Me Naiset on lisännyt 1312 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Smash-burgerin taika piilee pihvissä, joka painetaan ronskisti littanaksi kuumaa parilaa tai pannua vasten. Yksi puraisu burgerista ja paluuta entiseen ei enää ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Smash-burgerit

Ainekset

Pihvit
600
g
naudan jauhelihaa (rasvaa vähintään 17 %)
2–3
rkl
nduja-tahnaa
Pikkelikurkut
2
avomaan kurkkua
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
Majoneesi
2
dl
majoneesia (esim. Hellmann’s)
1
valkosipulinkynsi
2
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
makeaa sipulia
8
siivua cheddarjuustoa
burgerisämpylää
n. 2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pikkelikurkut. Pese ja leikkaa kurkut viipaleiksi kulhoon. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kaada kuuma liemi kurkuille, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan noin ½ tunniksi.

  2. Mittaa majoneesi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se majoneesin joukkoon yhdessä etikan ja pippurin kanssa.

  3. Sekoita nduja-tahna jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 8 kuohkeaa palloa.

  4. Leikkaa sipulit viipaleiksi. Viipaloi juusto. Halkaise sämpylät valmiiksi.

  5. Laita grilli kuumenemaan. Kun grilli on tarpeeksi kuuma (vähintään 250 astetta), nosta yksi jauhelihapallo kerrallaan grillin parilapuolelle ja litistä se heti noin 1⁄2 cm:n paksuiseksi pihviksi tukevalla lastalla tai kattilan pohjalla. Litistä kaikki pihvit samalla tavalla ja anna pihvien paistua noin minuutin ajan.

  6. Laita sipulit paistumaan pihvien ympärille. Käännä pihvit, ripottele sormisuolaa paistopinnalle ja laita juustoviipale pihvin päälle. Paista vielä noin minuutti grillin kansi suljettuna, jotta juusto ehtii sulaa.

  7. Lusikoi sämpylälle majoneesia ja pikapaistettua sipulia. Lado seuraavaksi sämpylälle kaksi kuumaa pihviä ja pikkelikurkkuja. Lusikoi majoneesia vielä sämpylän kannen sisäpuolelle ja paina kansi kiinni.

Vinkki Mausteista, italialaista nduja-salami-tahnaa löytyy nykyään isoista marketeista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2604 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kypsennä naudan kuvepaisti eli flank steak mediumiksi kokonaisena ja viipaloi salaattiin. Pihvi saa seurakseen grillattuja kasviksia, kevätsipulivinegrettiä ja mozzarellaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu pihvisalaatti

Ainekset

600
g
naudankuvetta eli flank steakia
2
pientä parsakaalia
2
pientä cosmopolitansalaattia
1
kesäkurpitsa
12
retiisiä
2
palloa (à noin 120 g)
bufalamozzarellaa
Savupaprikasuola
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
savupaprikaa
½
appelsiinin kuori
Kevätsipulivinegretti
1
kevätsipuli
½
dl
appelsiinimehua
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta.
  2. Tee makusuola sekoittamalla suola ja savupaprika ja raastamalla pestyn appelsiinin kuori joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Sekoita vinegretti. Hienonna kevätsipuli ja purista appelsiinimehu pieneen kulhoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kypsennä naudankuvetta kuumassa grillissä ensin noin minuutti molemmin puolin, laske lämpöä ja jatka kypsentämistä noin 3 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä noin 3 minuuttia.
  5. Hiero makusuola grillatun lihan pintaan ja kiedo liha folioon kasvisten grillauksen ajaksi.
  6. Halkaise parsakaalit ja salaatit pitkittäin tai leikkaa ne isoiksi lohkoiksi. Viipaloi kesäkurpitsa paksuiksi lanteiksi. Poista retiiseistä naatit. Grillaa parsakaaleja keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia kerran kääntäen. Lisää salaatit ja kesäkurpitsat grilliin ja jatka kypsentämistä 2–3 minuuttia.
  7. Valuta ja kuivaa mozzarellat. Kokoa grillatut kasvikset tarjoiluvadille, lisää retiisit ja lusikoi vinegretti kasviksille. Leikkaa liha syihin nähden viistosti ohuiksi viipaleiksi ja laita vadille. Viimeistele revityllä mozzarellalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Nopeasti grillissä kypsyvät karitsan ulkofileet tarjotaan parsagremolatan kanssa. Paistolämpömittari on kätevä apuri karitsan valmistamisessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu karitsanfilee ja parsagremolata

Ainekset

2
(yhteensä 750 g)
karitsan ulkofileetä
2
tl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
suolaa
Parsagremolata
400
g
vihreää parsaa
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäsipuli varsineen
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Tee parsagremolata. Poista parsoista kovat tyvet. Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Keitä parsaviipaleita 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja laita parsat jäävettä sisältävään astiaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Sekoita niiden joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja sokeri.
  5. Valuta parsat ja kuivaa ne. Yhdistä muiden aineiden joukkoon yrttisilpun ja parmesaanin kanssa. Jätä odottamaan.
  6. Valmistele lihan pintaan tulevat ainekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna lehtipersilja.
  7. Taputtele lihan pinnat talouspaperilla kuiviksi. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri.
  8. Nosta fileet foliovuokaan. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Hiero fileiden pintaan lehtipersiljaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria.
  9. Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä kuvun alla noin 12 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 56 astetta. Tällöin liha on sisältä kauniin rosee. Peitä foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.
  10. Viipaloi fileet ja tarjoa parsagremolatan, perunasalaatin ja halutessasi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1312 reseptiä.
Linkitetty 148 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kesäinen perunasalaatti saa makunsa perunoihin imeytetystä sitruunaöljystä ja mausteisista raakamakkaroista. Tämä salaatti nautitaan lämpimänä.

Vinkki! Perunasalaattiin sopii hyvin mausteisempikin makkara, kuten vaikkapa churrasco-raakamakkarat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin makkara-perunasalaatti

Ainekset

750
g
uusia perunoita
1
pienen sitruunan mehu
2
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
iso punasipuli
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
pkt (noin 250 g)
raakamakkaraa

Työvaiheet

  1. Harjaa ja keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja puolita isommat perunat.

  2. Purista sitruunan mehu. Lisää joukkoon 2 ruokalusikallista öljyä ja mausteet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna persilja ja laita puolet sivuun. Yhdistä ainekset ja kaada kuumien perunoiden päälle. (Jos perunat ovat kokonaisia, murskaa niitä hieman haarukalla, jotta sitruunaöljy imeytyy niihin.)

  3. Paloittele makkarat. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla ja kypsennä makkarat (pakkauksen ohjeen mukaan). Kaada maustetut perunat makkaroiden joukkoon pannulle ja pyöräytä tasaiseksi ja lämmitä nopeasti. Lisää loput persiljasta päälle.

Kommentit (9)

Vierailija

Snägärillä tuon nimi on makkaraperunat.

Vierailija

ja kotona pyttipannu (peruunasalaatti 🤣)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Ruuanlaitossa puhutaan aina makujen siirtymisestä raakaaineisiin. Nuo kokonaiset umpelopotut eivät kuoren läpi pahemmin nektaareja imaise itseensä. Varmaan maukas makkarapottu kun ainakin puolittaa nämä umpelot.

Vierailija

Makkaraperunat!

Vierailija

Perunoihin ei mene kyllä mitään makua kun eivät ole edes puolitettu. Lisäksi aika vähän mustaa pippuria kun vain puolikas pippuria rouhitaan. Perunasalaatiksi en nimittäisi missään vaihessa tätä kohellusta. Makkaraperunat kuten joku jo mainitsikin. 

Vierailija

Olen ymmärtänyt salaatin niin, että se on kylmä ruoka, ylernsä lisäke, alkuruoka? Nyt on pyttipannusta tehty salaattiruoka?

Vierailija

Kun mielikuvitus ja kokkaustaito loppuu, niin kaikenmaailman sotkumössöreseptit alkaa.

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Reseptiin on nyt korjattu mustapippurin määrä, eli ½ tl mustapippuria. Kuten ohjeessa sanotaan, perunoita kannattaa murskata hieman haarukalla, jos perunat ovat kokonaisia. Näin öljy imeytyy niihin paremmin.

Ihan vaan nimimerkittä kirjoit...

"Jos perunat ovat kokonaisia, murskaa niitä hieman haarukalla, jotta sitruunaöljy imeytyy niihin."

Ei sitten tullut mieleen KUUTIOIDA niitä perunoita? No, voi olla vähän vaikeuskerrointa nostattava toimenpide näille somesottaaja"kokeille".