
Ohuilla varhaisperunaviipaleilla ja sinihomejuustolla päällystetty pullea pizza on juuri sopivan suolainen huikopala.
Peruna-gorgonzolapizza
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä jauhot ja kuivahiiva. Lisää puolet jauhoista kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa 5 minuuttia. Alusta loput jauhot joukkoon.
- Nosta taikinakulho tiskialtaaseen ja täytä allas lämpimällä vedellä. Peitä kulho esimerkiksi keittiöliinalla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Voit tehdä taikinan valmiiksi myös jo edellisenä iltana ja antaa kohota jääkaapissa.
- Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa taikina kuudeksi palaksi. Kauli niistä pikkupizzat, joiden halkaisija on 20 cm. Käytä apuna jauhoja.
- Pese perunat hyvin ja leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi. Hienonna rosmariini. Sivele pizzojen pintaan reilusti oliiviöljyä. Ripottele päälle rosmariinia ja levitä päälle perunat. Sivele perunoiden pinta vielä öljyllä. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele suolaa. Murustele gorgonzola pizzan päälle.
- Paista pizzoja 250-asteessa noin 12 minuuttia.