
Saat mehevät hampurilaissämpylät, kun lorautat taikinaan kunnolla öljyä. Parmesaani antaa sämpylöille makua ja rapsakan pinnan.
Hampurilaissämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja liuota sekoitellen. Sekoita joukkoon öljy, sokeri, suola ja vähitellen jauhoja. Alusta taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
- Anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa se 18 palaan. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille. Anna sämpylöiden kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
- Sekoita muna ja maito lasissa. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Voitele sämpylät munaseoksella ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
- Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Anna sämpylöiden jäähtyä.
- Halkaise sämpylät ja paahda niitä ennen täyttämistä grillissä tai uunissa 200 asteessa noin viisi minuuttia.
Onpas ohjeessa todella paljon öljyä..