Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
Kuvat ja ohje: Katja Nordlund

Näitä laskiaispullia syö vaikka kävellessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 1/2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullawrap

Ainekset

2 1/2
dl
maitoa
25
g
(1/2 pakettia) hiivaa
tai 1 pussi kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1/2
rkl
kardemummaa
1
dl
sokeria
noin 7
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
100
g
voita tai margariinia
Täyte
1 1/2
dl
vadelmahilloa
4
dl
kuohu- tai vispikermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon ja lisää suola, kardemumma ja sokeri.
  2. Lisää jauhot taikinaan koko ajan hyvin vaivaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja tarvittaessa vielä vähän jauhoja. Vaivaa hyvin. Taikin aon valmis, kun se on kimmoisaa ja pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Peitä kulhossa oleva taikina kelmulla tai leivinliinalla. Anna kohota vedottomasa paikassa 30-40 minuuttia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Kaada kohonnut taikina työpöydälle. Jaa se kahtia ja pyöritä kumpikin pala tangoksi. Jaa kumpikin tanko 8 osaan. Pyöritä palat palloiksi, paina litteiksi ja kauli halkaisijaltaan noin 20 sentin ympyröiksi. Nosta kaulitut pullawrapit leivinpaperilla peitetyille pelleille. Taikinan ei tarvitse enää kohota, eikä wrappeja tarvitse voidella.
  6. Paista pullawrappeja 5-7 minuuttia. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa kolmekin pellillistä kerrallaan. Pidä paistoaika lyhyenä, jotta wrapit säilyvät pehmeinä ja taivuteltavina.
  7. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma tukevaksi vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
  8. Lusikoi jäähtyneiden pullawrappien keskiosaan vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Kääri samaan tapaan kuin käärisit wrapin.

Laskiaishodari

Ainekset

1
annos
pullataikinaa
1
muna
Täyte
2
dl
kuohu- tai vispikermaa
1/2
rkl
sokeria
1/2
tl
sokeria
1
pkt
(150 g) mantelimassaa
1
dl
vadelmahilloa

Työvaiheet

  1. Valmista taikina laskiaswrapin ohjeella. Jaa se 16 osaan ja muotoile palat pitkulaisiksi "sämpylöiksi" (pituus noin 7 cm).
  2. Kohota sämpylät vedottomassa paikassa liinan alla, noin 30 min.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Riko muna lasiin, vatkaa sen rakenne rikki ja voitele kohonneet sämpylät. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Jaa mantelimassa 16 osaan ja pyöritä palat ohuiksi pötköiksi.
  6. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä ne kermavaahdolla ja mantelimassanakeilla. Valuta hilloa koristeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan vetäytyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoshuiput

Ainekset

50
g
voita
1
appelsiini
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 5¼
dl (200 g)
kookoshiutaleita
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuores­ta, noin 1 rkl.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri jouk­koon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekey­tyä 20 minuuttia.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoi­le kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
  5. Paista kookoshuippuja uunin keskitasol­la 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikros­sa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt saa unohtaa näpertelyn! Moderneimmat pikkuleivät murretaan jättikeksistä, joka on lainannut makunsa klassisilta lusikkaleiviltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25–30 palaa
Valmistusaika
1 t + voin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Peltilusikkaleipä

Ainekset

Taikina
300
g
voita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
dl
vehnäjauhoja
tl
ruokasoodaa
Täyte
2
dl
vadelmamarmeladia
2
dl
tuoreita vadelmia
Lisäksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa ja keitä hiljalleen sekoitellen 10–15 minuuttia tai kunnes voi alkaa punertua. Varo polttamasta voita. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita sokerit voihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Yhdistä jauhot ja sooda. Siivilöi seos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä 2/3 taikinasta ohueksi levyksi leivinpaperoidun pellin toiselle puolikkaalle. Levitä loppu taikina kapeaksi levyksi isomman viereen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia.

  4. Sekoita marmeladi ja vadelmat. Levitä täyte ohueksi kerrokseksi isommalle keksilevylle. Murustele toinen levy täytteen päälle.

  5. Juuri ennen tarjoilua siivilöi keksilevylle hieman tomusokeria. Murra keksi varovasti veitsen avulla paloiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ripaus suolaa saa makean banaanikakun loistamaan. Tähän kakkuun se lisätään suolapähkinöiden muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 t + jäähtyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-suolapähkinäkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
kypsää banaania
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
suolapähkinöitä karkeasti rouhittuna
Kuorrutus
1
dl
juoksevaa hunajaa
75
g
voita
150
g
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran vetoinen vuoka. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittajalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä banaanisose seokseen.

  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja rouhitut suolapähkinät keskenään. Kääntele seos nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

  3. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna levätä noin 15 minuuttia. Irrota kakku, mutta jätä vuoka päälle, ettei kakun kosteus haihdu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Tee kuorrutus. Mittaa hunaja ja voi pieneen kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoittele noin minuutti, kunnes voi on sulanut ja seos hieman paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kokonaiset suolapähkinät. Anna jäähtyä, kunnes seos on paksuhkoa. Lusikoi kakulle ja anna jähmettyä.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Ylläksen aamiaisburgeri

Ainekset

4
Vaasan The BRGR -sämpylää
2
dl
Naughty BRGR Base -aiolia
1
dl
Naughty BRGR -umamiketsuppia
4
tl
tomaattipestoa
4
Naughty BRGR -burgerpihviä
4
emmantaljuustoviipaletta
8
tomaattiviipaletta
1
rkl
vihreää jalopeno-tabascoa
4
rkl
parmesan-juustoa raastettuna
4
tl
Naughty Burger Suola -maustesekoitusta
1
rkl
voita
4
ylikypsää maalaispalvikinkkuviipaletta
4
kananmunaa
Maldon-suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaattiviipaleet kulhoon. Mausta suolalla ja jalopeno-tabascolla. Sekoita ja anna maustua sen aikaa, kun teet muut reseptin tuotteet.
  2. Raasta parmesan raasteeksi. Levitä uuninpellille leivinpaperin päälle tasapaksut noin sämpylän levyiset keot juustoraastetta. Paista juustoa uunissa 180 asteessa noin 5-10 minuuttia. Nosta pois uunista, kun juusto on hieman ruskistunut. Kun juustokeksit ovat jäähtyneet, irrota ne varovasti leivinpaperista.
  3. Mausta pihvit burger-suolalla kauttaaltaan ja paista pannulla voissa noin 3 minuuttia per puoli.
  4. Laita pihvit uuninpellille leivinpaperin päälle ja nosta pihvien päälle ensin kinkkuviipaleet, sitten emmentalviipaleet ja lopuksi paista pannulla kananmunat ja nosta ne vielä juustoviipaleiden päälle. Laita sämpylät samalle uuninpellille ja paahda koko komeutta uunissa 180 asteessa noin 3-5 minuuttia kunnes juustot on hieman sulaneet ja sämpylät paahtuneet.
  5. Nosta pois uunista ja kokoa burgeri reseptin aineksista.

Kommentit (0)