
Nyt menee ronskisti överiksi: näihin hodareihin lastataan sekä nakki että jauhelihakastiketta. Viimeistele tulisilla jalapenoilla!
Sloppy joe -jauhelihahodarit
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita sloppy joe -kastikkeesta. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä, isossa korkeareunaisessa pannussa, keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
- Lisää jauheliha pannuun ja paista kypsäksi, noin 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio, ketsuppi, tomaattipyree, siirappi ja sinappi. Sekoita ja hauduta kastiketta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kun kastike on sakeaa, lisää worcester ja pippuri. Sekoita, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Tee cheddarkastike. Raasta juusto. Vatkaa maito ja ranskankerma keskenään kasarissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Laita kasari liedelle ja säädä lämpö matalaksi. Lisää juustoraaste ja lämmitä hitaasti koko ajan sekoittaen ja lämpöä hitaasti nostaen, kunnes juusto sulaa. Kun kastike alkaa höyrytä, siirrä kasari pois liedeltä. Mausta kastike suolalla ja kaada se pieneen uunivuokaan odottamaan. Säädä uuni täydelle teholle ja kytke grillivastus päälle.
- Valuta jalapenot. Viipaloi kurkut ja kevätsipuli. Yhdistä jalapenot, kurkut ja sipulit.
- Kostuta sämpylät vedellä ja lämmitä ne mikrossa tai höyrytä kuumiksi siivilässä vesikattilan päällä kannella peitettynä.
- Lämmitä nakit höyryttämällä tai paistamalla ne paistinpannussa.
- Paahda juustokastiketta uunissa grillivastusten alla 2–3 minuuttia, kunnes pinta kuplii ja ruskistuu. Ripottele paprikajauhetta päälle.
- Lusikoi hodareihin sloppy joe -kastiketta ja lisää nakki. Tarjoa hodari jalapeno-kurkkusalsan ja cheddarkastikkeen kanssa.