
Smash-burgerin taika piilee pihvissä, joka painetaan ronskisti littanaksi kuumaa parilaa tai pannua vasten. Yksi puraisu burgerista ja paluuta entiseen ei enää ole.
Smash-burgerit
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin pikkelikurkut. Pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kaada kuuma liemi kurkuille, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan noin ½ tunniksi.
-
Mittaa majoneesi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon yhdessä etikan ja pippurin kanssa.
-
Sekoita nduja-tahna jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 8 kuohkeaa palloa.
-
Leikkaa sipulit viipaleiksi. Viipaloi juusto. Halkaise sämpylät valmiiksi.
-
Laita grilli kuumenemaan. Kun grilli on tarpeeksi kuuma (vähintään 250 astetta), nosta yksi jauhelihapallo kerrallaan grillin parilapuolelle ja litistä se heti noin 1⁄2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavalla ja anna pihvien paistua noin minuutin ajan.
-
Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille. Käännä pihvit, ripottele sormisuolaa paistopinnalle ja laita juustoviipale pihvin päälle. Paista vielä noin minuutti grillin kansi suljettuna, jotta juusto ehtii sulaa.
-
Lusikoi sämpylälle majoneesia ja pikapaistettua sipulia. Lado seuraavaksi sämpylälle kaksi kuumaa pihviä ja pikkelikurkkuja. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.
Vinkki Mausteista, italialaista nduja-salami-tahnaa löytyy nykyään isoista marketeista.
Pikkeliaineissa varmaan kuuluisi olla myös vettä?
Kiitos kommentista, tässä ohjeessa ei tarvita vettä, vaan ajatuksena on kiehauttaa viinietikkatilkka sellaisenaan sokerin kanssa ja kaataa kurkkujen päälle.