Ajattelumallissa, jossa vähemmän on enemmän, sloppy joe on överisti. Se on burgeri, joka täytetään jauhelihallamössöllä. Siinä kaikki. Ei tomaattia. Ei salaattia. Ei edes pientä siivua cheddaria tai lirausta majoneesia. Siksi jauhelihatäytteen on oltava erityisen hyvää, kosteaa ja mehukasta.
Sloppy Joe
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori ja leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieneksi. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
2. Kuumenna pannu, lorauta öljy ja paista jauheliha. Lisää sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Jatka paistamista kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää loput mausteet ja kastikkeet. Lisää vesi ja anna hautua vähintään 20 minuuttia.
3. Puolita sämpylät ja laita ne leikkuupinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteissa uunissa pinnat ruskeiksi.
4. Sivele sämpylöihin molemmin puolin keltaista sinappia ja täytä reilusti jauhelihalla.
VINKKI! Keltainen sinappi on amerikkalaista hodarisinappia, jota saa marketeista Suomessakin. Voit käyttää yhtä lailla tavallista makeaa sinappia.
Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.
Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.