Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Tortillojen salaatin helmoissa
Tortillojen salaatin helmoissa

Kesäinen maku tomaatista raikkaassa kastikkeessa ja vihreiden oliivien matkassa piristää limehedelmän makuisessa vihreän lehden salaisuudessa koko tortillan kuuman kesän kuumuuden. Raikkaan tulista ruokaa kirpeillä salaateilla ja tutun porkkanan mehevän vimmaisella rinnakkaiselolla.

tortilloja, vihreitä oliivea, tomaattia, vihreää salaatinlehteä, dippisalaatinkastike tai créme fraiche tzazki dippi mausteella, limemehua, porkkanaa, sipulia, paprikaa, punaista chiliä, valkosipulia, currytahnaa, sambal oelek tahna, mozzarella juustoraaste, vettä, kasviöljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Currytortillat

Ainekset

2
tuoretta punaista chiliä
2
porkkanaa
3
isoa sipulia
7-8
valkosipulin kynttä
vihreitä oliiveja
tomaatin paloja
2
tl
currytahnaa
1
paprika
1
dl
vettä
8
tortillaa
1
prk
créme fraiche ranskankermaa
limemehua
mozzarella juustoraaste
vihreää salaatinlehteä
1
ps
tzazki dippi
sambal oelek-kastiketta
1
rkl
dippivesi

Työvaiheet

Raasta porkkanat, kuori sipulit, ja paloittele paprika ja hienonna hyvin chili. Kuullota kasviöljyssä wok-pannulla ensin porkkanasiivuja 10 minuuttia, laita uuni 200 asteeseen. Sekoita créme fraicheen dippijauhe ja lisää siihen vettä 1-2 rkl, ja anna olla jääkaapissa. Lisää wokkiin siten hienonnettu chili, sipulit ja paprikat ja kuullota niitäkin onkin aikaa sekoitellen. Lisää curry tahna joukkoon sekoittaen hyvin. Lisää vesi ja sekoita. Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia. Laita tortillojen päälle täytettä ja kääri ne kiinni ja sulje hammastikuilla kiinni. Levitä sambal oelek-kastiketta tortillojen pinnalle ja siihen vielä juustoraaste. Laita uuniin tortilla paketin mukaisesti. Sekoita limemehua vihreän salaatinlehdille. Laita eri kulhoon vihreät oliivit ja tomaatin palat. Ota tortillat pois uunista kunnes juusto on sulanut hyvin päällä ja kun tortilla on reunoilta rapean ruskehtunut hieman. Laita tortillojen päälle dippikastiketta ja loput mozzarella juustoraasteesta. Viereen raikas pirteä vihreä salaatti lime yhdiste ja oliivit tomaatteinen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2289 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun. 

Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Fermentoitu soijapapupata

Ainekset

2–3
(200 g)
keskikokoista perunaa
1
iso sipuli
150
g
kesäkurpitsaa
5
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
5–7
dl
vettä
5
rkl
doenjangia (fermentoitua soijapaputahnaa)
1
rkl
kalakastiketta
150
g
pehmeää tofua (silken tofu)
1
kevätsipuli
LISÄKSI
keitettyä riisiä
gochujang-tahnaa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).

  2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

  4. Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.

 

Kommentit (0)

hiski on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Suppismixpiiras, toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h + jäähdytys 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Suppispiiras

Ainekset

20
g
Camembert
50
g
Appenzeller
100
g
Emmental
2
dl
Creme fraiche
5
tl
Kermaa
300
g
Suppiksia
1
kpl
Punasipuli
3
kynttä
Valkosipuli
2
tl
Limettimehu
Suolaa & Pippuri
1
kpl
Kananmuna
20
kortta
Ruohosipuli
Pohja
4
dl
Vehnäjauhoa
150
g
Voita
1
dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Pohja:
Nypi kylmä voi ja jauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina Ø 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painenele pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi ja paino paperin päälle. Esipaista pohjaa uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 15 min. Poista leivinpaperi.
Täyte:
Paloittele sieniä hieman. Kuumenna paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Lisää pannulle nokare voita ja hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota. Mausta suolalla (n. ½ tl), limettimehulla ja ruohosipulilla.
Kuorrute:
Sekoita puolet juustosta, ranskankerma ja munat tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla (n. 1 tl) ja mustapippurilla. Lisää vähän kermaa, jotta täytteestä tulee juoksevaa.

Kumoa sipuli-sieni-seos piirakan pintaan. Pinnalle juustoa, jonka päälle kuorrute. Koristele ruohosipulilla, ennen kuin uuniin ja 20 min

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2289 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tsukemenissa pääosassa on mausteinen liemi. Nuudelin tehtävänä on kuljettaa liemi suuhun.

Vinkki! Ripota pinnalle togarashia, japanilaista seitsenmaustetta. Sitä myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset dippinuudelit eli tsukemen

Ainekset

170
g
udon- tai ramen-nuudeleita
Dippiliemi
1
pieni salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
5
cm:n pala
inkivääriä
1
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
(tummaa) misotahnaa
1
rkl
soijakastiketta
dl
kasvis- tai sienilientä
1
tl
sokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
tl
chiliöljyä
1
tl
seesamiöljyä
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tl
togarashi-chilimaustetta
50
g
osterivinokkaita
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää miso ja soija. Sekoita kunnes miso pehmenee ja sekoittuu sipuliseokseen. Lisää kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja anna porista hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Jaa nuudelit kahteen kulhoon ja jätä odottamaan.

  3. Siirrä liemikattila liedeltä, lisää seesaminsiemenet ja öljyt.

  4. Revi osterivinokkaat suupaloiksi. Paista sienet öljyssä pannussa kauniin ruskeiksi.

  5. Jaa liemi kahteen kulhoon. Viipaloi päälle kevätsipulia, ripottele togarashia ja lisää sienet. Dippaa nuudeleita liemeen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapuvokki

Ainekset

3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
  2. Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  4. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
  5. Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.

Kommentit (0)