Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2159 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Nyt menee ronskisti överiksi: näihin hodareihin lastataan sekä nakki että jauhelihakastiketta. Viimeistele tulisilla jalapenoilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sloppy joe -jauhelihahodarit

Ainekset

8
hotdog-sämpylää
8
pitkää nakkia
Sloppy joe -kastike
600
g
naudanjauhelihaa (rasvaa 12–16 %)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
2
dl
vettä
1/2
lihaliemikuutio
1
dl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
1-2
tl
tummaa siirappia
1
tl
vahvaa sinappia
1
rkl
worcesterkastiketta
1
tl
mustapippuria myllystä
(riapus suolaa)
Cheddarkastike
200
g
cheddarjuustoa
1 1/2
dl
täysmaitoa
1
dl
ranskankermaa
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
paprikajauhetta
Jalapeno-kurkkusalsa
1
dl
säilöttyjä jalapenoviipaleita
10
pientä cornichon-säilykekurkkua
1
kevätsipuli

Työvaiheet

  1. Aloita sloppy joe -kastikkeesta. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä, isossa korkeareunaisessa pannussa, keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
  2. Lisää jauheliha pannuun ja paista kypsäksi, noin 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, ketsuppi, tomaattipyree, siirappi ja sinappi. Sekoita ja hauduta kastiketta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kun kastike on sakeaa, lisää worcester ja pippuri. Sekoita, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
  3. Tee cheddarkastike. Raasta juusto. Vatkaa maito ja ranskankerma keskenään kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Laita kasari liedelle ja säädä lämpö matalaksi. Lisää juustoraaste ja lämmitä hitaasti koko ajan sekoittaen ja lämpöä hitaasti nostaen, kunnes juusto sulaa. Kun kastike alkaa höyrytä, siirrä kasari pois liedeltä. Mausta kastike suolalla ja kaada se pieneen uunivuokaan odottamaan. Säädä uuni täydelle teholle ja kytke grillivastus päälle.
  4. Valuta jalapenot. Viipaloi kurkut ja kevätsipuli. Yhdistä jalapenot, kurkut ja sipulit.
  5. Kostuta sämpylät vedellä ja lämmitä ne mikrossa tai höyrytä kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.
  6. Lämmitä nakit höyryttämällä tai paistamalla ne paistinpannussa.
  7. Paahda juustokastiketta uunissa grillivastusten alla 2–3 minuuttia, kunnes pinta kuplii ja ruskistuu. Ripottele paprikajauhetta päälle.
  8. Lusikoi hodareihin sloppy joe -kastiketta ja lisää nakki. Tarjoa hodari jalapeno-kurkkusalsan ja cheddarkastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Murskatuista täytekekseistä, ranskankermasta, kermasta ja tuorejuustosta valmistuu todella herkullinen kakku varsin nopeasti. Vain hyytymisen odotteluun tarvitaan malttia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
30 min + hyytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Oreokruunu

Ainekset

Pohja
50
g
voita
200
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
Täyte
150
g
oreokeksejä (tai muita vastaavia täytekeksejä)
3
liivatelehteä
175
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
300
g
ranskankermaa
3
dl
kuohukermaa
3
rkl
maitoa
Koristeluun
1
dl
kuohukermaa
10
oreokeksiä (tai muita vastaavia täytekeksejä)

Työvaiheet

  1. Aloita kakun valmistaminen asettelemalla leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen malliset palat myös vuoan reunoille. Näin hyytynyt kakku on helpompi irrottaa vuoasta.
  2. Hienonna keksit joko monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai esimerkiksi perunansurvinta apuna käyttäen.
  3. Sulata voi ja lisää keksimurut voin sekaan. Sekoita hyvin. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle.
  4. Valmista täyte rikkomalla keksit reiluksi murskaksi käsin. Jätä odottamaan.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon, jossa on kylmää vettä.
  6. Laita tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon ranskankerma.
  7. Jatka vatkaamista ja kaada samalla kuohukerma tuorejuusto-ranskankermaseoksen joukkoon. Vatkaa, kunnes seos on pehmeää vaahtoa.
  8. Kuumenna maito kattilassa. Purista liivatteista vesi pois. Kulhossa olleen veden voit nyt kaataa pois, et tarvitse sitä enää. Lisää liivatteet maidon joukkoon. Sekoita hyvin. Kun liivate on kokonaan sulanut, kaada maito vähitellen juustokakkumassan joukkoon koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
  9. Sekoita lopuksi keksimurut juustokakkumassan joukkoon.
  10. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja peitä kelmulla. Aseta jääkaappiin hyytymään, mieluiten yön yli, mutta vähintään neljäksi tunniksi.
  11. Ennen tarjoilua vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pursota kakun päälle 10 palloa ja aseta jokaisen pallon päälle keksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2159 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Hiero karitsanfileiden pintaan mausteseos, ruskista lihat nopeasti ja laita fileet sitten yöksi jääkaappiin marinadikylpyyn. Ohueksi viipaloitu liha on herkkua rouskuvien sipsien ja raikkaan sellerislaw'n kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12:lle noutopöydässä
Valmistusaika
30 min + marinointi 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karitsatataki

Ainekset

400
g
karitsan ulkofileetä
1–2
rkl
öljyä
Mausteseos
2
tl
fariinisokeria
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
mustapippureita
1
tl
suolaa
Jälkimarinadi
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n
pala inkivääriä
½
dl
soijakastiketta
¼
dl
sokeria
2
rkl
tamarinditahnaa (tai limettimehua)
2
rkl
tummaa seesamiöljyä
Sellerislaw
4
varsisellerin vartta
1
tl
suolaa
6
rkl
vettä
4
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tuore shisolehti tai 3–4 mintunlehteä
Lisäksi
sipsejä
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee mausteseos yhdistämällä sokeri ja kuivat mausteet ja jauhamalla ne hienoksi maustemyllyssä tai morttelissa. Kuivaa fileet talouspaperilla ja hiero ne kauttaaltaan mausteseoksella.
  2. Laita jälkimarinadin ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa ja ruskista karitsanfileet nopeasti. Laita fileet pieneen lasi- tai keraamiseen vuokaan. Kaada jälkimarinadi päälle, peitä kannella ja siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi.
  4. Leikkaa selleri ohuiksi lastuiksi. Ripottele niille suola ja anna mehustua 15 minuuttia. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kasarissa, lämmitä kunnes sokeri liukenee ja kaada liemi kulhoon jäähtymään. Huuhtele sellerilastut siivilässä, kuivaa niitä talouspaperilla ja laita etikkaliemeen. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi.
  5. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnasta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Valuta selleri liemestä ja hienonna shisolehti tai minttu sellerin joukkoon. Asettele sellerit vadille ja viimeistele annos sipseillä ja majoneesilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun lapa saa hautua uunissa yön yli, lopputuloksesta tulee uskomattoman mehukas. Tarjoa lisänä sipuli-pähkinähilloa sekä polentaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + haudutus 12 t

Karitsan lapapaisti ja sipuli-pähkinähillo

Ainekset

1
karitsan lapa (noin 1½ kg)
2
rkl
hienoa merisuolaa
1
rkl
katajanmarjoja
1
rkl
juustokuminaa
2
tl
aniksensiemeniä
1
tl
fariinisokeria
1
kokonainen valkosipuli
5
dl
valkoviiniä
2
sipulia
Sipuli-pähkinähillo
2
dl
hasselpähkinöitä
5
pientä sipulia
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
½
dl
vettä
¼
tl
suolaa
Polenta
8
dl
kana- tai kasvilientä
1
rkl
voita
3
dl
polentasuurimoja
½
dl
parmesaania raasteena
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla 225 asteeseen. Hiero lapa suolalla ja laita syvään uunivuokaan ulkosyrjä eli leimapuoli ylöspäin. Murskaa katajanmarjat morttelissa ja sekoita ne muiden kuivien mausteiden ja sokerin kanssa. Hiero seos lihan pintaan.
  2. Puolita kokonainen valkosipuli poikittain ja laita vuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Kaada viini vuokaan ja laita uuniin 10–15 minuutiksi, kunnes lihan pinta on tummanruskea ja rapea.
  3. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpö 120 asteeseen. Paloittele sipulit muutamaan osaan ja lisää ne vuokaan. Kaada vuokaan noin 2 cm vettä. Peitä tiiviisti foliolla ja hauduta uunissa 10–12 tuntia.
  4. Siirrä liha pois vuoasta ja siivilöi liemi kasariin. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lientä on noin 5 dl. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai fariinisokeria. Jos liemessä on paljon rasvaa, voit jäähdyttää sen pakastimessa ja kuoria päälle jähmettyvän rasvan pois lusikalla.
  5. Tee sipuli-pähkinähillo. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada pähkinät lautaselle jäähtymään. Anna myös pannun jäähtyä hieman. Kuori sipuli ja suikaloi se ohuiksi renkaiksi, irrota renkaat toisistaan ja levitä pannuun. Lisää öljy ja kuullota 15 minuuttia keskilämmöllä, välillä sekoitellen. Älä anna sipuleiden ruskistua.
  6. Murskaa pähkinöitä hieman ja lisää ne ja voi sipuleiden joukkoon. Kun sipuleista on haihtunut neste, ne alkavat karamellisoitua ja ruskistua. Jatka paistamista, kunnes väri syvenee. Lisää vesi, kiehauta ja sammuta liesi. Vesitilkka pitää sipuli-pähkinähillon kosteana tarjoiluun asti. Mausta suolalla.
  7. Lämmitä liha 100-asteisessa uunissa ja kuumenna kastike tarvittaessa.
  8. Tee polenta. Kiehauta liemi kasarissa, lisää voi ja polentasuurimot. Keitä voimakkaasti sekoittaen. Kun seos alkaa puuroutua, laske lieden lämpö alimmalle tasolle ja jatka keittämistä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita juusto polentaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Huom! Valitse mahdollisimman rasvainen lapa, niin lihasta tulee oikein mehukasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2159 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (1)

Ammatti valokuvaaja

Hieno kuva.