Me Naiset on lisännyt 1286 reseptiä.
Linkitetty 219 keittokirjaan.
Resepti: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Alkuperäinen ohje on Konditoria ph7:n Toni Rantalan. Tämä resepti on myös keittiömestari Hans Välimäen luottoresepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 sämpylää
Valmistusaika
25 min + 1 h kohotusaika + paist
Vaikeustaso
Helppo

Burgerisämpylät

Ainekset

100
g
voita
3
munaa
15
g
tuorehiivaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
4
dl
jauhoja
1
keltuainen voiteluun

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.
  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lämmitä munaseosta mikrossa tai vesihauteessa sen verran, että se on kädenlämpöistä. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola. Vaivaa sekaan jauhot muutamassa erässä. Lisää huoneenlämpöinen voi ruokalusikallinen kerrallaan ja jatka vaivaamista 10 minuuttia koneella tai 15 minuuttia käsin.
  3. Muotoile sämpylästä 8 sämpylää. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä päälle liina. Anna kohota noin tunti.
  4. Voitele kohonneet sämpylät keltuaisella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 10-12 minuuttia 180 asteessa.

Kommentit (1)

Käyttäjä4131
Seuraa 
Liittynyt1.6.2014

Burgerisämpylöille löytyy aika monta parempaa ohjetta tai sitten en osaa arvostaa voitaikinan makua hampurilaisessa.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Ylläksen aamiaisburgeri

Ainekset

4
Vaasan The BRGR -sämpylää
2
dl
Naughty BRGR Base -aiolia
1
dl
Naughty BRGR -umamiketsuppia
4
tl
tomaattipestoa
4
Naughty BRGR -burgerpihviä
4
emmantaljuustoviipaletta
8
tomaattiviipaletta
1
rkl
vihreää jalopeno-tabascoa
4
rkl
parmesan-juustoa raastettuna
4
tl
Naughty Burger Suola -maustesekoitusta
1
rkl
voita
4
ylikypsää maalaispalvikinkkuviipaletta
4
kananmunaa
Maldon-suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaattiviipaleet kulhoon. Mausta suolalla ja jalopeno-tabascolla. Sekoita ja anna maustua sen aikaa, kun teet muut reseptin tuotteet.
  2. Raasta parmesan raasteeksi. Levitä uuninpellille leivinpaperin päälle tasapaksut noin sämpylän levyiset keot juustoraastetta. Paista juustoa uunissa 180 asteessa noin 5-10 minuuttia. Nosta pois uunista, kun juusto on hieman ruskistunut. Kun juustokeksit ovat jäähtyneet, irrota ne varovasti leivinpaperista.
  3. Mausta pihvit burger-suolalla kauttaaltaan ja paista pannulla voissa noin 3 minuuttia per puoli.
  4. Laita pihvit uuninpellille leivinpaperin päälle ja nosta pihvien päälle ensin kinkkuviipaleet, sitten emmentalviipaleet ja lopuksi paista pannulla kananmunat ja nosta ne vielä juustoviipaleiden päälle. Laita sämpylät samalle uuninpellille ja paahda koko komeutta uunissa 180 asteessa noin 3-5 minuuttia kunnes juustot on hieman sulaneet ja sämpylät paahtuneet.
  5. Nosta pois uunista ja kokoa burgeri reseptin aineksista.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Burgerimies Suomessa on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Saariselkäburgeri

Ainekset

4
Vaasan kaurasämpylää
4
Naughty Burgerpihviä
4
tl
Naughty Cuba suolamaustesekoitusta
8
pekoniviipaletta
4
Naughty BRGR Cheddarjuustoviipaletta
2
tomaattia viipaloituna
1
syöntikypsä avocado
1
punasipuli viipaloituna
1
prk
paprikasuikalesäilykettä, nesteet pois valutettuna
2
punaista chiliä pilkottuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
tomaatti pilkottuna
1
dl
manteleita
2
dl
hummusta
2
limen raastettu kuori ja puristettu mehu
1
valkosipulinkynsi raastettuna
Maldonia
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa hummus, raastettu limen kuori ja mehu sekä raastettu valkosipulin kynsi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Paista pekonit pannulla rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle. Jätä pannulle pekonin rasva.
  3. Lisää pekonin rasvan sekaan pannulle paprikasuikaleet, hienonnettu valkosipulinkynsi, 2 pilkottua chiliä, pilkottu tomaatti ja mantelit. Paista seosta pannulla, kunnes nesteet ovat aika pitkälti haihtuneet. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Laita blenderiin tai tehosekoittimeen ja aja ns. pulssilla seosta muutaman kerran, kunnes se hieman soseutuu, mutta jää kuitenkin vielä hieman karkeaksi. Maista vielä ja mausta tarvittaessa lisää suolalla ja pippurilla.
  4. Halkaise avocado ja poista kivi, kaavi malto varovasti lusikalla leikkuulaudalle ja viipaloi veitsellä. Mausta avocadoviipaleet limenmehulla, suolalla ja pippurilla.
  5. Mausta pihvit kauttaaltaan Cuba Suola -maustesekoituksella ja paista kuumalla pannulla noin 3 minuuttia per puoli.
  6. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman paahtuneet.
  7. Lisää cheddarviipaleet pihvien päälle ensimmäisen käännön jälkeen, jotta ne hieman sulaa. Kokoa burgeri reseptin aineksista. Voit käyttää salaatinlehteä sämpylän sijasta, jolloin burgerisi on Protein Style!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Umakit ovat tataarien perinneleivonnaisia, joiden taikina muistuttaa briossitaikinaa. Siihen menee peräti 300 grammaa voita, ja taikina on niin löysää, että sämpylät pitää leipoa lusikoilla. Paras osuus tulee paiston jälkeen, kun lämpimät sämpylät kastetaan voisulaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 40 kpl
Valmistusaika
1 t + kohotus 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Umak-voisämpylät

Ainekset

7
dl
täysmaitoa
500
g
pehmeää voita
50
g
tuorehiivaa
3
kananmunaa
¾
dl
sokeria
4
tl
suolaa
n. 17
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sulata 150 g voita, lisää maito ja lämmi­tä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ja vispaa munat, sokeri ja suola seokseen. Lisää 150 g voita paloina ja alusta 10 dl jauhoja jouk­koon. Lisää loput jauhot desi kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina on pul­lataikinaa löysempää. Kohota noin tunti.
  2. Levitä pöydälle keittiöliina ja ripottele sille reilusti jauhoja. Jauhota myös pöytä hyvin. Vaivaa taikinasta isot kuplat pois. Ota taiki­nasta jauhotetulla lusikalla kananmunan ko­koisia paloja jauhotetulle pöydälle. Muotoi­le sämpylöiksi ja siirrä jauhotetulle liinalle. Kohota liinan alla 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Paista sämpylöitä noin 12 minuuttia.

  4. Sulata loppu voi. Kasta lämpimät umakit voissa ja valuta. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki: Kypsät umakit voi pakastaa. Kuumenna ne sulatuksen jälkeen 180-asteisessa uunissa ja kasta voisulaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Lastaa ratatouillesta tutut maut piirakan päälle. Näyttää hyvältä ja maistuu vielä paremmalta.

Viinisuositus: Ratatouillepiirakan pariksi sopii The Butcher Cuvée White 2019, 13,99 e. Miellyttävä itävaltalainen valkoviini on kolmen rypäleen eli Grüner Veltlinerin, Welschrieslingin ja Sauvignon Blancin yhdistelmä. Viinissä on ihanan monipuolinen makumaailma, ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
pieni munakoiso
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sokeria
1
tomaatti
3–4
kirsikkatomaattia
1
prk (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1
sitruuna
20
g
parmesaania
3–4
oreganon- tai basilikanoksaa

Työvaiheet

  1. Valmista täytteen kasvikset. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika pieniksi paloiksi tai viipaleiksi ja levitä leivinpaperille uunipellille. Valuta 3 rkl öljyä päälle. Mausta kasvikset suolalla, oreganolla, pippurilla ja sokerilla. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.

  2. Tee pohja. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.

  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Ota paperi painoineen pois pohjan päältä.

  4. Viipaloi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit.

  5. Levitä vuohenjuusto piirakkapohjalle. Asettele päälle paahdetut kasvikset ja tomaatit. Valuta 1 rkl öljyä pinnalle. Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

  6. Raasta sitruunankuori ja parmesaani, hienonna yrtti. Viimeistele piirakka sitruunankuorella, juustolla ja yrtillä.

Vinkki Mausta purkillinen ranskankermaa valkosipulinkynnellä, tuoreella hienonnetulla oreganolla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa piirakan kanssa.

Kommentit (0)