Punaherukka-briejuusto hampurilaiset
Ainekset
Työvaiheet
Punaherukkahillo:
Mittaa marjat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Kanna kiehua kevyesti poreillen 10-15 min, sekoita välillä.
Anna hillon jäähtyä kylässä.
Pikkelöity porkkana:
Valmista pikkelöity porkkana. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Laita kannelliseen astiaan porkkanasuikaleet suola, sokeri, öljy ja etikka. Hölskyttele purkkia niin että ainekset sekoittuvat. Anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
Lipstikka-jugurttikastike:
Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen ja soseuta tasaiseksi.
Hampurilaspihvit:
Sekoita 400 grammaa naudan jauhelihaa, 3/4 teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria juuri ja juuri sekaisin. Älä vaivaa massaa liiaksi.
Muotoile jauhelihamassasta neljä hampurilaispihviä.
Grillaa tai paista jauhelihapihvit kuumalla pannulla haluamaasi kypsyysasteeseen.
Hampurilaisten kasaus:
Viipaloi brie. Viipaloi tomaatti.
Paahda sämpylöihin rapea pinta pannulla tai grillissä.
Valuta porkkanaviipaleet. Kokoa hampurilaiset. Sivele lipstikka-jugurttikastike sämpylöiden pohjapuoliin ja punaherukkahilloa kansiin. Nosta pohjille salaatti, pihvit, brie ja tomaatti. Viimeistele pikkelöidyllä porkkanoilla. Nosta kannet päälle.