
punamangoldia

Työvaiheet

Uunissa paahdetut porkkanat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa porkkanoista kannat pois ja huuhtaise porkkanat. Leikkaa paksuimmat porkkanat pituussuunnasta kahtia. Voit myös kuoria porkkanat, jos haluat. Lado porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle, niin että porkkanoita on tasaisesti kaikkialla. Valuta päälle oliiviöljyä ja sitten hunaja. Sivele sudilla hunajaa tasaisesti kaikkialle.

Ripottele lopuksi porkkanoiden päälle ripaus suolaa. Paista porkkanoita uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa porkkanat ovat kypsiä.

Hampurilaisten kokoaminen:

Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 4 sämpylälle paprikamajoneesi ja latomalla päälle paahdettuja porkkanoita, leikatut sipulirenkaat, rucolan verso, punamangoldia ja salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Höyryävä pikaramen syntyy misokeittoaineksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-nuudelikeitto

Ainekset

2
kananmunaa
12
dl
kanalientä
2
ps (à 18 g)
misokeittoaineksia
2
rkl
soijaa
300
g
broilerinpaistileikkeitä
100
g
siitakesieniä
150
g
täysjyvänuudeleita
80
g
babypinaattia
1
dl
pakastemaissia
1
kevätsipuli
1
ruukku
korianteria
4
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat.
  2. Mittaa kattilaan kanaliemi, miso-keittoainekset ja soija. Kiehauta.
  3. Viipaloi paistileikkeet ja lisää kiehuvan liemen joukkoon. Lisää puhdistetut siitakesienet. Keitä 10 minuuttia. Paloittele joukkoon nuudelit. Kypsennä 4–5 minuuttia.
  4. Huuhdo pinaatinlehdet. Lisää ne ja maissit keiton joukkoon.
  5. Annostele keittoa lautasille. Lisää päälle kuoritut ja halkaistut kananmunat, hienonnettu kevätsipuli ja korianteri. Valuta päälle seesamiöljyä.

Kommentit (0)

Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Terveellinen aamupala lainaa makumaailmansa omenapiirakalta. Paksu, jäisestä banaanista surautettu, smoothie muistuttaa ihanasti jäätelöä. Koristele kulho tuoreilla, kanelilla maustetuilla, omenoilla ja granolalla.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka -smoothie bowl

Ainekset

2
omenaa (mielellään Granny Smith)
1
jäinen banaani
1
dl
omenamehua
1/2
dl
hasselpähkinämaitoa
3
(paahdettua) kaurakeksiä
1
tl
kanelia
ripaus
muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Valmista omenat jo edellisenä iltana. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paloittele omenat jättäen siemenkodan pois. Levitä omenapalat uunipellille kaurakeksien kanssa. Kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja keksit paahtuneet.
  2. Kuori ja paloittele banaani. Pakasta. 
  3. Jäähdytä omenat huoneenlämpöisiksi ja laita ne omenamehun kanssa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Laita paahdetut keksit omassa rasiassa jääkaappiin, jotta ne eivät pehmene. 
  4. Ennen tarjoilua laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi. 
  5. Koristele esimerkiksi tuoreilla omenalohkoilla ja mausta kanelilla. Voit myös ripotella kaurakeksejä kulhon pinnalle.

Vinkki: Voit halutessasi vaahdottaa hieman kuohu- tai vispikermaa ja hellästi sekoittaa sen smoothieen juuri ennen tarjoilua. Tämä tekee koostumuksesta kuohkean. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-katkarapukeitto

Ainekset

200
g
parsakaalia
200
g
lehtiselleriä
2
varsiselleriä
½
sipuli
8
dl
vettä
4
rkl
kalafondia
dl
ruokakermaa
300
g
lämminsavustettua lohta
100
g
sulatettuja katkarapuja
hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri. Paloittele parsakaali, viipaloi varsi. Suikaloi lehtikaali. Viipaloi varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kalafondi ja kasvikset. Keitä 8 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi ruokakerma, paloiteltu savulohi ja katkaravut. Kuumenna. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)