klo 15:48 | 20.9.2016
Chisun päivänä Hirvensalmen Satulinnassa syödään "vähän parempia" burgereita ja maalaisranskalaisia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo
Nokkosmajoneesi
Ainekset
1
l
tuoreita nokkosia
5
dl
rypsiöljyä
3
keltuaista
2
tl
sinappia
1
rkl
punaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunan mehua
Työvaiheet
- Ryöppää nokkosia kiehuvassa vedessä 30 sekuntia ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Purista jäähtyneistä nokkosista ylimääräinen vesi pois.
- Lisää rypsiöljy joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
- Tee majoneesi: Yhdistä keltuaiset, sinappi, etikka ja suola kulhossa. Lisää nokkosöljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan vispaten.
- Tarkista maku ja lisää sitruunan mehu.