Riikka Väliahde on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Ajattelumallissa, jossa vähemmän on enemmän, sloppy joe on överisti. Se on burgeri, joka täytetään jauhelihallamössöllä. Siinä kaikki. Ei tomaattia. Ei salaattia. Ei edes pientä siivua cheddaria tai lirausta majoneesia. Siksi jauhelihatäytteen on oltava erityisen hyvää, kosteaa ja mehukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sloppy Joe

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
vihreä paprika
2
rkl
tummaa sokeria tai siirappia
3
tl
chilijauhe
1
rkl
ketsuppia
1
rkl
keltaista sinappia
3
rkl
worcesters-kastiketta
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
4
sämpylää
1
rkl
öljyä
400
g
naudanjauhelihaa (17 %)
1
dl
vettä tai lihalientä

Työvaiheet

1. Kuori ja leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieneksi. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.

2. Kuumenna pannu, lorauta öljy ja paista jauheliha. Lisää sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Jatka paistamista kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää loput mausteet ja kastikkeet. Lisää vesi ja anna hautua vähintään 20 minuuttia.

3. Puolita sämpylät ja laita ne leikkuupinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteissa uunissa pinnat ruskeiksi.

4. Sivele sämpylöihin molemmin puolin keltaista sinappia ja täytä reilusti jauhelihalla.

VINKKI! Keltainen sinappi on amerikkalaista hodarisinappia, jota saa marketeista Suomessakin. Voit käyttää yhtä lailla tavallista makeaa sinappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Ylläksen aamiaisburgeri

Ainekset

4
Vaasan The BRGR -sämpylää
2
dl
Naughty BRGR Base -aiolia
1
dl
Naughty BRGR -umamiketsuppia
4
tl
tomaattipestoa
4
Naughty BRGR -burgerpihviä
4
emmantaljuustoviipaletta
8
tomaattiviipaletta
1
rkl
vihreää jalopeno-tabascoa
4
rkl
parmesan-juustoa raastettuna
4
tl
Naughty Burger Suola -maustesekoitusta
1
rkl
voita
4
ylikypsää maalaispalvikinkkuviipaletta
4
kananmunaa
Maldon-suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaattiviipaleet kulhoon. Mausta suolalla ja jalopeno-tabascolla. Sekoita ja anna maustua sen aikaa, kun teet muut reseptin tuotteet.
  2. Raasta parmesan raasteeksi. Levitä uuninpellille leivinpaperin päälle tasapaksut noin sämpylän levyiset keot juustoraastetta. Paista juustoa uunissa 180 asteessa noin 5-10 minuuttia. Nosta pois uunista, kun juusto on hieman ruskistunut. Kun juustokeksit ovat jäähtyneet, irrota ne varovasti leivinpaperista.
  3. Mausta pihvit burger-suolalla kauttaaltaan ja paista pannulla voissa noin 3 minuuttia per puoli.
  4. Laita pihvit uuninpellille leivinpaperin päälle ja nosta pihvien päälle ensin kinkkuviipaleet, sitten emmentalviipaleet ja lopuksi paista pannulla kananmunat ja nosta ne vielä juustoviipaleiden päälle. Laita sämpylät samalle uuninpellille ja paahda koko komeutta uunissa 180 asteessa noin 3-5 minuuttia kunnes juustot on hieman sulaneet ja sämpylät paahtuneet.
  5. Nosta pois uunista ja kokoa burgeri reseptin aineksista.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Saariselkäburgeri

Ainekset

4
Vaasan kaurasämpylää
4
Naughty Burgerpihviä
4
tl
Naughty Cuba suolamaustesekoitusta
8
pekoniviipaletta
4
Naughty BRGR Cheddarjuustoviipaletta
2
tomaattia viipaloituna
1
syöntikypsä avocado
1
punasipuli viipaloituna
1
prk
paprikasuikalesäilykettä, nesteet pois valutettuna
2
punaista chiliä pilkottuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
tomaatti pilkottuna
1
dl
manteleita
2
dl
hummusta
2
limen raastettu kuori ja puristettu mehu
1
valkosipulinkynsi raastettuna
Maldonia
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa hummus, raastettu limen kuori ja mehu sekä raastettu valkosipulin kynsi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista pekonit pannulla rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle. Jätä pannulle pekonin rasva.
  3. Lisää pekonin rasvan sekaan pannulle paprikasuikaleet, hienonnettu valkosipulinkynsi, 2 pilkottua chiliä, pilkottu tomaatti ja mantelit. Paista seosta pannulla, kunnes nesteet ovat aika pitkälti haihtuneet. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Laita blenderiin tai tehosekoittimeen ja aja ns. pulssilla seosta muutaman kerran, kunnes se hieman soseutuu, mutta jää kuitenkin vielä hieman karkeaksi. Maista vielä ja mausta tarvittaessa lisää suolalla ja pippurilla.
  4. Halkaise avocado ja poista kivi, kaavi malto varovasti lusikalla leikkuulaudalle ja viipaloi veitsellä. Mausta avocadoviipaleet limenmehulla, suolalla ja pippurilla.
  5. Mausta pihvit kauttaaltaan Cuba Suola -maustesekoituksella ja paista kuumalla pannulla noin 3 minuuttia per puoli.
  6. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman paahtuneet.
  7. Lisää cheddarviipaleet pihvien päälle ensimmäisen käännön jälkeen, jotta ne hieman sulaa. Kokoa burgeri reseptin aineksista. Voit käyttää salaatinlehteä sämpylän sijasta, jolloin burgerisi on Protein Style!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mitä saadaan, kun yhdistetään samalle pannulle banaaneja, pekonia, inkivääriä ja kookosmaitoa? Makeansuolainen, täyteläinen curry, joka maistuu ihanalta basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden seurassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-possucurry

Ainekset

2
pkt (à 170 g)
Amerikan pekonia
4
kovaa, vihertävää banaania
2
valkosipulinkynttä
5
kevätsipulia
2
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
2
tl
punaista currytahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
n. 1
dl
vettä
½
ruukku thaibasilikaa tai basilikaa
2
rkl
limetinmehua
2
tl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni paloiksi ja banaanit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja ke­vätsipulit. Säästä kevätsipuleiden vih­reät osat viimeistelyyn. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Laita pekonipalat kylmään paistinpannuun ja siirrä pannu liedelle kuu­menemaan. Paista pekonia keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Kaada pekonit pannusta talouspape­rin päälle lautaselle ja jätä pekonista ir­ronnut rasva pannuun. Paista sipuleita, inkivääriä, banaaneja ja currytahnaa pekonin rasvassa pari minuuttia. Kaada pekonit takaisin pannuun ja lisää kookos­maito. Huuhtele kookosmaitopurkki ve­dellä ja kaada vesi pannuun. Kypsennä currya keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Hienonna basilika ja purista limetistä mehu. Lisää ne kalakastikkeen kanssa curryn joukkoon. Tarjoa curry esimerkiksi höyrytetyn basmatiriisin ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)