
Nämä kepakot ovat erityisen maukkaat ja todella helppo valmistaa, sillä taikina on hyvin muokkaantuvaa, eivätkä makunesteet tule pellille uunissa paistaessa, kunhan taikinan aineiden suhteet pysyvät oikeina.
Parhaat palvirouhe-jauheliha-kepakot
Ainekset
Työvaiheet
Laita ensin astiaan kaurahiutaleet, perujauho, suola ja mausteet, sekä sekoita.
Lisää kasviskerma, sekoita.
Lisää sitten jauheliha ja palvirouhe hyvin sekoittaen.
Muotoile haluamasi kokoisia kepakoita leivinpaperin päälle pellille.
Paista 200 asteessa n. 20 min keskitasolla, lopuksi voit pitää hetken päällä grillivastuksia, mutta ei liian kauan etteivät makunesteet tule pellille, koska silloin ovat karkeamman tuntuisia ja maku ei ole niin hyvä.
Moni tekee sen virheen että laittaa jauhelihan ja esim. korppujauhojen sekä nesteen suhteet väärin,
joten tulee liian kovia tai karkean tuntuisia ja eikä niin hyviä kuin pitäisi, kun nesteiden mukana tulee maku pellille uunissa paistuessaan. Lämpötila ja aika vakuttavat siihen myös.