Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
Kuvat ja ohje: Katja Nordlund

Näitä laskiaispullia syö vaikka kävellessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 1/2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullawrap

Ainekset

2 1/2
dl
maitoa
25
g
(1/2 pakettia) hiivaa
tai 1 pussi kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1/2
rkl
kardemummaa
1
dl
sokeria
noin 7
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
100
g
voita tai margariinia
Täyte
1 1/2
dl
vadelmahilloa
4
dl
kuohu- tai vispikermaa
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon ja lisää suola, kardemumma ja sokeri.
  2. Lisää jauhot taikinaan koko ajan hyvin vaivaten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja tarvittaessa vielä vähän jauhoja. Vaivaa hyvin. Taikin aon valmis, kun se on kimmoisaa ja pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Peitä kulhossa oleva taikina kelmulla tai leivinliinalla. Anna kohota vedottomasa paikassa 30-40 minuuttia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Kaada kohonnut taikina työpöydälle. Jaa se kahtia ja pyöritä kumpikin pala tangoksi. Jaa kumpikin tanko 8 osaan. Pyöritä palat palloiksi, paina litteiksi ja kauli halkaisijaltaan noin 20 sentin ympyröiksi. Nosta kaulitut pullawrapit leivinpaperilla peitetyille pelleille. Taikinan ei tarvitse enää kohota, eikä wrappeja tarvitse voidella.
  6. Paista pullawrappeja 5-7 minuuttia. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa kolmekin pellillistä kerrallaan. Pidä paistoaika lyhyenä, jotta wrapit säilyvät pehmeinä ja taivuteltavina.
  7. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma tukevaksi vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
  8. Lusikoi jäähtyneiden pullawrappien keskiosaan vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Kääri samaan tapaan kuin käärisit wrapin.

Laskiaishodari

Ainekset

1
annos
pullataikinaa
1
muna
Täyte
2
dl
kuohu- tai vispikermaa
1/2
rkl
sokeria
1/2
tl
sokeria
1
pkt
(150 g) mantelimassaa
1
dl
vadelmahilloa

Työvaiheet

  1. Valmista taikina laskiaswrapin ohjeella. Jaa se 16 osaan ja muotoile palat pitkulaisiksi "sämpylöiksi" (pituus noin 7 cm).
  2. Kohota sämpylät vedottomassa paikassa liinan alla, noin 30 min.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Riko muna lasiin, vatkaa sen rakenne rikki ja voitele kohonneet sämpylät. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Jaa mantelimassa 16 osaan ja pyöritä palat ohuiksi pötköiksi.
  6. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä ne kermavaahdolla ja mantelimassanakeilla. Valuta hilloa koristeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ei vuokaa, uunia eikä liivatetta! Hirmu helppo juustokakku sopii kaikkiin loppuvuoden juhliin. Sitrukset ja tuore rosmariini antavat siihen ihanan jouluisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
40 min + jähmettyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
voita
400
g
kandisokerikeksejä
2
tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
LISÄKSI
6–7
mandariinia tai satsumaa
1
valkuainen
1–2
rosmariininoksaa
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulinta apuna käyttäen. Hienonna rosmariini. Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru esimerkiksi tarjottimelle tai laakealle vadille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi kovettumaan.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös ranskankerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto ja sokeri kolmanteen kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimilla kevyesti sekaisin, kunnes tuorejuusto on notkeaa. Kääntele kaikki täytteen ainekset varovasti yhteen.

  3. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.

  4. Kuori mandariinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa mandariinit edelleen ohuiksi viipaleiksi. Laita lautaselle muutama arkki talouspaperia ja nostele viipaleet niiden päälle hetkeksi, kunnes irronnut mehu on imeytynyt.

  5. Erottele valkuainen omaan kulhoonsa ja vatkaa se kevyesti haarukalla vaahdoksi. Ota rosmariinista pieniä oksia, kasta ne valkuaiseen ja ripottele sokeria päälle.

  6. Viimeistele kakku mandariiniviipaleilla ja sokerihuurrutetuilla rosmariineilla. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Banana breadistä mukaeltu suolaisen makea banaani-tiikerikakku selviää syötävän hyvänä pidemmänkin vaelluksen ajan. Parhaimmalta tämä kakku maistuu vasta pari päivää leipomisen jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet. Kakun kanssa voi tarjoilla vaahterasiirapilla tai hunajalla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 viipaletta
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-tiikerikakku

Ainekset

3
dl
grahamvehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3
banaania
2
kananmunaa
2
dl
makeuttamatonta omenasosetta
½
dl
hunajaa
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
100
g
sulatettua tummaa suklaata
VUOAN VOITELUUN
1
tl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  2. Soseuta kulhossa sauvasekoittimella banaanit, munat, omenasose, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet joukkoon puuhaarukalla.

  3. Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Lisää pienemmän taikinan joukkoon sulatettu suklaa.

  4. Öljyä 1½ l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lisää päälle nokareina suklaataikinaa. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Nostele taikinaa lusikalla muutamasta kohdasta vuoan pohjasta ylöspäin, jolloin taikinat kevyesti ”raidoittuvat”.

  5. Kypsennä banaanikakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.