Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kasvishampurilaiset

Ainekset

Uunissa paahdetut porkkanat:
2-3
kpl
porkkanaa
1/2
dl
oliiviöljyä
himalajan vuoristosuola
2
rkl
hunajaa
Lisäksi:
4
kpl
sämpylää
4
rkl
paprikamajoneesia (esim. auran-vegaani-paprikamajoneesi)
100
g
lehtisalaattia
1
kpl
sipuli
1
dl
rucolan versoja
1
dl
punamangoldia

Työvaiheet

Uunissa paahdetut porkkanat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa porkkanoista kannat pois ja huuhtaise porkkanat. Leikkaa paksuimmat porkkanat pituussuunnasta kahtia. Voit myös kuoria porkkanat, jos haluat. Lado porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle, niin että porkkanoita on tasaisesti kaikkialla. Valuta päälle oliiviöljyä ja sitten hunaja. Sivele sudilla hunajaa tasaisesti kaikkialle.

Ripottele lopuksi porkkanoiden päälle ripaus suolaa. Paista porkkanoita uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa porkkanat ovat kypsiä.

Hampurilaisten kokoaminen:

Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 4 sämpylälle paprikamajoneesi ja latomalla päälle paahdettuja porkkanoita, leikatut sipulirenkaat, rucolan verso, punamangoldia ja salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaa ja mehevää! Lohischnitzelin superherkullisen pinnan alla maistuvat sinappi ja tilli. Muuta lisuketta ei tarvita, kuin nokare raikastavaa tillijogurttia.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohischnitzel

Ainekset

4
lohimedaljonkia (à n. 200 g)
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
kananmunaa
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1
dl
vehnäjauhoja
5
dl
pankojauhoja
n. 4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Tillijogurtti
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllsytä
Lisäksi
4
sitruunaviipaletta
4
isoa kaprista

Työvaiheet

  1. Tee ensin tillijogurtti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki tillijogurtin aineet. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Mausta kala suolalla ja pippurilla.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Lisää sinappi ja hienonna tilli joukkoon. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauho ja kolmannelle panko. Kierittele lohet ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaan ja painele pinnalle pankoa.
  4. Paista lohischnitzelit kahdessa erässä tai samanaikaisesti kahdessa pannussa runsaassa öljyssä, noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Koristele sitruunaviipaleilla ja kapriksilla. Tarjoa tillijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mozzarellalla gratinoitu tomaattinen simpukkavuoka on ruokatoimittaja Anu Braskin matkamuisto Sloveniasta. Ihanaa ruuassa on paitsi maku, myös helppous. Ainekset kypsyvät nimittäin yhdessä vuoassa kuplivan kuumaksi herkuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea simpukka-mozzarellavuoka

Ainekset

1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste esim. Pirkka)
1
tlk (400 ml)
kuorittuja säilyketomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua tilliä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl (à 125 g)
mozzarella di bufalaa
Persiljaöljy
1
ruukku
lehtipersiljaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin persiljaöljy. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ja 1 dl oliiviöljyä kulhossa. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun simpukat valmistuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita jäiset simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Yhdistä säilyketomaatit, ½ dl oliiviöljyä ja mausteet laakeassa, korkeareunaisessa uunivuoassa. Painele muutama tomaatti haarukalla soseeksi, jätä loput kokonaisiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes seos on kuplivan kiehuvaa.
  4. Ota vuoka uunista, lisää simpukat ja revi juusto isoiksi paloiksi päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  5. Lusikoi kuuman ruuan päälle reilusti persiljaöljyä ja tarjoa ruoka rapean maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Joulukauden kuumin glögi valmistuu punaisesta granaattiomenamehusta ja siinä maistuu ihanasti inkivääri.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenaglögi

Ainekset

2
dl
granaattiomenamehua
1
plo (0,33 l)
inkivääriolutta
2 cm:n
pala
tuoretta inkivääriä
1
rosmariininoksa
1
kanelitanko
viipale
appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Yhdistä granaattiomenamehua inkivääriolueen. Lisää pala tuoretta inkivääriä, rosmariininoksa, kanelitanko ja appelsiininkuorta. Kuumenna höyryävän kuumaksi.
  2. Koristele juoma rosmariininoksalla, kanelitangolla ja appelsiininkuorisuikaleella.

Kommentit (0)

Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Sienisalaatti on helppo tehdä ilman maitotuotteita. Suolattuja sieniä löytyy vihanneshyllystä muoviämpäristä.

Sienisalaatin tekeminen kotona on helppoa. Ainoastaan sipuli pitää pilkkoa, muuten ainekset ovat valmiita suoraan kaupanhyllystä.

Suolasienet ovat hieman erilaisia: kotona tehdyt tönkkösuolatut sienet vaativat parin tunnin liotuksen. Osa kaupan suolasienistä on kuitenkin vähänsuolaisempia...

Annoksia
6-8
Valmistusaika
15 min + liotus
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen sienisalaatti

Ainekset

4
dl
silputtuja suolasieniä
1
sipuli
1
dl
kaura fraichea (esim. iMat)
1
dl
majoneesia (vegaanista, esim. X-tra)
1
rkl
sitruunan mehua

Työvaiheet

1. Valuta sienistä neste. Huuhtele tai liota sienet.

2. Purista sienistä liika vesi pois ja laita ne kulhoon.

3. Hienonna sipuli oikein pieneksi silpuksi. Lisää sipuli kulhoon.

4. Lisää loput ainekset. Sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia.

Kommentit (0)