klo 15:48 | 20.9.2016
Chisun päivänä Hirvensalmen Satulinnassa syödään "vähän parempia" burgereita ja maalaisranskalaisia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo
Maalaisranskalaiset
Ainekset
6
isoa Rosamunda-perunaa
rypsiöljyä
suolaa
Työvaiheet
- Pese kuorelliset perunat ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kattilaan kylmään veteen ja kattila liedelle. Kun vesi alkaa kiehua, nosta perunat vedestä jäähtymään. Varmista, että perunoiden pinta on aivan kuiva ennen frittaamista, ettei öljy roisku.
- Jos haluat esivalmistella perunat hyvissä ajoin, kuumenna öljy 140-asteiseksi ja keitä jäähtyneet perunat öljyssä kypsiksi. Nosta perunat jäähtymään. Juuri ennen tarjoilua frittaa perunat 180-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi, mausta suolalla. Voit myös fritata esikeitetyt perunat suoraan 180-asteisessa öljyssä kypsiksi.