Bilberry Hill on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Herkullinen kasvisburger ilman maitotuotteita ja gluteenia
Herkullinen kasvisburger ilman maitotuotteita ja gluteenia

Itse tehdyt mehevät maidottomat ja vegaanit kasvisburgerit sopivat rentoon herkutteluun viikonlopuksi, pippaloihin tai vaikka piknikille. Voit paistaa pihvit edellisenä päivänä ja kasata lämpimät burgerit juuri ennen tarjoilua.

Itse tehdyt kasvishampurilaiset voi kuullostaa aluksi suuritöiseltä. Hampparit on itse asiassa tosi nopeita kasata, kun olet tehnyt ensin vähän esivalmisteluja.

Eli helpota hieman kiiretäsi ja valmista kasvispihvit jo edellisenä päivänä ohjeen mukaan. Ohjeen löydät Ihan maidotonta-sivustolta ja Soppa 365:sta. Saat ohjeella 13 -15 reilun kokoista kasvispihviä. Jos pihvimäärä tuntuu suurelta, voit helposti puolittaa reseptin.

Varaa hampurilaisiin sopiva määrä gluteenittomia tai tavallisia sämpylöitä.

Herkullisen loppusilauksen saat tarjoamalla hampurilaisten kanssa kuumat ranskalaiset perunat ja raikasta salaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
13-15
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mehevät kasvisburgerit, vegaani ja gluteeniton ohje

Ainekset

gluteenittomia tai tavallisia sämpylöitä syöjien lukumäärän mukaan
isoja tomaatteja
kokonaisia tai viipaloituja maustekurkkuja
punasipulia
salaatinlehtiä
kasvismajoneesia (gluteenitonta)
ketsuppia
tuoreita yrttejä viimeistelyyn: lehtipersiljaa, basilikaa, herneen versoja

Työvaiheet

Näin kasaat burgerit:
1. Jos valmistit kasvispihvit edellisenä päivänä, kuumenna ne öljytilkassa pannulla, jotta saat pintaan rapeutta. Pihviohje löytyy Soppa 356:sta sekä Ihan maidotonta-sivustolta.
2. Halkaise sämpylät ja halutessasi pidä niitä lämpimänä uunissa, matalassa lämmössä.
3. Laita alemman sämpylän osan päälle salaatinlehtiä ja pihvitomaatin siivuja.
4. Lisää päälle kuuma kasvispihvi pannulta, maustekurkun siivuja ja punasipulin renkaita
5. Viimeistele vegaanimajolla ja tuoreyrteillä
6. Laita sämpylän "kansi" kiinni ja nauti!

Tarjoa hampurilaiset ketsupin ja kuumien ranskalaisten perunoiden ja salaatin kera.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2462 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Loraus kermaa tekee sipulikeitosta pehmeän, vaalean ja täyteläisen. Kuivatut sienet tuovat makuun umamisuutta.

Viinisuositus: Rhônen valkoviini on mainio valinta runsaan sipulikeiton seuraan. Kuuluisan tuottajan, Guigalin, Côtes-du-Rhône Blanc 2016, 15,99 e (tilausvalikoima) on kuuden rypäleen sekoitus. Viini on herkullinen, hieman trooppisiin hedelmiin vivahtava ja samalla keskihapokas...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Blondi sipulikeitto, soupe à l’oignon blonde

Ainekset

1
kg
sipulia
3
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
tl
sokeria
7
dl
kasvislientä
2
dl
valkoviiniä
3–4
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
2
tl
worcester- tai soijakastiketta
2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita)
1
dl
kuohukermaa
Lisäksi
4
isoa tai 8 pientä viipaletta maalaisleipää
3
rkl
pehmeää voita
150
g
gruyère-juustoa
3–4
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kattilassa voissa 5 minuuttia. Lisää sokeri ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, noin puoli tuntia.

  2. Lisää kattilaan kasvisliemi, viini, timjami, laakerinlehdet, worcesterkastike, suola ja pippuri. Murenna kuivatut sienet liemeen ja anna keiton hautua kannen alla 20 minuuttia.

  3. Poista timjaminoksat ja laakerinlehdet liemestä. Lisää kerma ja anna lämmetä.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paahda leipäviipaleita uunissa muutama minuutti. Ota leivät uunista ja säädä lämpötila 225 asteeseen.

  5. Raasta juusto. Jaa keitto neljään paistonkestävään kulhoon. Sipaise leiville voita ja jaa ne annosten päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi annoksia uunin ylätasolla, kunnes juusto saa väriä.

  6. Viimeistele annokset timjamilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2462 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Tuuvinki ei nimestään huolimatta ole sama ruoka, jonka hämäläiset tuntevat pitoherkkuna ja muut imellettynä perunalaatikkona. Stuvning on samettista perunakeittoa, jossa on runsaasti maitoa ja voita. Tässä versiossa maistuu karamellimaiseksi paahtunut, pähkinäisen makuinen voi, joka tekee...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunakeitto tuuvinki

Ainekset

1
kg
perunoita (jauhoinen lajike)
7–8
dl
täysmaitoa
100
g
pehmeää voita
1–2
tl
suolaa
Ruskistettu voi
200
g
voita
Lisäksi
6
kananmunan keltuaista
50
g
kylmäsavustettua poroa

Työvaiheet

  1. Kuori, puolita ja keitä perunat suolatussa vedessä (1 tl/1 l), noin 20 minuuttia.
  2. Tee ruskistettu voi. Sulata 200 g voita miedolla lämmöllä ja anna kiehua keskiläm­möllä rauhallisesti kuplien, kunnes voi ruskis­tuu. Kaada voi hippuineen kulhoon.
  3. Lämmitä maito. Valuta vesi perunoista. Lisää 7 dl maitoa ja 100 g voita, survo so­seeksi. Painele sose kauhalla siivilän läpi. Li­sää tarvittaessa maitoa ja mausta suolalla.
  4. Vaahdota tuuvinki sauvasekoittimella, jaa lautasille ja lisää raa'at keltuaiset annoksiin. Hienonna tai raasta savuporo. Viimeistele annokset porolla ja ruskistetulla voilla.

Kommentit (0)

Keittokarhu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Sienisoijapestopasta
Sienisoijapestopasta

Helppo ja nopea tapa valmistaa terveellistä ja maukasta kasvisruokaa kuivasäilykkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Sienisoijapestopasta

Ainekset

3
dl
Pestopastaa (Myllyn Paras)
1
dl
Soijasuikaleita (VegeSun)
1
pss
Kanttarellikastiketta (tai muuta sienikastiketta)
2
rkl
Pestoa
Merisuolaa

Työvaiheet

1. Keitä merisuolalla maustetussa vedessä noin 10 min. pestopastaa ja soijasuikaleita eri kattiloissa.
2. Lisää 1,5 dl kiehuvaa vettä kanttarikastikkeelle. Älä keitä seosta tämän enempää.
3. Lisää keitetty pestopasta kastikkeen joukkoon.
4. Paistinpannulla paista keitettyjä soijasuikaleita öljyssä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä pintaansa.
5. Mausta valmiit soijasuikaleet pestolla.
6. Yhdistä kaikki ainekset lautasella, älä sekoita kuitenkaan niitä yhteen.
7. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2462 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Pehmeää maitovanukasta piirakkapohjan päällä. Hollantilais-eteläafrikkalainen maitopiirakka melktert on parhaimmillaan kylmänä tai kevyesti lämmitettynä.

Alkujaan hollantilaista herkkua tuskin enää tunnetaan synnyinmaassaan, mutta Etelä-Afrikassa melktertillä on oma kansallispäiväkin 27. helmikuuta. Etelä-Afrikan ruokakulttuurissa näkyvät alkuperäiskansojen, siirtomaavaltojen ja eristyneen sijainnin merkitys. Siksi myös maitopiirakasta on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Maitopiirakka melktert

Ainekset

Pohja
50
g
pehmeää voita
2
kananmunaa
4
rkl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
3–4
rkl
täysmaitoa
Täyte
1
l
täysmaitoa
25
g
voita
1
kanelitanko
2
kananmunaa
dl
sokeria
¾
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
maissitärkkelystä
1
tl
vaniljauutetta
Lisäksi
1
tl
voita vuokaan
kanelia

Työvaiheet

  1. Lämmitä täytteen maito, voi ja kaneli­tanko kasarissa. Anna seoksen höyrytä 5 minuuttia, älä keitä. Vaahdota munat ja so­keri kulhossa, lisää jauhot ja maissitärkke­lys. Kaada puolet kuumasta maitoseoksesta ohuena norona koko ajan vatkaten muna­vaahtoon. Kaada seos kuumaan maitoseok­seen ja lisää hieman lämpöä. Vatkaa koko ajan ja lisää tarvittaessa lämpöä, jotta seos saostuu. Älä kiehauta. Mausta täyte vaniljal­la ja kaada kulhoon jäähtymään.
  2. Säädä uuni 170 asteeseen. Vuoraa irto­pohjavuoan (Ø n. 23 cm) pohja leivinpape­rilla ja voitele reunat.
  3. Vaahdota pohjan voi ja sokeri. Lisää mu­nat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot, suola ja maito. Levitä taikina tasai­sesti vuokaan.
  4. Kaada täyte pohjalle. Poista kanelitanko. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia, käännä vuoka paiston puolivälissä. Kypsä täyte on kimmoisa ja tytisee.
  5. Koristele jäähtynyt piirakka kanelilla. Tar­joa kylmänä tai kevyesti lämmitettynä.

Kommentit (0)